Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γράμμα Στον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΑΘΗΝΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Ελληνική Blogoσφαιρα
Ibisclub.blogspot.com

ibis.blogspot@gmail.com

Αγαπητέ Υπουργέ Δικαιοσύνης,

Με την επιστολή μου θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για τις σημαντικές επιδράσεις που θα έχουν τα μέτρα που ανακοινώσατε πριν από μερικές ημέρες. Αρχικά, σας ενημερώνω ότι το παρόν γράμμα συνοδεύεται από τις παρακάτω αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Για την ορθή αξιολόγηση και κατανόηση του κειμένου και των επιχειρημάτων μου παρακαλώ να τις λάβετε σοβαρά υπόψιν.

-Κύριε υπουργέ με την απαγόρευση της κουκούλα θα έρθετε αντιμέτωπος με την νεολαία και κυρίως με τους μαλλιοκουκουλοφόρους emο. Είναι αποδεκτό ότι κανείς δεν μπορεί να βρει σημαντικές διαφορές με τους κουκουλοφόρους; Ειδικότερα όταν το emo βάψει το μάτι και θυμίζει κάτι από kiss. Το κίνημα των emo θα κατέβει σε συνεχόμενες πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Σίγουρα θα συμμετάσχουν και κουκουλοφόροι και τότε ποιος να είναι σε θέση να τους ξεχωρίσει; Πιστεύετε κύριες υπουργέ μου ότι ο καθημερινός αστυνομικός, αυτός που συναντάς στου δρόμους, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις υποτιθέμενες πεζές περιπολίες και στα αστυνομικά τμήματα μπορεί να αναγνωρίσει τις διαφορές; Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

-Μα καλά κύριε υπουργέ δικαιοσύνης δεν σκεφτήκατε τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις τον κόμικ; Από που να αρχίσω κύριες υπουργέ μου. Από τον κοινωνικό αγωνιστή Robben Ηοοd(Hood = κουκούλα) τον πάντα διαχρονικό γνωστό-άγνωστο Batman και την συνοδεία του; Ο παντός καιρού και δρόμου Spiderman; Η λατρεμένη κοκκινοσκουφίτσα; Τι θα γίνει με όλους αυτούς κύριε υπουργέ; Τα περίπτερα θα μαραζώσουν, τα βίντεο clubs θα χρεοκοπήσουν, τα παιδιά θα πέσουν σε κατάθλιψη και το χειρότερο είναι ότι θα μας θέσει βέτο το Ηollywood και πως θα δούμε τα επόμενα όσκαρ υπουργέ μου; Αφήστε τις οικονομικές συνέπειες. Δράμα!

-Οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι ανυπολόγιστες κύριε υπουργέ. Ειδικά στην επαρχία και στα χιονοδρομικά κέντρα. Σκιέρ, snowboardαδες και δάσκαλοι σκι θα αναγκαστούν να βγάλουν τις κουκούλες τους και τα κασκόλ τους. Το κρύο θα διαπερνά το κορμί τους και χωρίς να έχουν άλλη επιλογή θα κινηθούν σε πεδινές περιοχές. Η αστυφιλία και πάλι θα ανθίσει. Και το ΕΣΥ(?) θα τρέξει να γιατρέψει τον κόσμο στα βουνά και στα λαγκάδια. Καϊμακτσαλάν, Παρνασσός, Καλάβρυτα, Περτούλι, 3-5 Πηγάδια, Καρπενήσι θα αναγκαστούν να περικόψουν θέσεις εργασίας. Ο χειμερινός τουρισμός θα περάσει μια ανεπανόρθωτη κρίση.

-Κύριε υπουργέ μου, οι συνέπειες για τον ελληνικό στρατό θα είναι αρνητικότατες. Σε Έβρο και συνοριακά φυλάκια οι σκοπιές, λόγο καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιούνται με κουκούλες παραλλαγής . Ωστόσο, αν αναλογιστούμε τις καθημερινές δηλώσεις απόγνωσης που ακούγονται στα στρατόπεδα (....το σύστημα μου μέσα, φτου σου πάλι σκοπέτο αυτό δεν είναι κράτος είναι .........., και τα λοιπά) είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι σχεδόν όλη η στρατιωτική δύναμη της χώρας θα θεωρηθεί παράνομη!!! Τα στρατοδικεία θα γεμίσουν με στελέχη και φαντάρους που θα εκλιπαρούν για δικαιοσύνη. Θα παραλύσει κάθε έννοια στρατιωτικής αρχής. Και που να βρεις δικαιοσύνη στον στρατό κύριε υπουργέ μου;

-Σας απευθύνω έκλυση να ξανασκεφτείτε το μέτρο της κουκουλοαπογόρευσης. Εκτός από τις κοινωνικές συνέπειες θα υπάρχουν και πολιτικές. Ο υπουργός οικονομίας θα σας θεωρήσει υπεύθυνο για την οικονομική ύφεση. Ο υπουργός της δημόσιας τάξης(?) και ασφάλειας(?) θα έρθει σε ρήξη μαζί σας γιατί δεν θα μπορούν πλέον οι ομάδες ειδικών φρουρών και τα ΜΑΤ να φορούν τις περικεφαλαίες τους. Και ο υπουργός τουρισμού δεν θα μείνει άπραγος. Θα αφήσει τον Sakis για λίγο και τo Euroπανήγυρο και θα στρέψει τα πολιτικά του βέλη εναντίον σας. Το πλήγμα θα είναι υπερβολικά οδυνηρό για την πολιτική και προσωπική σας καριέρα.

-Μα το χειρότερο. Θα έρθετε αντιμέτωπος με τον υπουργό υγείας(?) που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα κρυοπαγήματα των χειμερινών τουριστών! Τα πρωτοποριακά του σχέδια για το ΕΣΥ(?) θα εφαρμοστούν(?) και πάλι. Παράλληλα, με το μοναδικό του, διπλωματικό τρόπο θα σας κατατροπώσει με την πρώτη ευκαιρία. Δεν θα το αντέξετε. Ειδικά αυτό.

Η επιχειρηματολογία μου θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετές γραμμές. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω. Για τους παραπάνω λόγους κύριε υπουργέ μου, θεωρώ σκόπιμο να μελετήσετε και πάλι το μέτρο της κουκουλοαπαγόρευσης. Αν δεν μπορείτε, προτείνω να πάτε μία βόλτα στις γειτονιές. Αξίζει τον κόπο.

Με απορία
Κύριος Ibisίδης



Σχόλια

Ο χρήστης B for Blogger είπε…
Θα παρακαλέσω τον αρμόδιο υπουργό άμεσα να αναγγείλει μέτρα για απόσυρση των ενδυμάτων με κουκούλα. Κάνοντας χθες μια καταμέτρηση στην γκαρνταρόμπα μου παρατήρησα ότι ένα ποσοστό 23.57% αποτελείτε από ρούχα με μη αποσπόμενη κουκούλα. Εκ των οποίων ένα ολοκαίνουργιο μπουφάν το οποίο αγόρασα πρόσφατα μετά αντιτίμου 80 ευρό από την αλυσίδα καταστημάτων του ¨εσκιμώου¨.
Για να κατανοήσουν κάποιο πόσο σημαντικό πράγματι είναι αυτό το μέτρο σας παραθέτω link εικόνας αναρχικού στοιχείου ο οποίος με τη χρήση κουκούλας διασφαλίζει την ανωνυμία του για να προβεί σε παράνομες πράξεις.

http://www.forwardedge.com/83337.jpg

ΥΓ1 προφανώς αποτελεί μέλος της αναρχικής ομάδας μαύροι κόκκινοι
ΥΓ2 για το μπουφάν έχω και απόδειξη
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
ΤΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ??
Ο χρήστης Ibis είπε…
@Βασίλειος: Ο υπουργός λες να γνωρίζει αυτή την τρομακτική απειλή του "κόκκινου" αναρχικού
στοιχείου....Αν είναι έτσι η αναρχία....προτείνω να αρχίσουμε να γράφουμε το καταστατικό του κόμματος μας. Τι λες?

@LA: Νομίζω ότι ο μικρός κουκουλοφόρος μας κοιτάζει κάπου ΑΛΛΟΥ...Μήπως κάπου μακριά...Ίσως σε μια ΑΛΛΗ κοινωνία με αισιοδοξία και ελπίδα...Ίσως...

Ωστόσο υπάρχουν και πιθανότητες να κοιτάζει καμία βιτρίνα ή καμία τράπεζα? Που ξέρεις....
Ο χρήστης B for Blogger είπε…
Παράτα το σχολειό, παράτα αυτό το χάλι
Να είσ αφεντικό του εαυτού σου πάλι
Παράτα τα θρανία και τ αμφιθέατρα
Να ρθης στη παραλία να κάνουμ έρωτα.

Παράτα τη δουλειά, παράτα τη τη σκρόφα
Και κοίτα πως εσύ θ αποφασίζεις πρώτα.
Χιλιάδες σουπερμάρκετ γεμάτα πράματα
Γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα;

Παράτα το θεό, πατέρα και παρτάλι
Μη θέλεις παντρειά και μισθωτό χαμάλη
Αρνήσου να σαι σκλάβα διπλά κι ολόϊδια
Θα ζήσουν τα παιδιά μας μεσ τα κοινόβια

Παράτα το λοιπόν, παράτα το το κόμμα
Μη θες να κουβαλάς το κουρδιστό σου πτώμα.
Της κεντρικής γαϊδάρας να είσ ερμηνευτής
Αρνήσου να σαι χάφτης και καθοδηγητής.

Κατούρα στη βουλή και σπάστους τα γραφεία
Να πάει να πνιγεί κι η γραφειοκρατία
Και φόρεσε κουκούλα ωσάν σε πρίζουνε
Σε κάθε αναμπουμπούλα μη σε γνωρίζουνε.
Παράτα το στρατό το προβατοποιείο
Και ας μας έχουνε για το τρελλοκομείο
Για μια χαζή πατρίδα οπλίζουν τους λαούς
Δεν κάνει η ιεραρχία για τους αναρχικούς

Στην κοινωνία αυτή σαπίσαμε στ αλήθεια
Απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια
Παράτησέ τα όλα να ζήσουμ άβολα
Οι άλλοι όπως βαδίζουν κι εμείς ανάποδα.

Νικόλας Άσιμος - Παράτα τα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε