Θετικά τα στοιχεία για την χρήση του διαδικτύου από τις Ελληνίδες  

Posted by Ibis in ,

Σημαντικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε το παρατηρητήριο για την κοινωνία της πληροφορίας(ΚτΠ), σχετικά με την χρήση του διαδικτύου από τις Ελληνίδες. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό που το χρησιμοποιεί ανέρχεται στο 32% την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντρικό πληθυσμό κυμαίνεται στο 46%. Τα στοιχεία της έρευνας αφορούν την χρονική περίοδο 2005-2008 και αποδεικνύουν την έντονη αυξητική τάση που παρατηρείται και για τα δυο φύλα (12% για άνδρες και 10 % για γυναίκες).

Το ποσοστό Ελληνίδων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση εκτιμάται στο 58%. Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το 45% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί Η/Υ όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 63%. Ωστόσο, τα μηνύματα μπορούν να χαρακτηριστούν θετικά αφού ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για τις Ελληνίδες διατηρείται ο υψηλότερος (29%) στην Ευρωπαϊκή ζώνη που παρουσιάζει αντίστοιχο ποσοστό κοντά στο 11%.

Τέλος, είναι εμφανή τα σημάδια ηλικιακής σύγκλισης (ηλικιακή ομάδα 16-25) σχετικά με την πρόσβαση στον διαδίκτυο μιας και η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων για το 2005 μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει συρρικνωθεί στις 2 ποσοστιαίες μονάδες. Ολοκληρωμένη η ανάλυση της μελέτης με τα σχετικά γραφήματα στον διαδικτυακό τόπο για το παρατηρητήριο για την κοινωνία της Πληροφορίας(ΚτΠ).


  • Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το www.away.gr. Εδώ και δυο χρόνια τo away αποτελεί μια επιτυχημένη και φιλόδοξη προσπάθεια με θέμα τις τεχνολογικές εξελίξεις. Έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε ενεργά εδώ και μερικές μέρες χωρίς να είμαστε away από την λατρεμένη συνήθεια του ibis blog.

keep blogging.....

This entry was posted on 10 Μαρ 2009 at Τρίτη, Μαρτίου 10, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 comments

Kala as min itane to facebook, kai tha sas elega poses ellinides tha benane sto internet!

10/3/09, 7:07 μ.μ.
Ανώνυμος  

Aν και δεν μας τιμά αυτό....μπορεί να έχει κάποια δόση αλήθειας.
Αλλα ας μην ξεχνάμε ότι οι γραμματείς ήταν απο τις πρώτες γυναίκες που μυήθηκαν στους ηλ.υπολογιστές.Και αν είχαν και περισσότερο ελευθερο χρόνο οι γυναίκες, θα ήταν πιο πολύ δικτυωμένες.

V.

10/3/09, 8:51 μ.μ.
L.A. woman  

τα παντα ολα κανουμε.. και διαδυκτια, και δουλεια κ σπιτι κ παιδια κ ομορφια κ τις γκομενες κανουμε... "supergirls just fly"

10/3/09, 10:32 μ.μ.

Πιστεύω ότι οι γυναίκες ακολουθούν τις γενικότερες τάσεις για "δικτύωση".....Ωστόσο φαίνεται ότι η τεχνολογία είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμη από το αντρικό πληθυσμό....Η αυξητική τάση αποτελεί θετικό στοιχείο για την είσοδο των γυναικών στις νέες τεχνολογίες....δυστυχώς και εδώ με την σχετική καθυστέρηση...

Επισυνάπτω τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το facebook που αναφέρθηκε από την antiparianiFwni....είναι ένα δείγμα της σύγχρονης τάσης για μια αντι-κοινωνική ζωή.....

# More than 3 billion minutes are spent on Facebook each day (worldwide)
# More than 18 million users update their statuses at least once each day
# More than 4 million users become fans of Pages each day


Η συνέχεια
εδώ

11/3/09, 7:07 μ.μ.

συμπληρώνω τα παραπάνω στοιχεία με τα εξής που αφορούν μόνο Έλληνες

εγγεγραμμένοι χρήστες: 1,36 εκατ. άνδρες: 693 χιλ.
γυναίκες: 598 χιλ.
δεν δηλώνουν φύλο :70 χιλ.

Συνεπώς: από μακριά και αγαπημένοι.....ή μήπως από facebook και αγαπημένοι....Ίδωμεν

12/3/09, 6:24 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου