Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα

Εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα της σύγχρονης καθημερινότητας μας.
Η φώτο είναι εμπνευσμένη από την άνοιξη που δειλά δειλά κάνει τα βήματα της. Οι γλυκές τεχνολογικές συνήθειες δύσκολα κόβονται.
Join Us....Μας άρεσε......Που η εκπομπή εμείς οι Έλληνες μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνισμού. Στην εποχή μας τέτοια ερεθίσματα αποτελούν σημαντική νότα αισιοδοξίας και υπερηφάνειας.

Η εντυπωσιακή γευστική εμπειρία της vickys θα είναι σε λίγο καιρό κοντά μας (23/03) για να μας προβληματίσει ευχάριστα και πάλι με τις γεύσεις της.
Όσοι βρεθούν τις καλοκαιρινές μέρες που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή Αντιπάρου, μην λησμονήσουν να περάσουν μια βόλτα. Keep (ice)-creaming Vicky
Μπορούμε να κάνουμε reservation για το blog μας: φιστίκι σοκολάτα και πάντα κουπάτο ;-)

Που η ελληνική ναυτιλία παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγορά ς ακόμα και σήμερα που τα σημάδια της χρηματοπιστωτική κρίσης γίνονται όλο και πιο έντονα.

Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ BBC@ΣΚΑΙ. Ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση μακριά από ανούσια παράθυρα και κουραστικές συζητήσεις. Η επιρροή των Άγγλων αποδεικνύεται ουσιαστική και εποικοδομητική.

Το μεζεδοπωλείο Νικόδημος στο κέντρο της Λάρισας. Φιλοξενείται σε ένα παλαιό παντοπωλείο με την διακόσμηση να παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε άλλες εποχές
Ζεστό περιβάλλον και ωραίες γεύσεις από την Κυρία Γεωργία. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για όσους βρεθούν στην περιοχή του κάμπου.
Δεν μας άρεσε......Οι αποδείξεις των διοδίων που "χορεύουν" ελεύθερα στο οδόστρωμα. Η κατάσταση είναι εντονότερη στην Αττική οδό όπου μετά τη διέλευση από το σταθμό διοδίων οι αποδείξεις διέλευσης έχουν γεμίσει την άσφαλτο. Ίσως μια καμπάνια από την ιδιωτική εταιρία θα βοηθήσει....

Που τα αγαπημένα μας ντοκιμαντέρ (Εμπόλεμη ζώνη, Το κουτί της Πανδώρα, Εξάντας, Φάκελοι) μεταδίδονται μεταμεσονύχτιες ώρες. Μάλλον η ουσιαστική ενημέρωση περνά σκόπιμα σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με διεθνή ένωση τηλεπικοινωνιών(ITU) η Ελλάδα υποχώρησε κατά την περίοδο 2002-2007 κατά 4 θέσεις (34 από 150 συνολικά) στην παγκόσμια κοινωνία της πληροφορίας με βάση τον Δείκτη Ανάπτυξης Των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τεχνολογιών.

Η κατάληψη των διαβάσεων στα φανάρια έχει γίνει αποκλειστικό "προνόμιο" για τους αναβάτες μηχανών. Δυστυχώς και πάλι ο πεζός είναι σε δεύτερη μοίρα και το καθημερινό του ταξίδι γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Οι Απορίες της εβδομάδας.....


  • Αν καταφέρνεις να δραπετεύσεις από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας με τόσο εύκολο τρόπο, γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να αποδράσεις από την ελληνική TV?
  • Η υποτιθέμενη πολιτική συναίνεση μήπως αναιρεί εκτός από την ευθύνη και την έννοια της αντιπολίτευσης?
  • Μήπως η διαφημιστική πίτα θα εντατικοποιήσει τον πόλεμο μεταξύ portals και blogs.

[Φωτογραφία ] : flickr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το φυστίκι, θα σε περιμένει κουπάτο (έστω)!
Αν κάποιος φίλος έρθει προς Αθήνα, στο στέλνω σε ειδική συσκευασία ;)
Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου...
(ice)-creaming αλλα θα συνεχίσω και να iscreaming γελώντας :D

Θα συμφωνήσω μαζί σου, για τα ντοκιμαντέρ και τις ώρες προβολών τους.Πράγματι, θέλουν να κοιμόμαστε!

Και κλέινω αφιερώνοντας το Battery Calm του album Sunset Blvd με χρώματα ηλιοβασιλέματος...

Βίκυ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και αντιρρησίας εκ πεποιθήσεως θα συμφωνήσω σε όλα!!! Και ιδιαίτερα στην "πολιτική" απορία και στο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ παγωτό της Βίκυς στην Αντίπαρο!! Κυριολεκτικά όνειρο καλοκαιρινής νυκτός!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οπως άλλωστε και η πραγματική συναίνεση στην Ελλάδα!
Ο χρήστης Ibis είπε…
είτε screaming είτε ice creaming το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο....ελπίζω το Πάσχα να σε γευτούμε μαζί με τους ΑΛΛΟΥΣ.....ξέρουν ;-)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να με γευτείτε λοιπόν, μαζί με τους ΑΛΛΟΥΣ.
Θα είμαι εκεί ;)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ