Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 16)


Välkommen höst

Με φθινοπωρινή διάθεση και μετεκλογικό χαρακτήρα η στήλη επιστρέφει με τα καλώς/κακώς κείμενα των ημερών που πέρασαν. Μετά από προτροπή αναγνώστη η στήλη έγινε πιο περιεκτική στις εκάστοτε αναφορές της με σκοπό την πιο εύκολη και ευχάριστη ανάγνωση. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε. Ωστόσο αναμένουμε σε κάθε ανάρτηση του Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα  τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σας.



Ο αγαπημένος ήρωας των παιδικών χρόνων, ο παραμυθάς(Νίκος Πιλάβιος), επιστρέφει με το δικό του δικτυακό τόπο. Επισκεφτείτε το www.paramithas.tv και γυρίστε το χρόνο πίσω. Καλή αρχή.
Το καλωσόρισμα του παραμυθά.

Ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ τεχνολογίας το Athens Digital Week θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην "Τεχνόπολις" Αθηνών στο Γκάζι. Από Τετάρτη 14 ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα δείτε σημαντικά επιτεύγματα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής. Η είσοδος είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες www.athensdigitalweek.org/ 

 Η Ελληνίδα δρ. Ευστρατία Ζαφειρίου, μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι υπεύθυνη της στρατηγικής ανάπτυξης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Audi στην αναδυόμενη αγορά της Κίνας. Δηλώνει για τη χώρα μας: «Δεν επενδύει η Ελλάδα στο ανθρώπινο δυναμικό, ούτε και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Έτσι όλοι θέλουν να μπουν στο Δημόσιο. Λείπει το εύφορο έδαφος για ν’ ανθήσουν οι Έλληνες επιστήμονες». Πόσες αλήθειες σε μια πρόταση?

Το προεκλογικό εξώφυλλο της LIFO. Δείτε το εδώ.

Δυο σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα με κεντρικό πρόσωπο τον εκκεντρικό καλλιτέχνη Andy Warhol. Μπορείτε να δείτε πως μπορούν να συνδυαστούν οι βυζαντινές εικόνες με έργα του Αμερικανού δημιουργού καθώς και περισσότερα από 100 πορτραίτα.
Info : «Warhol/Ιcon: η δημιουργία της εικόνας» (Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ.Σοφίας 22) και «Warhol: Screen Tests» (γκαλερί «Πότνια Θηρών», Ζαΐμη 7) έως 10 Ιανουαρίου. 

Αν θέλετε ασύρματη ευζωνική πρόσβαση, ενημερωθείτε για τα hotspot σημεία σε όλο τον κόσμο: www.hotspotlocations.com

Είδαμε άλλη μια εκπληκτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα τα κακοποιημένα παιδιά. Όπως σας είχαμε πει και από τη στήλη το www.protagon.gr είναι στον "αέρα". Οι συντελεστές αξιόλογοι δείτε τους εδώ.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης -τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών- κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που έγινε στη Βουδαπέστη. Περισσότερα εδώ.

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!! O αγαπημένος μας Τζίμης Πανούσης επιστρέφει στα ερτζιανά από τη συχνότητα του Θέμα 98,9. Από Δευτέρα και κάθε μέρα στις 12:00-12:30. Έχει πολλά να πει..... 


Νόμπελ Ειρήνης Στους Άρχοντες;

 Τα φετινά νόμπελ είχαν ασπρόμαυρο φόντο. Μετά το νόμπελ φυσικής σε τρεις επιστήμονες για εργασίες που δημοσιεύτηκαν 30(!) χρόνια πριν(οπτικές ίνες και ημιαγωγοί CCD), η Σουηδική ακαδημία βράβευσε τον πρόεδρο της Αμερική με το νόμπελ ειρήνης. Άξιο αναφοράς ότι την περασμένη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα εξήγηση που δίνει το economist εδώ.

Εύστοχα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αθλητική βία και ο χουλιγκανισμός ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες. Ίσως έχουν δίκιο. Σε ποδοσφαιρικό αγώνα νέων(!) σημειώθηκα σοβαρά επεισόδια. Μήπως η αθλητική παιδεία είναι ανύπαρκτη; Θλιβερό.

Μελέτη για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών έδειξε ότι για ηλικίες 12-19 ετών το 21% των αγοριών και το 13% των κοριτσιών  είναι υπέρβαρα. Δυστυχώς τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη και κατατάσσονται τρίτα στην παγκόσμια κατάταξη.

Άλλη μια δικαστική απόφαση καταδικάζει την νομιμότητα των διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους. Ο δεκαετής δικαστικός αγώνας δικαίωσε(;) άλλον ένα πολίτη, ωστόσο οι πινακίδες, με υπαιτιότητα δήμων και κράτους, παραμένουν σχεδόν σε όλους τους δρόμους.

H ετήσια δαπάνη για κάθε Έλληνα μαθητή έφτασε τα 4.600 ευρώ αγγίζοντας τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκή κατάταξης. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος φτάνει τα 5.700 ευρώ. Η σχετική έρευνα σε μορφή .pdf εδώ.

Στην Αγγλία υπάρχει διαδικτυακός τόπος  http://www.mysupermarket.co.uk/ που δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να συγκρίνει τιμές πώλησης προϊόντων στα 4 κορυφαία super market.




Οι Απορίες της εβδομάδας.....



  • Μήπως οι αλλαγές στα ονόματα των υπουργείων μοιάζουν  με face lift σε αυτοκίνητα?  Αλλαγή στην εμφάνιση αλλά οι δυνατότητες και οι προδιαγραφές ίδιες. Η' ακόμη καλύτερα μήπως είναι σαν βιτρίνα μαγαζιού που ανανεώνεται για να προσελκύσει νέους πελάτες.  Τα ρούχα μπορεί να αλλάζουν αλλά η ποιότητα παραμένει ίδια
  • Το κόμμα των οικολόγων δεν θα έπρεπε να δραστηριοποιηθεί-πιο έντονα τουλάχιστον- για την συλλογή των προεκλογικών χάρτινων αφισών από τους δρόμους.

[Photo: ] www.boston.com







Σχόλια

Ο χρήστης Magos Gsisspor είπε…
Στα συν επίσης: η επανεμφάνιση του Τζιμη Πανούση στο ραδιόφωνο. Αγαπητέ Ibis, δώσε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες...
Ο χρήστης Ibis είπε…
@antiparos-blog
Τελικά τα σχέδια μας για περιεκτική ανάρτηση μάλλον δεν ευδοκίμησαν. Τα "+" αυτήν την φορά κέρδισαν την άτυπη μάχη με τα "-". Αναμένουμε Τζιμάκο με τεράστιο ενδιαφέρον.

Όσο για τις λεπτομέρειες, το ibis ως εξωτικό πουλί του Αμαζονίου αρχίζει σιγά σιγά να ξεσκονίζει τα φτερά του
για την εξερεύνηση νέων ψυχρών περιοχών. Το ταξίδι δεν σταματά ποτέ......ή τουλάχιστον για λίγο.
Welcome back Gyspor!!

Keep Alive Your Magic Breeze
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το αναφερόμενο ραδιομάγαζο δεν ανήκει στον... διακομοστή?? Ε? Τζιμάκο? Ανάγκα και θεοί πείθονται!!!
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
Άντε βρε.. και στην επάνοδο Μητσικώστα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"διακομιστή" Θε μου, Θεμου τι λάθος!!
Ο χρήστης Ibis είπε…
Μετά την εξαγορά του πρώην πλέον alpha radio από τους Γερμανούς(όμιλος RTL) ο Δ. Κοντομηνάς προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον Μπόμπολα για την από κοινού συμμετοχή στο ραδιοφωνικό σταθμό. Τελικά η συμφωνία έκλεισε στην 50% συμμετοχή του ομίλου Μπόμπολα και το σταθμός έγινε Θέμα radio.

Ο σταθμός θα έχει στενή συνεργασία με την εφημερίδα και τον αθλητικό σταθμό sentra fm.

Γενικός διευθυντής στον νέο σταθμό είναι ιδρυτικό στέλεχος τμήματος της ελληνικής blogoσφαιρας που ζει μέσα στους υπονόμους και τους αρουραίους.....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε