Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Φταίει το διαδίκτυο" - Το λέει και η γιαγιά μου!!

Η είδηση για την αποτροπή 14 αυτοκτονιών σε διάστημα 3 μηνών(συγκρατήστε τη διάρκεια)σίγουρα αποτελεί άλλη μια επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Με την δημοσίευση της είδησης έτρεξαν όλοι οι διαδικτυακοί ψευτοπατρώνες να αναδημοσιεύσουν,  να αναρτήσουν και να ενημερώσουν με γνώμονα πάντα "εμάς".  Τους αναγνώστες και τους διαδικτυακούς επισκέπτες σε blogs, social media και portals. Προασπίζονται και υπερασπίζονται το διαδίκτυο με την ουσιαστική επιχειρηματολογία να απουσιάζει διακριτικά. Πάντα διακριτικά
Βέβαια εμφανίστηκαν απόψεις με πολιτικό υπόβαθρο. Αναμενόμενο και απελπιστικά γραφικό. Μα δεν κουραστήκαν να τοποθετούν πολιτικό μανδύα σε ό,τι και αν συμβαίνει; Βλέπεις ο καθημερινός αγώνας για ένα post είναι αμείλικτος, ισοπεδωτικός, αποσκοπώντας σε μερικά κλικ δημαγωγίας, επισκεψιμότητας και διαδικτυακού image. Και όμως δεν έχουν περάσει παρά μερικές μέρες από το τέλος ενός καλοσχεδιασμένου εκλογικού ρεσιτάλ από blogs, εφημερίδες και κανάλια.


Και μέσα σε όλα αυτά, ο βαθιά νυχτωμένος πολιτικός μετά από δηλώσεις παραδοχής σε βρετανικά μέσα, καπηλεύεται με πολιτική μαεστρία το έργο και τον κόπο της πιο αξιόλογης υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει να επιδείξει μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων. Η αποτροπή των αυτοκτονιών προέκυψε μετά από εργασία και έρευνα μηνών, μιας και αποτελεί διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συνεχή εγρήγορση. Δείτε τι  μπορεί να συμβεί στην αντίθετη περίπτωση.
Αλλά, ποιος από όλους αυτούς έχει την πνευματική διαύγεια, την θέληση, να παρουσιάσει και ίσως να εκθειάσει το έργο της συγκεκριμένης υπηρεσίας; Κανείς! Καμία αναφορά, κανένα post. Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι άλλη μια φορά. Ενδεικτικά αναφέρω το "εικονικό" κλείσιμο "δημοφιλούς" blog που όλοι έτρεξαν να υπερασπιστούν αποδεικνύοντας περίτρανα την παντελή έλλειψη διαδικτυακής γνώσης.

Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το διαδίκτυο, τρώνε τα λυσσακά τους και μάχονται για τις ελευθερίες του διαδικτύου. Κολυμπούν στα συμφέροντα και τα περιττώματα. αρουραίοι, blogoδημοσιoγράφοι και στρατιωτάκια της μόδας που αναζητούν την παραφιλολογία, τη λασπολογία φέρνοντας τελικά την δυσοσμία.
Με αυτό τον τρόπο χάνεται η ουσία, κανείς δεν βλέπει την ουσία, μάλλον αδυνατεί να την δει ή ακόμη δεν θέλει να την δει.


Παράλληλα, άλλη μια εφημερίδα εμφανίστηκε με εξώφυλλο που κατακεραυνώνει το διαδίκτυο.Και πάλι δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός από αντίστοιχα πρωτοσέλιδα.Ο ελληνικός τύπος ζει και απολαμβάνει τον δικό του ξεχωριστό τεχνολογικό μεσαίωνα. Τι παραπάνω μπορείς να περιμένεις από τον κιτρινισμό και την δημαγωγία άλλης μιας στρατευμένης φυλλάδας; Γιατί αυτό δεν είναι εφημερίδα.

Κάποτε, ένα πετυχημένο διαφημιστικό σποτ, ανέφερε χαρακτηριστικά "Φταίει ο ΟΤΕ"
Πλέον βρήκαμε την απάντηση-παραλλαγή "Φταίει το διαδίκτυο" - Το λέει και η γιαγιά μου!!.

[Φωτογραφία:] www.icookgreek.com

Σχόλια

Ο χρήστης tzonakos είπε…
Αν κοπείς θα φταίει το μαχαίρι δηλαδη ;
Αν πνιγείς θα φταίει η θάλασσα ;
Αν καείς θα φταίει η φωτιά ;

Η μήπως εσυ που δεν τα χρησιμοποίησες σωστά ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ