Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα

Το ibisclub.blogspot.com εγκαινιάζει μια νέα ενδιαφέρουσα στήλη (έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον) με τα βασικότερα στοιχεία της καθημερινότητα που μας γέμισαν θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα.
Σε αυτή την προσπάθεια να εξωτερικεύσουμε αυτά που νιώθουμε, ελπίζουμε στην δικιά σας συμμετοχή και την αποστολή mail με τις προτάσεις σας.

Βασικός πρωταγωνιστής της στήλης θα είναι ένας νέος μικρός ήρωας : Για την ονομασία του περιμένουμε ιδέες και νέα ονόματα: Μέχρι στιγμής επεξεργαζόμαστε τα ονόματα ibiSakis και ibisidis.



Μας άρεσε......



  • Το μαγαζί Art House στην Θεσσαλονίκη. Πολύ όμορφο design που σε συνδυασμό με εκθέσεις τέχνης και τις ενδιαφέρουσες μουσικές δημιουργούν την ιδανική πρόταση για βραδινή έξοδο. Στα σχέδια μας είναι να το επισκεφτούμε και στην πρωτεύουσα. Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και events στο : http://www.art-house.gr/
  • Το ιστολόγιο eco-topos.blogspot.com, που κατασκευάζουν έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα. Συλλέγουν καταγγελίες για οικολογικές και περιβαλλοντολογικές καταστροφές και τις τοποθετούν στον ελληνικό χάρτη.
  • Που ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έχει εγκαινιάσει μουσικές διαμαρτυρίες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Περισσότερα εδώ.
  • Ο δικτυακός τόπος http://www.freecycle.org/. Μια εθελοντική προσπάθεια για την ζήτηση και προσφορά αντικειμένων με ένα και μόνο κανόνα. Ό,τι αλλάζει χέρια μέσω του Freecycle είναι ΔΩΡΕΑΝ, νόμιμο και κατάλληλο για κάθε ηλικία
  • Εφημερίδες και περιοδικά (free press) ποικίλη ύλης τα οποία προσφέρουν ουσιαστική, περιεκτική και πολυδιάστατη ενημέρωση, χωρίς χρέωση. Ξεχωρίζουμε τα παρακάτω έντυπα athensvoice, faq, LIFO και metro.


Δεν μας άρεσε......



  • Που για να πας στην βόρεια Ελλάδα πληρώνεις 6 με 7 διόδια με κόστος διέλευσης τουλάχιστον 2 ευρώ για το καθένα. Και αυτό μόνο στην άνοδο. Σχετικά σχόλια και άρθρα εδώ.

  • Η κατηγορία ανθρώπων που στην έξοδο από το μετρό συλλέγουν τουλάχιστον 5 εφημερίδες κατηγορίας free press, για να τις μοιράσουν στους συνάδελφους τους.
  • Που η απόκτηση σύνδεσης ADSL έχει μετατραπεί σε μια μικρή περιπέτεια που συνεχίζεται ακόμη και όταν η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί.
  • Πως οι τηλεοπτικές δόσεις εκπομπών που κατακερματίζουν την ανθρώπινη υπόσταση συνεχίζουν να (ανα)παράγονται εκτός από την ώρα προβολής τους και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες.
  • Που η συναυλία Roisin Murphy στην Θεσσαλονίκη έχει 30 ευρώ και στην Αθήνα έχει 35.


......Χωρίς σχόλια.....



  • Αγαπάμε να μισούμε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν σκεφτόμαστε το ίδιο.
  • Που συνειδητοποιούμε πόσο μικρός είναι ο κόσμος γύρω μας.
  • Η εμπειρία του ελληνικού στρατού τελειώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε