Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα

Το ibisclub.blogspot.com εγκαινιάζει μια νέα ενδιαφέρουσα στήλη (έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον) με τα βασικότερα στοιχεία της καθημερινότητα που μας γέμισαν θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα.
Σε αυτή την προσπάθεια να εξωτερικεύσουμε αυτά που νιώθουμε, ελπίζουμε στην δικιά σας συμμετοχή και την αποστολή mail με τις προτάσεις σας.

Βασικός πρωταγωνιστής της στήλης θα είναι ένας νέος μικρός ήρωας : Για την ονομασία του περιμένουμε ιδέες και νέα ονόματα: Μέχρι στιγμής επεξεργαζόμαστε τα ονόματα ibiSakis και ibisidis.Μας άρεσε...... • Το μαγαζί Art House στην Θεσσαλονίκη. Πολύ όμορφο design που σε συνδυασμό με εκθέσεις τέχνης και τις ενδιαφέρουσες μουσικές δημιουργούν την ιδανική πρόταση για βραδινή έξοδο. Στα σχέδια μας είναι να το επισκεφτούμε και στην πρωτεύουσα. Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και events στο : http://www.art-house.gr/
 • Το ιστολόγιο eco-topos.blogspot.com, που κατασκευάζουν έναν μεγάλο χάρτη με περιβαλλοντικά προβλήματα απ' όλη την Ελλάδα. Συλλέγουν καταγγελίες για οικολογικές και περιβαλλοντολογικές καταστροφές και τις τοποθετούν στον ελληνικό χάρτη.
 • Που ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έχει εγκαινιάσει μουσικές διαμαρτυρίες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Περισσότερα εδώ.
 • Ο δικτυακός τόπος http://www.freecycle.org/. Μια εθελοντική προσπάθεια για την ζήτηση και προσφορά αντικειμένων με ένα και μόνο κανόνα. Ό,τι αλλάζει χέρια μέσω του Freecycle είναι ΔΩΡΕΑΝ, νόμιμο και κατάλληλο για κάθε ηλικία
 • Εφημερίδες και περιοδικά (free press) ποικίλη ύλης τα οποία προσφέρουν ουσιαστική, περιεκτική και πολυδιάστατη ενημέρωση, χωρίς χρέωση. Ξεχωρίζουμε τα παρακάτω έντυπα athensvoice, faq, LIFO και metro.


Δεν μας άρεσε...... • Που για να πας στην βόρεια Ελλάδα πληρώνεις 6 με 7 διόδια με κόστος διέλευσης τουλάχιστον 2 ευρώ για το καθένα. Και αυτό μόνο στην άνοδο. Σχετικά σχόλια και άρθρα εδώ.

 • Η κατηγορία ανθρώπων που στην έξοδο από το μετρό συλλέγουν τουλάχιστον 5 εφημερίδες κατηγορίας free press, για να τις μοιράσουν στους συνάδελφους τους.
 • Που η απόκτηση σύνδεσης ADSL έχει μετατραπεί σε μια μικρή περιπέτεια που συνεχίζεται ακόμη και όταν η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί.
 • Πως οι τηλεοπτικές δόσεις εκπομπών που κατακερματίζουν την ανθρώπινη υπόσταση συνεχίζουν να (ανα)παράγονται εκτός από την ώρα προβολής τους και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες.
 • Που η συναυλία Roisin Murphy στην Θεσσαλονίκη έχει 30 ευρώ και στην Αθήνα έχει 35.


......Χωρίς σχόλια..... • Αγαπάμε να μισούμε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι δεν σκεφτόμαστε το ίδιο.
 • Που συνειδητοποιούμε πόσο μικρός είναι ο κόσμος γύρω μας.
 • Η εμπειρία του ελληνικού στρατού τελειώνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ