Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα (# 10 )

acropoli megaliΦωτισμένη Ακρόπολη με τα μάτια του Άγγελου Μόσχου

Με μικρή καθυστέρηση επιστρέφουμε στο αγαπημένο μας/σας post και παρουσιάζουμε όλα όσα μας προκάλεσαν ευχαρίστηση, δυσαρέσκεια και απορία. Γυρίσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και κάναμε "κλικ" στα παρακάτω γεγονότα της ελληνικής και όχι μόνο πραγματικότητας.



Μας άρεσε......




Που η τιμή στο νέο μουσείο ακρόπολης είναι 1 ευρώ. Σημαντική ευκαιρία να περάσουμε όλοι μας μια βόλτα από το πιο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης όπως υποστηρίζεται από πολλούς. Για να μπορέσεις να σώσεις και να διαιωνίσεις την πολιτιστική ιστορία οφείλεις να την γνωρίζεις. Για αγορά εισιτηρίου εδώ.
Επιπλέον, μετά από αιώνες κωλυσιεργίας έχουμε ένα ακλόνητο επιχείρημα για την επιστροφή των μαρμάρων από τους προκλητικούς και αλαζόνες Βρετανούς.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου" με το μοναδικό Έλληνα που μέχρι τώρα αγωνίστηκε με θάρρος και ρεαλισμό. Την σπουδαία Μελίνα Μερκούρη.
Στο τελευταίο τεύχος της LIFO θα βρείτε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα για νέο μουσείο. Βρείτε το τεύχος εδώ.

Θαυμάσαμε τον Moby σε ένα πολύ δυνατό μουσικό live στο Rockwave festival στη Μαλακάσα. Ο Νεοϋορκέζος μουσικός, συνοδεία οκταμελούς ορχήστρα προσέφερε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ξεχωρίσαμε 2 εκπληκτικές φωνές (Amelia Zirin Brown -δυστυχώς δεν συγκρατήσαμε το όνομα της δεύτερης κοπέλας με την εντυπωσιακή φωνή), τον καθαρό ήχο, την διάθεση του καλλιτέχνη και κυρίως την εκτέλεση των τραγουδιών από live όργανα(ελάχιστες φορές έγιναν μουσικές προσθήκες από demos και cd samples). Σύντομα το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Όταν οι τοπικές αρχές μπορούν και καταφέρνουν να προσεγγίζουν την νεολαία, το μέλλον σίγουρα θα είναι ελπιδοφόρο. Η τοπική αρχή του Leicester της Αγγλίας δημιούργησε διαδικτυακή πύλη που ενημερώνει την τοπική νεολαία για κοινωνικά και όχι μόνο θέματα.(ξεχωρίσαμε το θέμα για την εγκυμοσύνη και την έκτρωση) Με χρώμα και teenager διάθεση κάντε ένα κλικ στο http://www.hey-babe.co.uk

Μας άρεσε η πολιτιστική δικτυακή πύλη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού www2.egeonet.gr . Σημαντικές ιστορικές, πολιτιστικές και όχι μόνο πληροφορίες για τα νησιά του Αιγαίου. Όμορφη και εποικοδομητική προσπάθεια η οποία ωστόσο απαιτεί συχνή ενημέρωση.

Είχαμε την οδηγική ευκαιρία να διασχίσουμε ολόκληρη την Εγνατία Οδό. Δρόμος σύγχρονος, ξεκούραστος χωρίς τις υπερβολικές χρεώσεις των διοδίων(στο τέλος του 2009 θα τοποθετηθούν διόδια με χιλιομετρικές χρεώσεις) που παρατηρούνται στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο. Ωστόσο, μας λυπεί το γεγονός ότι σε ένα τόσο ακριβό οδικό έργο οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι.

Η παραλία του Αγίου Νικόλα στην περιοχή Θίσβη κοντά στο χωρίο Δόμβραινα. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα (1 ώρα περίπου) δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για μια μικρή και ουσιαστική απόδραση τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα. Καθαρά νερά, ήρεμη ατμόσφαιρα, και όμορφη θέα στη διαδρομή. Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο για την ευκαιρία που μας έδωσε να γνωρίσουμε μια πραγματικά όμορφη παραλία. Βίντεο και φωτογραφία από την παραλία.


Ίσως έχετε ακούσει για τον Bernard Madoff που είναι υπεύθυνος για την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη όλων των εποχών(έτσι τουλάχιστον χαρακτηρίζεται) που υπέκλεψε το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων. Δείτε εδώ ποιος ανακάλυψε την απάτη και ποίος είχε προειδοποιήσει για αυτήν από το 2001. Μοντέρνος Έλληνας ήρωας.



Δεν μας άρεσε......




Οι πυρκαγιές κοστίζουν περιβαλλοντολογικά, αισθητικά, ψυχολογικά και οικονομικά για τον Έλληνα φορολογούμενο. Τα κατασβεστικά ελικόπτερα(που κατά κοινή ομολογία θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά μέσα πυρόσβεσης)κοστίζουν τεράστια ποσά για την ενοικίαση τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία SCORPION χρεώνει κάθε ελικόπτερο(σε σύνολο 13) με 17.600 ευρώ την ώρα(!) ενώ η ERICSSON για το δικό της πυροσβεστικό μέσο χρεώνει 30.000 την ώρα(!).

Στα πλαίσια των νέων οικονομικών μέτρων για εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία (πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ)το υπουργείο οικονομικών προέβει στην ενίσχυση των φορολογικών μέτρων (ποτά, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία είναι μερικά) και του φορολογικού καταδότη(!!!). Από την σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορείς να καταγγείλεις τον γείτονα(έχει καλύτερο σπίτι από το δικό σου), τον συνάδελφο(πλήρωσε λιγότερα την περασμένη χρονιά), τον κολλητό σου (δεν δήλωσε το εξοχικό που πηγαίνετε τα σαββατοκύριακα) και ενίοτε και την αδελφή σου (δεν δήλωσε το κτηματάκι της γιαγιάς που γλυκοκοίταζες) όχι για κανένα λόγο παράξενο αλλά για να τους συνετίσεις. Διασκεδάζουμε τα όσα κωμικά συμβαίνουν).
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι "κερδίζεις" την φορολογική συνείδηση του πολίτη όταν κερδίζεις την εκτίμηση του για το ίδιο το κράτος;

Άλλο ένα αθηναϊκό καλοκαίρι κατακλύζεται από συναυλίες(info1,info2,info3) και σημαντικά πολιτιστικά event με την πραγματοποίηση δεκάδων festival.(1ο Kosmos Festival,Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα, Rockwave Festival) Με προσμονή και χαρά αναμένουμε να ακούσουμε δεκάδες μουσικές από όλες τις γωνιές του κόσμου. Δεν στεκόμαστε στο υψηλό κόστος για τα περισσότερα events αλλά δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε την πραγματικά αντιαισθητική εικόνα που δημιουργείται στους αθηναϊκούς δρόμους από τις αμέτρητες χάρτινες αφίσες και διαφημιστικά πανό. Σε συνδυασμό μς τις πολιτικές αφίσες που υπάρχουν ακόμα(!) το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο.

Με λυπηρή έκπληξη είδαμε ότι οι διαδικτυακές διευθύνσεις των Σκοπίων αποτελούνται από την επέκταση .mk . Δείτε το site για το αεροδρόμιο των Σκοπίων με το όνομα "Ο Μεγάλος Αλέξανδρος"- Μακεδονία skp.airports.com.mk
Αν θες να διεκδικήσεις-διασφαλίσεις κάτι πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις.

Το Ράλι Ακρόπολης σύντομα θα είναι παρελθόν. Η παγκόσμια ομοσπονδία(FIA) ανακοίνωσε το προτεινόμενο πρόγραμμα για το πρωτάθλημα WRC 2010 και σε αυτό δεν περιλαμβάνεται ο ελληνικός αγώνας. Στην λίστα συμπεριλαμβάνεται και η γειτονική Τουρκία που μετά την Formula1 διατηρεί και τον αγώνα της στο WRC. Η άποψη του ibis blogspot :
Όταν οι άλλοι μπορούν εμείς του χαζεύουμε.

Δυστυχώς o Michael Jackson δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Κατρακύλησε μουσικά και κοινωνικά. Εικόνα που δεν άξιζε στον μεγαλύτερο performer που έχει υπάρξει ποτέ. Εμείς θα συνεχίσουμε να χορεύουμε με το Billie Jean και Beat It, να ροκάρουμε δυνατά με Dearty Diana και να θαυμάζουμε ακόμα και σήμερα τα απίστευτα βίντεο κλίπ. Αγαπημένο μας το Smooth Criminal που ακολουθεί.
Εδώ μερικές όμορφες φωτογραφίες του.

Ο πέμπτος μεγαλύτερος αγοραστής οπλικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο και πρώτος στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Στη χώρα μας αναλογεί το 4% (!!!) των παγκόσμιων αμυντικών προμηθειών, επίδοση που την φέρνει μπροστά από άλλες μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ. Πριν λίγες μέρες εξαγγέλθηκαν μέτρα για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών ωστόσο κάποιοι έχουν επιφυλάξεις.




Οι Απορίες της εβδομάδας.....



  • Μετά το τέλος των ευρωεκλογών οι οικολόγοι(εκλεγμένοι και μη) δεν θα έπρεπε να ασχοληθούν με τις αμέτρητες χάρτινες αφίσες που κατέκλυσαν όλους τους ελληνικούς δρόμους; Πολιτική Οικολογία.
  • O Βασίλης "κόλλησε" με τους Scorpions, δεν θα "κόλλαγε" με τον Λαζόπουλο;
  • Θα μπορέσει να ξεπεραστεί το απίστευτο νούμερο των 108 εκατ. πωλήσεων για το Thriller(1982); Σίγουρα τις επόμενες μέρες τον νούμερο θα αυξηθεί.

Θαυμάστε!!

Ο ήχος ξεκινά στο 0:40

Υπόλοιπες δημοσιεύσεις της στήλης θα βρείτε εδώ.

[Φωτογραφίες ]: -Του Άγγελου Μόσχου από Lifo
-Από το album "The ultimate collection" (2004)

Σχόλια

Ο χρήστης Ibis είπε…
Ένα μικρό δείγμα Rockwave στο παρακάτω video.

Lift Me Up και όλο το Rockwave χοροπηδά σαν τρελό!!! Μακράν η καλύτερη στιγμή της ημέρας.Enjoy

Moby - Lift me Up live @ Rockwave Festival 2009

Σύντομα θα αναρτηθεί προσωπικό υλικό από τα
Ibis Labs.

Keep Sharing Music, Keep Dancing Them
Ο χρήστης ibis 14 είπε…
Να μας βαλεις και απο τη δευτερη μερα!Παλι αρχισαν τα ακυρα..χα!
Ο χρήστης B for Blogger είπε…
οπτοκοακουστικό από τα ibis labs? άμα θέλω!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε