Κυριακή 14 Ιουνίου 1987 - Με Τα Μάτια Ενός 6χρονου Πιτσιρικά  

Posted by Ibis in , , ,

team1987-314Ιουνίου 1987. Βράδυ Κυριακής. Πανηγύρια σε δρόμους, πλατείες, σπίτια, σε κάθε ελληνική γωνιά. Στα μάτια ενός εξάχρονου πιτσιρικά όλα μοιάζουν μαγικά και το βλέμμα της απορίας κυριαρχεί σε κάθε εικόνα που περνά από μπροστά του.

Κρατημένος στο χέρι της μεγάλης αδελφής κινείται για να πανηγυρίζει σαστισμένος από τις πρωτόγνωρες κινήσεις ενθουσιασμού και υπερηφάνειας που ξετυλίγονται δίπλα του. Για τα πρώτα του χρόνια η εμπειρία πρωτόγνωρη, ξεχωριστή. Μαζί με τους teenagers των 80’s τρέχει στους δρόμους χαρούμενος, σαστισμένος ακολουθώντας το πλήθος της γειτονίας, του σχολείου, της περιοχής. Τι ατυχία για την στιγμή! Από τα πανηγύρια οι αντοχές του τον προδίδουν και με την στοργική συντροφιά επιστρέφει στο σπίτι για να παρακολουθήσει την συνέχεια.

Olt_Time_Memories_by_soulm4nΔεν είχε συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα. Έπρεπε να κάνει υπομονή μερικά χρόνια για να συλλάβει την αξία εκείνης τη βραδιάς. Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και όλες τις γενιές που βίωσαν με ξεχωριστό τρόπο την “πρώτη” ελληνική αθλητική στιγμή. Εκείνη η Κυριακή αποτέλεσε την αφετηρία της ελληνικής αθλητικής αναγέννησης. Το έναυσμα για χιλιάδες παιδεία να στραφούν στον αθλητισμό, στις αρχές, στις αξίες και τα ιδεώδη του. Ίσως και για εκείνον, αφού μετά από μερικούς μήνες βρέθηκε με την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια. Για 11 μοναδικά χρόνια που αναπολεί και ευχαριστεί. Τα καρπώνεται και τα βιώνει. Ακόμα! 22 χρόνια μετά.

Ακολούθησαν, ακολουθούν και άλλες μεγάλες αθλητικές στιγμές αλλά εκείνη ήταν και είναι ξεχωριστή. Εύγε!

This entry was posted on 14 Ιουν 2009 at Κυριακή, Ιουνίου 14, 2009 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 comments

siglonistiko post! an kai 84sarhs to epitevgma tou evrobasket mou emiaze kati toso kontino ala kai toso makrino taftohrona, se simio na anatrihiazw akoma kai simera sto akousma tou final count down!!!
na einai evlogimeno, mias kai den to ezisa alla htan gia mia dekaetia stihiomeno mesa mou me apotelesma na vazw afthn thn epitihia pio panw kai apo to euro!!!

16/6/09, 4:34 μ.μ.
L.A. woman  

Εύγε!
Κυρίως στους εξάχρονους που έχουν προσλαμβάνουσες για τα ωραία και τα μεγάλα!
Αλλά και στους τριαντάχρονους, που η μνήμη τους δεν έχει ατροφήσει!

Νομίζω πως γι'αυτούς ακριβώς παίζανε τότε..

16/6/09, 6:30 μ.μ.

@Antipariafwni
Συμφωνώ. Ολοι ανατριχιάζουμε με το τραγούδι των Europe που μας φέρνει εικόνες του 87. Ας συνεχίσουν αυτές οι στιγμές να αποτελούν πρότυπα για την αθλητική μας παιδεία.

@L.A. woman
Παίζανε για ΟΛΟΥΣ μας.
Πως να ξεχάσεις τέτοιες στιγμές...;
Απλά δεν γίνεται.

Το ποστ βγήκε μόνο του σε μερικά λεπτά. Χωρίς προετοιμασία χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική στιγμή ήταν-είναι.

YG:Τι έκανε αυτός ο Γκάλης στον τελικό!!Απίστευτος.
Θαυμάστε...
μπασκετικό ταλέντο

16/6/09, 9:27 μ.μ.

έχουμε μέλλον στο μπάσκετ... στο ποδόσφαιρο τι κάνουμε!!

19/6/09, 10:33 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου