Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Φωτογραφικό ντοκουμέντο για την ολοκλήρωση του ''πράσινου'' έργου

Η φήμη είχε κυκλοφορήσει από νωρίς στα σκοτεινά και μυστηριώδη στέκια της Αθήνας. Η παρέα που αντιστέκετε στην ανέγερση του πράσινου ονείρου, σκόπευε να πραγματοποιήσει άλλη μια από τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις της. Ο πανούργος επιχειρηματίας μπανάνας γνώριζε από πριν το τόπο και το χρόνο. Οι μυστικοί του συνεργάτες σε συνεργασία με τα λαγωνικά της Babis Lovos κατασκευαστική ήταν καλά ενημερωμένοι και έτοιμοι από καιρό. Το σχέδιο τους ήταν μυστικό απ' όλους.....'Η μάλλον σχεδόν απ' όλους. Ο δαιμόνιος Ibisίδης γνώρισε την μέρα και το τόπο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες. Γυάλισε τη φωτογραφική του μηχανή, χαιρέτησε το αγαπημένο του πτηνό Ibis και ξεχύθηκε στην Αθηναϊκή china town. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εκεί θα γίνονταν η συγκέντρωση.


Τα βήματα του ήταν προσεκτικά και αθόρυβα. Το μυαλό του ταξίδευε στον άγνωστο προορισμό του, ακολουθώντας την ομάδα του γνωστού μπανανοκαλλιεργητή. Παρατηρούσε την περιοχή. Πουθενά πράσινο. Μόνο τσιμεντένια τείχη και λαμαρίνες κυριαρχούσαν στο χώρο......Δεν δίστασε. Συνέχισε ακλόνητος το μυστήριο ταξίδι του προς την δημοσιογραφική επιτυχία. Ο δρόμος ήταν δύσβατος και σκοτεινός. Ήθελε να ήταν ο πρώτος που θα έβρισκε τους εμπαθής και κακοπροαίρετους που αντιστέκονται στο όνειρο κάθε πράσινου οπαδού.

Ακολουθώντας τον επιχειρηματίας μπανάνας βρέθηκε μπροστά σε ένα ανθρώπινο στύλο που βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά του. Τα ερωτηματικά στροβίλιζαν καταιγιστικά στο μυαλό του. Μετά από παύση μερικών λεπτών σήκωσε την φωτογραφική του μηχανή και ήταν έτοιμος για το κλικ.......Ο ανθρώπινος στύλος στέκονταν δίπλα σε ένα καταπράσινο δέντρο. Ήταν το μοναδικό και ίσως το τελευταίο της περιοχής.....Μπόρεσε και μέτρησε τους ανθρώπους που είχαν δημιουργήσει την ανθρώπινη μάζα......131 !!!! Μέσα στην αμηχανία του να φωτογραφίσει διακρίνει ένα Κινέζο γεωργό που κινείται στο χώρο. Μια γάτα νιαουρίζει επίμονα στο κεφάλι του, την ώρα που κατευθύνεται προς τον στύλο.
Οι 131 κοπιάζουν και απορία αποτυπώνεται στα πρόσωπα τους.

Χα χα χα !!!!! Σας βρήκα! Σας το είχα πει όταν θα έρθει η ώρα που θα εγκαινιαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα στηθούν δύο στήλες. Στην μία στήλη θα αναγράφονται αυτοί που βοήθησαν για να γίνει η διπλή ανάπλαση και στην άλλη θα αναγράφονται αυτοί που την πολέμησαν. Εσείς! Μπορεί το γήπεδο να μην έχει γίνει αλλά εγώ έχω εσάς. Θα κυριεύσω και θα φιμώσω κάθε δημοκρατικό σας δικαίωμα για πράσινο στην πόλη μου... Χα χα (σαρκαστικό και ειρωνικό γέλιο). Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε και μάλιστα έχετε και την στάση που θέλω. Ο ένας από του δυο στύλους είναι πραγματικότητα. Είχα συλλέξει τις πληροφορίες μου από καιρό. Η συγκέντρωση σας θα γίνονταν στο τελευταίο δέντρο, για πετάξετε το δημοκρατικό σας χαρταετό. Δεν τα καταφέρατε όμως! Όχι μόνο δεν θα ξαναβρείτε τον χαρταετό σας αλλά θα καταστρέψω και το δέντρο σας. Χα χα!!!
Μετά από τη σημερινή μέρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τους 131. Η εξιχνίαση σας θα ανοίξει το δρόμο για το γήπεδο στον Βοτανικό.

"Η μεταμφίεση πραγματικά επιτυχημένη και επίκαιρη" σκέφτηκε ο Ibisίδης. Ήταν ο Niquitas με το γνωστό παρελθόν και το άκρως ενδιαφέρον μέλλον.
Το φωτογραφικό κλικ έγινε αυτόματα.
(Για πλήρη ανάλυση της εικόνας πατήστε εδώ)

- Το άρθρο δεν εκφράζει την άποψη του αγαπημένου μας Ibisίδη.
- Η επίσημη άποψη των Ibis θα αποτυπωθεί σε ένα από τα επόμενα post, χωρίς την σαρκαστική ειρωνεία και την χιουμοριστική διάθεση που διακατέχει το παρόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε