Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Φωτογραφικό ντοκουμέντο για την ολοκλήρωση του ''πράσινου'' έργου

Η φήμη είχε κυκλοφορήσει από νωρίς στα σκοτεινά και μυστηριώδη στέκια της Αθήνας. Η παρέα που αντιστέκετε στην ανέγερση του πράσινου ονείρου, σκόπευε να πραγματοποιήσει άλλη μια από τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις της. Ο πανούργος επιχειρηματίας μπανάνας γνώριζε από πριν το τόπο και το χρόνο. Οι μυστικοί του συνεργάτες σε συνεργασία με τα λαγωνικά της Babis Lovos κατασκευαστική ήταν καλά ενημερωμένοι και έτοιμοι από καιρό. Το σχέδιο τους ήταν μυστικό απ' όλους.....'Η μάλλον σχεδόν απ' όλους. Ο δαιμόνιος Ibisίδης γνώρισε την μέρα και το τόπο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες. Γυάλισε τη φωτογραφική του μηχανή, χαιρέτησε το αγαπημένο του πτηνό Ibis και ξεχύθηκε στην Αθηναϊκή china town. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εκεί θα γίνονταν η συγκέντρωση.


Τα βήματα του ήταν προσεκτικά και αθόρυβα. Το μυαλό του ταξίδευε στον άγνωστο προορισμό του, ακολουθώντας την ομάδα του γνωστού μπανανοκαλλιεργητή. Παρατηρούσε την περιοχή. Πουθενά πράσινο. Μόνο τσιμεντένια τείχη και λαμαρίνες κυριαρχούσαν στο χώρο......Δεν δίστασε. Συνέχισε ακλόνητος το μυστήριο ταξίδι του προς την δημοσιογραφική επιτυχία. Ο δρόμος ήταν δύσβατος και σκοτεινός. Ήθελε να ήταν ο πρώτος που θα έβρισκε τους εμπαθής και κακοπροαίρετους που αντιστέκονται στο όνειρο κάθε πράσινου οπαδού.

Ακολουθώντας τον επιχειρηματίας μπανάνας βρέθηκε μπροστά σε ένα ανθρώπινο στύλο που βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά του. Τα ερωτηματικά στροβίλιζαν καταιγιστικά στο μυαλό του. Μετά από παύση μερικών λεπτών σήκωσε την φωτογραφική του μηχανή και ήταν έτοιμος για το κλικ.......Ο ανθρώπινος στύλος στέκονταν δίπλα σε ένα καταπράσινο δέντρο. Ήταν το μοναδικό και ίσως το τελευταίο της περιοχής.....Μπόρεσε και μέτρησε τους ανθρώπους που είχαν δημιουργήσει την ανθρώπινη μάζα......131 !!!! Μέσα στην αμηχανία του να φωτογραφίσει διακρίνει ένα Κινέζο γεωργό που κινείται στο χώρο. Μια γάτα νιαουρίζει επίμονα στο κεφάλι του, την ώρα που κατευθύνεται προς τον στύλο.
Οι 131 κοπιάζουν και απορία αποτυπώνεται στα πρόσωπα τους.

Χα χα χα !!!!! Σας βρήκα! Σας το είχα πει όταν θα έρθει η ώρα που θα εγκαινιαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα στηθούν δύο στήλες. Στην μία στήλη θα αναγράφονται αυτοί που βοήθησαν για να γίνει η διπλή ανάπλαση και στην άλλη θα αναγράφονται αυτοί που την πολέμησαν. Εσείς! Μπορεί το γήπεδο να μην έχει γίνει αλλά εγώ έχω εσάς. Θα κυριεύσω και θα φιμώσω κάθε δημοκρατικό σας δικαίωμα για πράσινο στην πόλη μου... Χα χα (σαρκαστικό και ειρωνικό γέλιο). Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε και μάλιστα έχετε και την στάση που θέλω. Ο ένας από του δυο στύλους είναι πραγματικότητα. Είχα συλλέξει τις πληροφορίες μου από καιρό. Η συγκέντρωση σας θα γίνονταν στο τελευταίο δέντρο, για πετάξετε το δημοκρατικό σας χαρταετό. Δεν τα καταφέρατε όμως! Όχι μόνο δεν θα ξαναβρείτε τον χαρταετό σας αλλά θα καταστρέψω και το δέντρο σας. Χα χα!!!
Μετά από τη σημερινή μέρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τους 131. Η εξιχνίαση σας θα ανοίξει το δρόμο για το γήπεδο στον Βοτανικό.

"Η μεταμφίεση πραγματικά επιτυχημένη και επίκαιρη" σκέφτηκε ο Ibisίδης. Ήταν ο Niquitas με το γνωστό παρελθόν και το άκρως ενδιαφέρον μέλλον.
Το φωτογραφικό κλικ έγινε αυτόματα.
(Για πλήρη ανάλυση της εικόνας πατήστε εδώ)

- Το άρθρο δεν εκφράζει την άποψη του αγαπημένου μας Ibisίδη.
- Η επίσημη άποψη των Ibis θα αποτυπωθεί σε ένα από τα επόμενα post, χωρίς την σαρκαστική ειρωνεία και την χιουμοριστική διάθεση που διακατέχει το παρόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι
( Στάση Τρίτη )


Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

- Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ

[ Φωτογραφία ] : boston

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις.....
Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Βασιλιάς του Σωρού – μέρος πρώτο

Τα 4 blogs (αντιπάριος, antipariafwni, ibis, antiparos-blog) σας παρουσιάζουν το Τζιμάκο στην παράσταση για ένα ρόλο “Ο Βασιλιάς του Σωρού” Παίζουν: Τ.Π.(Τζίμης Πανούσης στο ρόλο του βασιλιά) Α.Κ.(Αθανασία Κουρέτα στο ρόλο του ρεπόρτερ) BL.(οι τέσσερις Bloggers στο ρόλο τους)
Τ.Π.: Να αρχίσω;

BL: Εμείς έχουμε ετοιμάσει κάποιες ερωτήσεις που θα σου υποβάλλουμε, ό,τι δεν θέλεις να απαντήσεις το προσπερνάμε. Αλλά άμα θες να πεις πρώτα κάτι πες το.

Τ.Π.: Να βάλουμε ένα τίτλο αρχικά σ’ αυτό… ένα τελεσίγραφο, έναν τίτλο τελεσίγραφο.. “ΜΑΥΡΟΧΡΗΜΑΤΑΔΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ’’. Είναι ένα τελεσίγραφο από τον Τζιπάκο, παλιά ήμουνα Τζιμάκος. Λανσάρω ένα παρατσούκλι όπως συνηθίζεται εδώ στο νησί, όλοι εδώ έχουν τα παρατσούκλια τους. Εγώ δεν είμαι Δημήτρης, είμαι Τζίμης και είναι τελείως διαφορετικό. Το όνομα είναι πολύ σημαντικό, αλλά θα τα πούμε και μετά αυτά. Πες μου την πρώτη ερώτηση.

Α.Κ.: Πόσο αντιπαρόψυχος αισθάνεσαι;

Τ.Π.: Εγώ αισθάνομαι αντιπάριος… Όχι γέννημα, θρέμμα. Είμαι εδώ από το βρώμικο ‘…