Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tόσο κοντά......

Αυστραλία - Φεβρουάριος 2009Αν και βρίσκονται τόσο μακριά
για κάποιους είναι τόσο
κοντά
......
Ελλάδα - Αύγουστος 2007


[ Φωτογραφίες ] : news.com.au,boston,flickr

Σχόλια

Ο χρήστης Antipariafwni είπε…
SE PERIMENW NA'RTHEIS KAI PALI MAZI NA FTIAXOUME MIA ELLADA MEGALI, MAZI NA GRAPSOUME LABRI ISTORIA, ZITW I ELLADA ZITW I THRISKIA ZITW I NEA DIMOKRATIA!!!

NO COMMENT GIA TON PHOTOGRAFIKO SILOGISMO SOU IBIS!!!!!
Ο χρήστης Ibis είπε…
Η μνήμη γεγονότων και καταστάσεων δίνει δύναμη και ελπίδα στον ξεχασμένο και στον αδικημένο.Αν και σκόπιμα κάποιοι προσβλέπουν στο να ξεχαστούν κάποια γεγονότα δυστυχώς οι πληγές είναι μεγάλες, ειδικότερα για ανθρώπους που έχασαν περιουσίες και όχι μόνο.

Ας ελπίζουμε Antipariafwni ότι η "λαμπρή" πορεία που αναφέρεις δεν θα έρθει και αυτό το καλοκαίρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανυπολόγιστη καταστροφή..τόσο στους λιγοστούς πράσινους πνέυμονες που μας έχουν απομείνει όσο και σε ζωές ανθρώπων και ζώων..Ανυπολόγιστες κταστροφές σε μια χώρα που είναι εξοπλισμένη και οργανωμένη ασύλληπτα και φυσικά ασύγκριτα για εμάς...Δυστυχώς όσο ο άνθρωπος διαβρώνεται και η επιθυμία για κέρδος γιγαντώνεται αυτές οι εικόνες θα πληθαίνουν,προκαλώντας μας μόνιμα ένα σφίξιμο στο στομάχι και πόνο στη ψυχή για την κατάντια του είδους μας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τι να πω??
εκεί ελπίζω οι δήμαρχοι να μην κόβουν όσα δέντρα έχουν απομείνει!!!
διοτί στο πολυτραγουδισμένο ποτάμι του κάμπου κ δη στην αριστερή του όχθη δεν υπάρχει πια δέντρο ούτε για δείγμα!! Η βλαχο-δημαρχάρα όμως υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει.... καφετέριες [!!!!!!! ?????] σε αυτή την όχθη!! ΗΜΑΡΤΟΝ..
Ο χρήστης Ibis είπε…
Ο/Η Ανώνυμος συμφωνώ μαζί σου. Η οργάνωση και η ετοιμότητα της Αυστραλίας είναι πολύ διαφορετική από την ελληνική. Αν υπάρχει ελληνική.
Η ουσία όμως είναι τι γίνεται στην σσυνέχεια : Τέτοιες καταστροφές πρέπει να οδηγούν σε ουσιαστικά κ αποτελεσματικά μέτρα με γνώμονα την πρόληψη και την ενημέρωση. Η διαίσθηση μου είναι ότι οι Αυστραλοί θα τα καταφέρουν λίγο καλύτερα από εμάς.
Ο χρήστης Ibis είπε…
L.A. woman σε παροτρύνουμε να μας στείλεις σχετικό φωτογραφικό υλικό και έγραφα που σίγουρα θα κυκλοφορούν στην στην blogσφαιρα και όχι μόνο του κάμπου.
Όσο για τις καφετέριες "είναι πολλά τα λεφτά δήμαρχε......"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ