Ηλίθια πληροφορία, φονικές πινακίδες και φτηνά εισιτήρια - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 23)  

Posted by Ibis in , , , ,

half__moon__by_mumbojumbo89

Με πολλές θετικές σκέψεις και λιγότερο αρνητικές από κάθε φορά ακολουθεί η μικρή εβδομαδιαία ανασκόπηση του ibis blog.
Τα μικρά καθημερινά "-" υπερκεράστηκαν από το μέγεθος και την κοινωνική σημασία της μοναδικής αρνητικής είδησης που χαρακτηρίζει την στήλη.
Καλή ανάγνωση.

Σκηνοθεσία που εκπλήσσει, ερμηνεία άξια αναφοράς(Colin Firth) και φωτογραφία που μαγνητίζει. Η ταινία "A single Man" συνδυάζει ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό πακέτο. Δείτε το εκπληκτικό τρέιλερ εδώ.
  
Νίκος Γκάτσος αποτέλεσε και αποτελεί ένας από τους πιο σπουδαίους λόγιους. Με ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η μη κερδοσκοπική εταιρεία "Δροσουλίτες" με σκοπό την αναστήλωση και λειτουργία, ως επισκέψιμου χώρου, του πατρικού του ποιητή-συγγραφέα στην Ασέα Αρκαδίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού διακριτικά απόν.
Όπως λέει και ο ίδιος ο Γκάτσος¨Σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι της παγωνιάς αετόπουλο της ερημιάς γεράκι¨
  
Από παλαιότερη δημοσίευση της στήλης σας είχαμε ενημερώσει για το εμπορικό κέντρο "The Mall" και τις δικαστικές αποφάσεις που το χαρακτηρίζουν παράνομο. Η τελική εισήγηση του ΣτΕ  κρίνει το νόμο για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος ως παράνομο και αντισυνταγματικό. Περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο δικτυακό τόπο που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του Αμαρουσίου facttheMall.

Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, Μετά από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου οι James επιστρέφουν στην Αθήνα για μια-δυστυχώς-εμφάνιση. Αναμένουμε με μουσικό ενδιαφέρον την βρετανική μπάντα.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει χρήματα. Άλλοι τους κατηγόρησαν και άλλοι τους υποστήριξαν. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι μια από τις αιτίες της οικονομικής δυστοκίας είναι ο συσσωρευμένος πλούτος.
Διαβάστε το κατατοπιστικό και ρεαλιστικό άρθρο τα πλούτη τους = η φτώχεια μας του Γιάννη Κυριακάκη.

Μέσα από το κείμενο μας H (μοναδική) αλαζονεία του Έλληνα  καυτηριάσαμε την διαφημιστική καμπάνια για τις παράνομες υπαίθριες πινακίδες. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας  Μανώλης Ανδριωτάκης αναδεικνύει το θέμα με το ντοκιμαντέρ "Φονικές Διαφημίσεις" που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης (12-21 Μαρτίου).
Επικροτούμε την προσπάθεια και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έκθεση φωτογραφίας "Naked City" από την LIFO στο μουσείο Μπενάκη. Όμορφη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια που έχει και συνέχεια.
[Φωτογραφίες από τον χώρο της έκθεσης 1 2 3 ]
Κρίνουμε ως καλύτερη την 22 και ως χειρότερη-με διαφορά-την 18. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.
Η έκθεση θα διαρκέσει συνεχίζεται και σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.
Και η Μελίνα συνεχίζει να χαιρετά....
Με οδηγό το διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε. έκανε την εμφάνιση η άσκοπη, ανούσια και νεοελληνική πληροφόρηση. Το ελληνικό Google απογειώθηκε από αναζητήσεις σαν και αυτή ενώ οι ξανθιές πλην ηλίθιες πληροφορίες μετατράπηκαν σε δημοφιλέστερες ειδήσεις των οικονομικών εφημερίδων.
Σε ένα θησαυρό γνώσης και πληροφοριών όπως είναι το διαδίκτυο οι ηλίθιες πληροφορίες επιβίωσαν, ξεχώρισαν, αναζητήθηκαν και προβλήθηκαν με πρωτόγνωρο τρόπο. Η ουσιαστική γνώση-ενημέρωση υπερκεράστηκε από την ίντριγκα, το κουτσομπολιό και τα gossip news. Τα σκληρότερα κοινωνικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών ξεχάστηκαν και θάφτηκαν κάτω από σορούς ερωτικών dvd και τις δηλώσεις "πρωταγωνιστών". Διαζύγια, "ξανθιές" πληροφορίες και απεργίες. Η ελληνική αντιφατική κοινωνία προβληματίζει αλλά συνεχίζει να μην προβληματίζεται και το μέλλον είναι γεμάτο με ερωτηματικά.

  last boy
Χρήσιμα Links
Φτηνά αεροπορικά εισιτήρια :
  1. http://www.flycheapo.com/
  2. http://www.whichbudget.com/

* Οι Απορίες της εβδομάδας απουσιάζουν για λόγους συντομίας.

[φωτογραφίες] :
half moon : via    
Μελίνα Μερκούρη:  Από το προσωπικό μας αρχείο. H φωτογραφία προέρχεται από το σταθμός του μετρό Ακρόπολη.

This entry was posted on 9 Μαρ 2010 at Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Δημοσίευση σχολίου