Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετανάστες, δήμος Αθηναίων και διάσημες φωτογραφίες - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 23)

 
Εντός τόπου και εκτός χρόνου! - Gas Station - Bart Heirweg 

Εκπληκτική φωτογραφική συλλογή από σπάνιες φωτογραφίες διάσημων.

Αναδάσωση για την Αττική. Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα προχωρήσει στην αναδάσωση 100.000 στρεμμάτων την επόμενη τετραετία εξασφαλίζοντας το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Πολλές φορές λησμονούμε τις ομορφιές της πόλης στην οποία ζούμε. Η Αθήνα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δείτε ένα αξιόλογο οδηγό των TIMES για τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνει όποιος επισκεφτεί την Αθήνα.


 Αν είστε αναγνώστες της δωρεάν εφημερίδας LIFO θα έχετε παρατηρήσει το τις γυμνές φωτογραφίες διάσημων στην τελευταία σελίδα με σκοπό την κυκλοφορία τους σε μια συλλεκτική έκδοση και κυρίως την μεγάλη έκθεση-δημοπρασία που θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Ογδόντα γυμνά, φωτογραφημένα από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους  θα εκτεθούν και θα πωληθούν, για την βοήθεια του ιδρύματος Πίστη. Περισσότερες λεπτομέρειες στο επόμενο τεύχος της LIFO.

Ίσως η μουσική μπορεί να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο την  ελληνική πραγματικότητα. Οι Active Member με το τελευταίο τους διπλό album "Απ' της φτιάξης μας τα λάθια" καταφέρνουν να καυτηριάσουν τα πεπραγμένα στην ελληνική κοινωνία. Πολιτικοί, πολίτες, οικονομική κρίση αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον Μιχάλης Μυτακίδης. Δυνατοί στίχοι, καλή μουσική και το repeat στο On. Μπορείτε από εδώ να κατεβάσετε δωρεάν 6 τραγούδια από το album.
Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα στο http://www.lowbap.com/



 Απούσα επιτροπή ανταγωνισμού και μελλοντικό μονοπώλιο. Οι δυο μεγαλύτερες αεροπορικές της χώρας οδεύουν προς συγχώνευση.
Κάποτε η Aegean κατέθετε "εικονική" προσφορά για εξαγορά της κρατικής Ολυμπιακής. Στην συνέχεια η μελλοντική ιδιοκτήτρια MIG καταθέτει προσφορά και επιτίθεται με βαριές δηλώσεις κατά πολιτικών προσώπων για έμμεση στήριξη της Aegean. Ξαφνικά όλα ξεχνιούνται και με την καραμέλα της κρίσης οι δύο εταιρίες έρχονται κοντά.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στις 10/02 ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή η τροπολογία για την επιβολή επιπρόσθετου μέτρου στις τιμές των καυσίμων. Την ίδια κιόλας μέρα όλα τα πρατήρια εκτόξευσαν την τιμής της βενζίνης σε τιμές που δεν συμβαδίζουν με τις προβλεπόμενες.  Μετά από λίγες μέρες η ίδια κυβέρνηση σκέφτεται την επιβολή πλαφόν στην τιμές των πρατηρίων. Εντός τόπου και εκτός χρόνου!
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων αναφέρουν αλαζονικά: "Ναι στις αποδείξεις, όχι στον έλεγχο". Την ίδια ώρα η ένωση καταναλωτών ζητά την ακύρωση της τροπολογίας. Μύλος!

Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά από έφεση του δήμου Αθηναίων εκδικάζεται στον ΣτΕ η κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος στο πάρκο Αγίου Αθανασίου στη Κυψέλη. Η έκταση ανήκει στην το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας που αποφάσισε να την παραχωρήσει στον δήμο Αθηναίων με την μορφή αντιπαροχής. Ο δήμος και η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει την ανέγερση εμπορικού κέντρου, άσκησαν έφεση στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που δικαίωνε την προσφυγή των κατοίκων.

Κόκκος στην άμμο του ελληνικού δημοσίου. Η πιο ζημιογόνα Δ.Ε.Κ.Ο στην Ευρώπη είναι ο Ο.Σ.Ε με το χρέος να αγγίζει τα 8,5 δισ. ευρώ(!!).





Οι Απορίες της εβδομάδας...



-Υπήρχε έστω και η ελάχιστη πιθανότητα η Γαλλία να μην υποστήριζε το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας;
Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην τετράδα των σημαντικότερων πελατών της σε εξοπλιστικά προγράμματα για τη δεκαετία 1999-2008.

-Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε "πρόβλημα" τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.
Μα δεν είναι οι ίδιοι οι μετανάστες που συμμετέχουν στα  λαϊκά shows που διοργανώνονται από τον δήμο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα;

-Μπορεί η ελληνική τηλεόραση να αντέξει το χιούμορ, την σάτιρα και τα τηλεοπτικά νούμερα μιας πιθανής καθημερινής εκπομπής από τον Τζίμη Πανούση;
Με αφορμή τα γενέθλια του εκκεντρικά ρεαλιστικού Τζίμη.


last boy
Χρήσιμα Links

Τα καλύτερα τεχνολογικά blogs/sites(εξωτερικού):
  1. http://mashable.com/
  2. http://www.techcrunch.com/
  3. http://www.readwriteweb.com/
  4. http://gigaom.com/
  5. http://www.engadget.com/

Σχόλια

Ο χρήστης Ibis είπε…
Σχετικά με την βενζίνη μπορείτε να διαβάσετε το άκρως ενημερωτικό και διαφωτιστικό άρθρο από το www.protagon.gr
Η ελληνική πατέντα του βενζινά, απάντηση στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
όμορφη ανάρτηση.........

πολλά τα σχόλια, γι αυτό και ουδέν!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε