Αν ο Κώστας Αξελός έκανε πρωινάδικο....  

Posted by Ibis in , , , ,


Δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άμεσα το έργο και το λόγο του Κώστα Αξελού, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Κείμενα, αναφορές και συζητήσεις φίλων σκιαγραφούν μια προσωπικότητα που εκπέμπει σεβασμό και εκτίμηση για το έργο και την πνευματικότητα της. Είμαι σίγουρος ωστόσο, ότι σύντομα θα αναζητήσω στοιχεία των κειμένων του.

Την ίδια ώρα η ελληνική κοινωνία ξεχνά την οικονομική κρίση, τις φορολογική γκρίνια και -όπως η ίδια αντιφατικά υποστηρίζει-την κρίση που την έχει γονατίσει. 1 στους 3(!!!) ασχολείται με ξανθιές περσόνες πρωινής ζώνης, διαζύγια, περιουσίες και κουτσομπολίστικες γραφικότητες πρώτου μεγέθους.

Με την στήριξη του αποχαυνωμένου θεατή, η σύγχρονη τηλε-μηχανή σάρκας  ανακυκλώνει και επιβιώνει από τα ίδια της τα προϊόντα. Υπερκατανάλωση σάρκας και καθημερινού κουτσοπμπολιού στον βωμό του τηλεοπτικού image και της κοινωνικής δημοτικότητας. Περιοδικά, εκπομπές, εφημερίδες, portals μέσα στην ίδια μηχανή, στα ίδια γρανάζια κάτω από την ίδια σύγχρονη κοινωνική αλλοτρίωση.

Κλείνω όσο μπορώ τις σειρήνες και διαβάζω για τον Σεφέρη στο σήμερα, τον κανιβαλισμό των διαζυγίων και αν η Ελλάδα μπορεί να πενθεί
Δεν μπορώ να απαντήσω αλλά αληθινά διερωτώμαι πως θα αντιμετωπίζαμε την σύγχρονη πραγματικότητα  αν ο Κώστας Αξελός έκανε πρωινάδικο;-Διαβάστε την τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού εδώ.

[images via]

This entry was posted on 6 Φεβ 2010 at Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2010 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
12/2/10, 2:02 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου