Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Π. Παντελεήμονας, σκουπίδια,start ups:Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 19)


Με την τυπική καθυστέρηση η στήλη του ibis blog επιστρέφεις με λιγότερη γκρίνια αλλά με πολλές απορίες. Ταινίες, βραβεύσεις, σκουπίδια και δύο έξυπνα διαδικτυακά start ups. Καλή ανάγνωση.


Η διαδικασία για τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας ολοκληρώθηκε. Δείτε εδώ το Top100 σύμφωνα με τα κριτήρια 124 συμμετοχών. Συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια.
Όταν η κρίση των εφημερίδων οδηγεί σε αξιόλογες προσφορές. Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα Ελευθεροτυπία προσέφερε βιβλίο για την ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη.

Βρεθήκαμε στο χωριό του Παλαιός Παντελεήμονας έξω από την Κατερίνη. Γραφικό χωρίο που συνδυάζει μοναδικά το βουνό του Ολύμπου και την εκπληκτική θέα προς την θάλασσα. Ιδανικός  προορισμό για χειμερινές διακοπές. Δείτε μερικές εικόνες από το wooz.gr.


Άλλοι δυο Έλληνες βραβεύτηκαν από διεθνείς οργανισμούς. O Έλληνας αστροφυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και στέλεχος της NASA, Δρ. Αθανάσιος Οικονόμου βραβεύτηκε με το βραβείο «Νίκη» το Κέντρο Αριστείας ΑΙΤ (Athens Information Technology). Ο Δημήτρης Νανόπουλος βραβεύτηκε από την ιταλική ένωση φυσικών με το βραβείο "Fermi Enrico".(*)


  Η περιοχή Ψυρή έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Βρεθήκαμε για λίγες ώρες και συνειδητοποιήσαμε ότι ίσως είναι η πιο βρώμικη Αθηναϊκή περιοχή. Η απεργία των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων συνεχίζεται και η βρώμικη Αθήνα γίνεται σκουπιδότοπος.

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Κοπεγχάγη. Οι "μεγάλες" δυνάμεις που θα πάρουν τις αποφάσεις είναι πρώτες στις εκπομπές CO2. Σχετικό γράφημα εδώ.

Το Ε.Σ.Ρ επέβαλλε κύρωση σύστασης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης, ώστε να εκπέμπει το πρόγραμμά του κατά 25% στην Ελληνική γλώσσα. Ο e-lawer εξηγεί γιατί αυτή η κίνηση είναι παράνομη.Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Το dubai αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά από τις τεράστιες επενδύσεις σε κατασκευαστικά projects. Το πετρέλαιο καταλαβαίνει από κρίση; Άραγε πόσο κοστίζει η Ελλάδα στο The World Island;

-Έκλεισαν τα σχολεία για την γρίπη. Τα φροντιστήρια, οι πλατείες,  τα λεωφορεία, τα τρένα και οι κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν ανοσία στον ιό; Συμφωνούμε απόλυτα με το εύστοχο άρθρο του Τάσου Τέλλογλου "Οι ανοησίες της νέα γρίπης".

-Στην Ευρώπη γίνονται έρευνες για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στην Ελλάδα πως μπορεί εταιρεία στοιχημάτων να είναι βασικός χορηγός του πρωταθλήματος ΚΑΙ των ομάδων της Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας; Καπνός......

-Πως έχουν καταφέρει και ο κουκουλοφόρος γίνεται γνωστός και ο μαθητής άγνωστος? Αποτέλεσμα να έχουμε τους περιβόητους γνωστούς-αγνώστους. Σύντομα νέα τοποθέτηση μας για το θέμα. Μέχρι τότε εδώ.
last boy
Χρήσιμα Links
Αυτή την φορά φιλοξενούμε δύο νέα και φιλόδοξα web startups που επιβεβαιώνουν ότι το μέλλον για την διαδικτυακή πληροφορία είναι ο σωστός διαμοιρασμός της.
 •  Για μικρές αγγελίες ακινήτων επισκεφτείτε τοwww.spitogatos.gr 
  • Για ενδιαφέρουσες προσφορές από μεγάλα καταστήματα (ηλεκτρονικά ή μη) στην Ελλάδα: http://prosfor.es 
   (*)έχει και το facebook την δυνατότητα να ενημερώνει. η είδηση μας ήρθε από το ελληνικό group που υποστηρίζει το έργο του Έλληνα επιστήμονα και απαριθμεί 1.500 μέλη.

   Σχόλια

   Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

   Ω γλυκύ μου έαρ

   Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι
   ( Στάση Τρίτη )


   Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
   Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

   Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
   Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
   Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

   - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ

   [ Φωτογραφία ] : boston

   'Ωρες Βροχής - Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

   Γιάννης Ρίτσος - Ὧρες βροχῆς

   Καρλόβασι, 28/7/87

   Ἤρθαν οἱ πρῶτες βροχές. Ἄλογα μουσκεμένα

   Στέκονται κάτω ἀπ’τὰ δέντρα μὲ μισόκλειστα μάτια
   Κάνοντας πὼς μασᾶνε λίγο ξερὸ χορτάρι
   Μέσα στὴ φθινοπωρινή τους ἄνοια. Ἡ Μαρία
   Θά ῾θελε νὰ χτενίσει μὲ τὴ χτένα της τὴ βρεγμένη τους χαίτη. Ἀλλὰ

   Οἱ τελευταῖοι παραθεριστὲς ἔφευγαν κιόλας. Μιὰ κότα
   Λίγο πιὸ κεῖ κακάριζε ἀνάρμοστα. Κι ἦταν μιὰ λύπη
   Νὰ βλέπεις πλῆθος τὰ σπουργίτια πεινασμένα νὰ χαμοπετᾶνε
   Στὰ τρυγημένα ἀμπέλια, νὰ βλέπεις καὶ τὰ σύννεφα
   Ν’ ἀλλάζουν, νὰ σκίζονται, νὰ τρέχουν παρ’ ὅτι
   Καρφωμένα ἐδῶ κι ἐκεῖ μὲ μαῦρες πρόκες ἀπὸ κοράκια.
   Ἔτσι, μέσα σὲ λίγες ὧρες, γέρασε ἡ Μαρία.   Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο και το αφιέρωμα του ibis blog στον Έλληνα ποιητή συνεχίζεται. Στο σημερινό post γίνεται αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει ο Γιάννη Ρίτσος με το νησί της Σάμου που αποτέλεσε πηγή ποιητικής και καλλιτεχνικής έμπνευσης.

   Η σχέση του με το Καρλόβασι αρχίζει το 1954, όταν παντρεύεται την καρλοβασίτισσα γιατρό κυρία Γαρουφαλίτσα, το γέν…

   Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

   Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το
   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα...
   μέχρι το επόμενο...

   Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο.
   Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes.


   “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo