Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 +3 θυμωμένα συμπεράσματα μια εβδομάδα μετά την πρώτη επέτειο από τα “Δεκεμβριανά” του 2008

22666-fullsize

1)Πολιτικά στελέχη που έπρεπε να αφανιστούν από την πολιτική-κοινωνική σκηνή της χώρας, συνεχίζουν να "εκτελούν" το κοινωνικό τους λειτούργημα συμμετέχοντας μάλιστα σε τηλεοπτικές εκπομπές.

2)Η πλειοψηφία φίλων, γνωστών, bloggers χρωματίζει τον θάνατο του πιτσιρικά με πολιτικό χρώμα. Στέκεται στις καταστροφές και αγνοεί την νεολαία.

3)Το φοιτητικό-μαθητικό κίνημα χάνεται πίσω από κουκουλοφόρους, πέτρες και μολότοφ.

4)Ο αστυνομικός χάνεται από το λεξικό του σύγχρονου Έλληνα και αντικαθίσταται από τον μπάτσο.

5)Ο κουκουλοφόρος γίνεται γνωστός και ο μαθητής άγνωστος. Και οι δύο μαζί δημιουργούν το μοδάτο "γνωστός -άγνωστος".

6)Τα κανάλια επιδιώκουν έμμεσα την πραγματοποίηση επεισοδίων και ενισχύουν την προβολή των βανδαλισμών.

7)Η λέξη “διαδήλωση” συσχετίζεται με τα επεισόδια που τελικά μονοπωλούν τις λεκτικές αναφορές.


8)Πολιτικοί αρχηγοί μάχονται για να καρπωθούν τους μαθητές και τους φοιτητές που ειρηνικά διαδηλώνουν. Για τους “άλλους” δεν παίρνουν θέση.

9)Το πανεπιστημιακό άσυλο γίνεται πολιτική καραμέλα και ο θεσμός του ελληνικού πανεπιστημίου γίνεται έρμαιο των αριστερών και δεξιών στρατιωτών.


10)Κομματάρχες φοιτητές αδυνατούν να προστατέψουν το πανεπιστήμιο αναιρώντας όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σε κάθε συνέλευση.


11)Οι δυο πρωθυπουργοί -εν ενεργεία και πρώην- μένουν άπραγοι χωρίς να τοποθετηθούν δημοσίως. Και οι δύο κρύβονται πίσω από υπουργούς και δήθεν υπουργεία προστασίας.

12)Οι μέρες μνήμης ξεφτίζουν και μια εβδομάδα μετά όλοι ασχολούνται με τον καιρό.

13)Η δίκη της υπόθεσης περνά με μικρά γράμματα μέχρι να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την προβολή δικηγόρων υπεράσπισης και κατηγορίας.


Φοβούμαστε ότι  σε ένα χρόνο το post θα είναι όσο επίκαιρο όσο σήμερα. Ίσως να έχουν προστεθεί μερικές ακόμα προτάσεις, ίσως να μην θυμόμαστε τίποτα.

16
[Φωτογραφίες ] : 1x.com, www.protagon.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Antipariafwni είπε…
Nomizw skinotheths thn fantasia mas kathe fora rixnotas panta thn avlea sto swsto timing!
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
Όταν δεν μπορείς να καταπνίξεις μια επανάσταση, την ευτελίζεις! Ο μοντέρνος τρόπος ΔΕΝ είναι τα τανκς.
Eίναι τα ΜΜΕ. Είναι η διάσπαση του όλου. είναι οι οδομαχίες "ομάδων" [μπάτσοι vs κουκουλοφόροι, ινδιάνοι vs καουμπόιδες]και όχι μαζική, αταξική συμμετοχή!

Αυτό που ξεκίνησαν οι μαθητές πέρσι, μαζί με φοιτητές και εργαζόμενους νέους, δυστυχώς πέθανε νωρίς.
Από σφαίρα ύπουλη αλλά πολιτικώς ορθή!
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

1) η μόνη αναφορά μόλις 1 εβδομάδα μετά [ήδη όλοι στην εορταστική χαύνωση]

2)Συμφωνούμε ή διαφωνούμε, σε ένα θέμα που ομολογουμένως χωράει πολύ συζήτηση, λίγοι εκφράζονται πλέον ευθαρσώς! Επιστροφή στις εποχές του φόβου και της σιωπής... Και, κυρίως, των στρατευμένων απόψεων
Ο χρήστης dimi είπε…
10+3 ή 100+3 ..Είμαι σίγουρη ότι τόσα και άλλα τόσα θα μπορούσαν να ειπωθούν..Η ουσία είναι ότι τα στόματα και τα σώματα γρήγορα πάγωσαν με τον ερχομό του χειμώνα αναζητώντας το παραμύθι των γιορτών. Όταν η αποδοχή της δράσης καταντάει να γίνεται με σιωπηρή συναίνεση λόγω φόβου και κατάρριψης "status" και το ίδιο γεγονός να αποτελεί βέλος επίρριψης ευθυνών τότε απλά σημαίνει ότι το θέμα το κατάντησαν ευτελές...
Ο χρήστης xxxharris είπε…
"Αμπελοφιλοσοφίες του καναπέ" είναι ευκολο να κάνουμε όλοι.Το σύστημα των γνωστών αγνώστων το συντηρούμε όλοι εμείς που κάθε τέσσερα χρόνια τρέχουμε σαν τα πρόβατα να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε τους "Σωτήρες" αυτού του έθνους.Από το 1974 μέχρι και σήμερα τα γεγονότα εξελίσονται πάντα σε φόντο μπλέ-πράσινο αγνοώντας οι περισσότεροι ότι όλο αυτό το σύστημα μας το σερβίρουν ενίοτε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι που όλοι εμείς οι νεοφιλελεύθεροι "αριστεροί" τους προσκυνάμε σε κάθε ευκαιρία.Τα "Δεκεμβριανά του 2008" τα θυμόσαστε όλοι.Τα "Δεκεμβριανά του 1944" με τα πολυβόλα των Εγγλέζων στημένα στη Μεγάλη Βρετάνια να σκοτώνουν αθώες eλληνικές ψυχές, επιμελώς, έχουμε φροντίσει να τα διαγράψουμε από τη μνήμη μας.'Οταν αποφασίσουμε λοιπόν να ενισχύσουμε πραγματικά την 'Αντίσταση' αυτού του ταλαίπωρου τόπου , κατευθύνοντας τις κομματικές επιλογές μας, σε αυτούς που κοροιδεύουμε ότι είναι 50 χρόνια πίσω, τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε ίσως σε κάτι καλύτερο. Όχι για εμάς αλλά για αυτούς που θα αφήσουμε πίσω.
Ο χρήστης Ibis είπε…
antiapariafwni
Δυστυχώς η αυλαία έπεσε νωρίς. Η μάλλον την έριξαν νωρίς.

@L.A.woman
Σε λίγες γραμμές απόδωσες μοναδικά την ελληνική mediaκή αποτύπωση των γεγονότων. Και δεν είναι η μόνη σφαίρα.
Ο χρήστης Ibis είπε…
@xxharris
Σε πολλές από τις αναφορές σου συμφωνούμε. Η ουσία που αναφέρεις και αναφέρουμε στην ανάρτηση είναι σχεδόν παρόμοια.

Ωστόσο η τοποθέτηση μας δεν μπορεί να αποτελεί δημιούργημα του "καναπέ". Αν ήταν του "καναπέ" δεν θα είχαμε την οξυδέρκεια και την διαύγεια να την συλλάβουμε. Όταν παρατηρείς, κρίνεις, συνειδητοποιείς και κατανοείς.
Κατά δεύτερον δεν θα είχαμε μπει στην διαδικασία να την αποτυπώσουμε διαδικτυακά.

Είναι προφανές ότι, μακριά από πολιτικές απόψεις και χρωματισμούς, διαφωνούμε με την αντιμετώπιση της πρώτης επετείου των Δεκεμβριανών.

Πιστεύουμε ισχυρά ότι το μεγαλύτερο κοινωνικοπολιτικό ελάττωμα του Έλληνα είναι ο ανούσιος διαχωρισμός σε αριστερούς δεξιούς κόκκινους,πράσινους και μπλε. Όταν ξεκολλήσουμε από αυτό το πολιτικό πέλμα ίσως κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά.

Ibis
Keep Sharing Your Thoughts
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Sygxarhthria gia thn anarthsh

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε