10 +3 θυμωμένα συμπεράσματα μια εβδομάδα μετά την πρώτη επέτειο από τα “Δεκεμβριανά” του 2008  

Posted by Ibis in , , , , , ,

22666-fullsize

1)Πολιτικά στελέχη που έπρεπε να αφανιστούν από την πολιτική-κοινωνική σκηνή της χώρας, συνεχίζουν να "εκτελούν" το κοινωνικό τους λειτούργημα συμμετέχοντας μάλιστα σε τηλεοπτικές εκπομπές.

2)Η πλειοψηφία φίλων, γνωστών, bloggers χρωματίζει τον θάνατο του πιτσιρικά με πολιτικό χρώμα. Στέκεται στις καταστροφές και αγνοεί την νεολαία.

3)Το φοιτητικό-μαθητικό κίνημα χάνεται πίσω από κουκουλοφόρους, πέτρες και μολότοφ.

4)Ο αστυνομικός χάνεται από το λεξικό του σύγχρονου Έλληνα και αντικαθίσταται από τον μπάτσο.

5)Ο κουκουλοφόρος γίνεται γνωστός και ο μαθητής άγνωστος. Και οι δύο μαζί δημιουργούν το μοδάτο "γνωστός -άγνωστος".

6)Τα κανάλια επιδιώκουν έμμεσα την πραγματοποίηση επεισοδίων και ενισχύουν την προβολή των βανδαλισμών.

7)Η λέξη “διαδήλωση” συσχετίζεται με τα επεισόδια που τελικά μονοπωλούν τις λεκτικές αναφορές.


8)Πολιτικοί αρχηγοί μάχονται για να καρπωθούν τους μαθητές και τους φοιτητές που ειρηνικά διαδηλώνουν. Για τους “άλλους” δεν παίρνουν θέση.

9)Το πανεπιστημιακό άσυλο γίνεται πολιτική καραμέλα και ο θεσμός του ελληνικού πανεπιστημίου γίνεται έρμαιο των αριστερών και δεξιών στρατιωτών.


10)Κομματάρχες φοιτητές αδυνατούν να προστατέψουν το πανεπιστήμιο αναιρώντας όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σε κάθε συνέλευση.


11)Οι δυο πρωθυπουργοί -εν ενεργεία και πρώην- μένουν άπραγοι χωρίς να τοποθετηθούν δημοσίως. Και οι δύο κρύβονται πίσω από υπουργούς και δήθεν υπουργεία προστασίας.

12)Οι μέρες μνήμης ξεφτίζουν και μια εβδομάδα μετά όλοι ασχολούνται με τον καιρό.

13)Η δίκη της υπόθεσης περνά με μικρά γράμματα μέχρι να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την προβολή δικηγόρων υπεράσπισης και κατηγορίας.


Φοβούμαστε ότι  σε ένα χρόνο το post θα είναι όσο επίκαιρο όσο σήμερα. Ίσως να έχουν προστεθεί μερικές ακόμα προτάσεις, ίσως να μην θυμόμαστε τίποτα.

16
[Φωτογραφίες ] : 1x.com, www.protagon.gr

This entry was posted on 13 Δεκ 2009 at Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

8 comments

Nomizw skinotheths thn fantasia mas kathe fora rixnotas panta thn avlea sto swsto timing!

13/12/09, 9:31 μ.μ.
L.A. woman  

Όταν δεν μπορείς να καταπνίξεις μια επανάσταση, την ευτελίζεις! Ο μοντέρνος τρόπος ΔΕΝ είναι τα τανκς.
Eίναι τα ΜΜΕ. Είναι η διάσπαση του όλου. είναι οι οδομαχίες "ομάδων" [μπάτσοι vs κουκουλοφόροι, ινδιάνοι vs καουμπόιδες]και όχι μαζική, αταξική συμμετοχή!

Αυτό που ξεκίνησαν οι μαθητές πέρσι, μαζί με φοιτητές και εργαζόμενους νέους, δυστυχώς πέθανε νωρίς.
Από σφαίρα ύπουλη αλλά πολιτικώς ορθή!

14/12/09, 12:43 μ.μ.
L.A. woman  

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

1) η μόνη αναφορά μόλις 1 εβδομάδα μετά [ήδη όλοι στην εορταστική χαύνωση]

2)Συμφωνούμε ή διαφωνούμε, σε ένα θέμα που ομολογουμένως χωράει πολύ συζήτηση, λίγοι εκφράζονται πλέον ευθαρσώς! Επιστροφή στις εποχές του φόβου και της σιωπής... Και, κυρίως, των στρατευμένων απόψεων

14/12/09, 12:50 μ.μ.
dimi  

10+3 ή 100+3 ..Είμαι σίγουρη ότι τόσα και άλλα τόσα θα μπορούσαν να ειπωθούν..Η ουσία είναι ότι τα στόματα και τα σώματα γρήγορα πάγωσαν με τον ερχομό του χειμώνα αναζητώντας το παραμύθι των γιορτών. Όταν η αποδοχή της δράσης καταντάει να γίνεται με σιωπηρή συναίνεση λόγω φόβου και κατάρριψης "status" και το ίδιο γεγονός να αποτελεί βέλος επίρριψης ευθυνών τότε απλά σημαίνει ότι το θέμα το κατάντησαν ευτελές...

14/12/09, 8:51 μ.μ.
xxxharris  

"Αμπελοφιλοσοφίες του καναπέ" είναι ευκολο να κάνουμε όλοι.Το σύστημα των γνωστών αγνώστων το συντηρούμε όλοι εμείς που κάθε τέσσερα χρόνια τρέχουμε σαν τα πρόβατα να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε τους "Σωτήρες" αυτού του έθνους.Από το 1974 μέχρι και σήμερα τα γεγονότα εξελίσονται πάντα σε φόντο μπλέ-πράσινο αγνοώντας οι περισσότεροι ότι όλο αυτό το σύστημα μας το σερβίρουν ενίοτε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι που όλοι εμείς οι νεοφιλελεύθεροι "αριστεροί" τους προσκυνάμε σε κάθε ευκαιρία.Τα "Δεκεμβριανά του 2008" τα θυμόσαστε όλοι.Τα "Δεκεμβριανά του 1944" με τα πολυβόλα των Εγγλέζων στημένα στη Μεγάλη Βρετάνια να σκοτώνουν αθώες eλληνικές ψυχές, επιμελώς, έχουμε φροντίσει να τα διαγράψουμε από τη μνήμη μας.'Οταν αποφασίσουμε λοιπόν να ενισχύσουμε πραγματικά την 'Αντίσταση' αυτού του ταλαίπωρου τόπου , κατευθύνοντας τις κομματικές επιλογές μας, σε αυτούς που κοροιδεύουμε ότι είναι 50 χρόνια πίσω, τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε ίσως σε κάτι καλύτερο. Όχι για εμάς αλλά για αυτούς που θα αφήσουμε πίσω.

20/12/09, 9:03 μ.μ.

antiapariafwni
Δυστυχώς η αυλαία έπεσε νωρίς. Η μάλλον την έριξαν νωρίς.

@L.A.woman
Σε λίγες γραμμές απόδωσες μοναδικά την ελληνική mediaκή αποτύπωση των γεγονότων. Και δεν είναι η μόνη σφαίρα.

21/12/09, 6:27 μ.μ.

@xxharris
Σε πολλές από τις αναφορές σου συμφωνούμε. Η ουσία που αναφέρεις και αναφέρουμε στην ανάρτηση είναι σχεδόν παρόμοια.

Ωστόσο η τοποθέτηση μας δεν μπορεί να αποτελεί δημιούργημα του "καναπέ". Αν ήταν του "καναπέ" δεν θα είχαμε την οξυδέρκεια και την διαύγεια να την συλλάβουμε. Όταν παρατηρείς, κρίνεις, συνειδητοποιείς και κατανοείς.
Κατά δεύτερον δεν θα είχαμε μπει στην διαδικασία να την αποτυπώσουμε διαδικτυακά.

Είναι προφανές ότι, μακριά από πολιτικές απόψεις και χρωματισμούς, διαφωνούμε με την αντιμετώπιση της πρώτης επετείου των Δεκεμβριανών.

Πιστεύουμε ισχυρά ότι το μεγαλύτερο κοινωνικοπολιτικό ελάττωμα του Έλληνα είναι ο ανούσιος διαχωρισμός σε αριστερούς δεξιούς κόκκινους,πράσινους και μπλε. Όταν ξεκολλήσουμε από αυτό το πολιτικό πέλμα ίσως κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά.

Ibis
Keep Sharing Your Thoughts

21/12/09, 6:43 μ.μ.
Ανώνυμος  

Sygxarhthria gia thn anarthsh

2/3/10, 10:12 π.μ.

Δημοσίευση σχολίου