Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαθήματα διαδικτύου,ντοκιμαντέρ και εργατικά ατυχήματα - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 20)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Σκωτία -Queensferry - 2007
"Όταν οι ομορφότερες μνήμες επιστρέφουν"


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των καλύτερων album της χρονιάς και της δεκαετία, η χαρακτηριστική στήλη του ibis blog επιστρέφει λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων. Μαθήματα internet, σπουδαία ντοκιμαντέρ, καθημερινότητα αλλά και εργατικά ατυχήματα φιλοξενούνται στις επόμενες γραμμές. Καλή ανάγνωση.


Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει στην καθιέρωση υποχρεωτικού μαθήματος ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου για τα παιδιά άνω των 5 ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 επιχειρεί. Σκοπός του μέτρου η αντιμετώπιση των κινδύνων του διαδικτύου και η καλλιέργεια σωστής διαδικτυακής παιδείας.

 Άλλο ένα αξιόλογο φωτογραφικό αφιέρωμα από το http://www.boston.com. Η δεκαετία σε φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες της χρόνιας σε 3 μέρη. (1, 2 ,3).

Γιατί κάποιο ξέρουν να παίρνουν μέτρα χωρίς να χρυσώνουν το χάπι. Ο Υπουργός οικονομίας της Ιρλανδίας (χώρα επίσημα σε ύφεση)εκτός από τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τον νέο προϋπολογισμό της χώρας, ανακοίνωσε περικοπές στο μισθό του κατά 15%. [Για τον ελληνικό βουλευτικό μισθό τον ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 1050 ευρώ],

Από το blog http://politispittas.blogspot.com αλιεύσαμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πως τα Εξάρχεια βαφτίστηκαν αναρχικό στέκι. Οι μαρτυρίες τον κατοίκων σημαντικές δείτε το Πολιτιστικό Σοκ Μερος Α, Μέρος Β.

 Για άλλη μια φορά η εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου "Πωλείται Ζωή" μας εντυπωσίασε. Με θέμα τους υδάτινους πόρους το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις επιχειρήσεις εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Δείτε εδώ.
[Thanks antipariafwni]


 Η κατάληψη πεζοδρομίων, πάρκων και δημόσιων χώρων από πωλητές χριστουγεννιάτικων δέντρων κάνοντας την προσπέλαση των πολιτών δύσκολη έως αδύνατη. 

Η συμπεριφορά ελεγκτών στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ήμασταν μάρτυρες μη επαγγελματικής συμπεριφοράς με έντονους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Παράδειγμα η φράση "Εγώ εσένα θέλω να πιάσω" σε αθίγγανους επιβάτες. Ο επαγγελματισμός απουσιάζει ή τουλάχιστον νοσεί.

Η δήλωση εν ενεργεία βουλευτή σχετικά με την πρόταση μείωσης βουλευτικών μισθών "να μας δώσουν και κουπόνι να τρώνε συσσίτιο".  Για την εποχή που διανύουμε το λιγότερο ειρωνικό και προκλητικό.

Ο δρόμο για την Βόρεια Ελλάδα γίνεται περιπέτεια. Η κατολίσθηση στην περιοχή των Τεμπών έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου για 2 με 3 μήνες(!). Τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των οδηγών έχουν είδη ξεκινήσει. Μήπως κάποια διόδια θα έπρεπε να έχουν ελεύθερη διέλευση;Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Κράτος, πολίτες και ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον ιό της γρίπης. Με τους ιούς και τα μικρόβια από τα βουνά σκουπιδιών στην Αθήνα πότε θα ασχοληθούν;Ευτυχώς η απεργία των εργαζομένων τερματίστηκε.

-H βουλή, τα υπουργεία και τα δημόσια κτήρια έχουν άσυλο? Αν όχι, πως αποφεύγονται οι βανδαλισμοί,οι καταλήψεις και τα επεισόδια σε αυτά τα κτήρια?[Η άποψη μας για το άσυλο].

-Γιατί άλλο ένα εργατικό ατύχημα περνά στα ψιλά των ΜΜΕ αλλά και των πολιτών; Η κατολίσθηση στα Τέμπη οδήγησε θάνατο του Ιταλού επικεφαλής της κοινοπραξίας.
Κατά μέσο όρο τα δηλωμένα(;) ετήσια εργατικά ατυχήματα αγγίζουν τα 152(έτος 2000-2008).
last boy
Χρήσιμα Links
 • http://phresh.gr : ένα νέο blog-site από πέντε Έλληνες δημιουργούς-καλλιτέχνες με θέμα το design και τις τέχνες. Αξίζει! 

  Σχόλια

  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

  Ω γλυκύ μου έαρ

  Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι
  ( Στάση Τρίτη )


  Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
  Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

  Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
  Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
  Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

  - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ

  [ Φωτογραφία ] : boston

  'Ωρες Βροχής - Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

  Γιάννης Ρίτσος - Ὧρες βροχῆς

  Καρλόβασι, 28/7/87

  Ἤρθαν οἱ πρῶτες βροχές. Ἄλογα μουσκεμένα

  Στέκονται κάτω ἀπ’τὰ δέντρα μὲ μισόκλειστα μάτια
  Κάνοντας πὼς μασᾶνε λίγο ξερὸ χορτάρι
  Μέσα στὴ φθινοπωρινή τους ἄνοια. Ἡ Μαρία
  Θά ῾θελε νὰ χτενίσει μὲ τὴ χτένα της τὴ βρεγμένη τους χαίτη. Ἀλλὰ

  Οἱ τελευταῖοι παραθεριστὲς ἔφευγαν κιόλας. Μιὰ κότα
  Λίγο πιὸ κεῖ κακάριζε ἀνάρμοστα. Κι ἦταν μιὰ λύπη
  Νὰ βλέπεις πλῆθος τὰ σπουργίτια πεινασμένα νὰ χαμοπετᾶνε
  Στὰ τρυγημένα ἀμπέλια, νὰ βλέπεις καὶ τὰ σύννεφα
  Ν’ ἀλλάζουν, νὰ σκίζονται, νὰ τρέχουν παρ’ ὅτι
  Καρφωμένα ἐδῶ κι ἐκεῖ μὲ μαῦρες πρόκες ἀπὸ κοράκια.
  Ἔτσι, μέσα σὲ λίγες ὧρες, γέρασε ἡ Μαρία.  Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο και το αφιέρωμα του ibis blog στον Έλληνα ποιητή συνεχίζεται. Στο σημερινό post γίνεται αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει ο Γιάννη Ρίτσος με το νησί της Σάμου που αποτέλεσε πηγή ποιητικής και καλλιτεχνικής έμπνευσης.

  Η σχέση του με το Καρλόβασι αρχίζει το 1954, όταν παντρεύεται την καρλοβασίτισσα γιατρό κυρία Γαρουφαλίτσα, το γέν…

  Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

  Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το
  ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα...
  μέχρι το επόμενο...

  Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο.
  Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes.


  “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo