Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 15)( H φωτογραφία έχει βραβευτεί στο βρετανικό διαγωνισμό με θέμα "Wildlife Photography". Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.)

H σημερινή στήλη Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα περιλαμβάνει ένα πλούσιο θεματολόγιο. Αθλητισμός, εκλογές, βιβλία, τεχνολογία, λογοκρισία, χρήσιμα links και διαδικτυακό copy-paste. Καλή ανάγνωση σε όλους.


Μας άρεσε......

Για άλλη μια φορά το ελληνικό μπάσκετ έδειξε ότι κυριαρχεί στην Ευρώπη. Μετά το ασημένιο της Εθνική Εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το χρυσό της Εθνικής Νέων ήρθε και το χάλκινο μετάλλιο από την ομάδα αντρών. Μελανό σημείο οι αθλητικές εφημερίδες που έδωσαν την ελάχιστη σημασία σε αυτή την σημαντική επιτυχία(δείτε τα εξώφυλλα εδώ). Δυστυχώς το οπαδιλίκι κέρδισε την Εθνική μας. Συμφωνούμε με την στήλη του contra.gr.

Στην προηγούμενη ανάρτηση της στήλης αναφέραμε το πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων http://s4ve.as/. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια αντίστοιχη υπηρεσία http://www.sprend.com/ που στέλνει link με τα δεδομένα στο inbox του παραλήπτη. Ο διαμοιρασμός μεγάλων αρχείων γίνεται πιο εύκολος.

Μερικές φορές δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί κάποιες χώρες μπορούν και εξελίσσονται σε κοινωνικό αλλά και τεχνολογικό επίπεδο. Με χαρμολύπη ενημερωθήκαμε ότι η Βρετανία έχει υπουργό Τεχνολογίας(Stephen Creswell Timms) ο οποίος μάλιστα συγκαταλέγεται στους 50 πιο ισχυρούς Βρετανούς στον τεχνολογικό τομέα. Μήπως θέλουμε και εδώ πολιτικά "ιδιαίτερα";
Ωστόσο, τα σχετικά θα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Με αφορμή το έτος αφιερωμένο στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, το μουσείο κυκλαδίτικης τέχνης φιλοξενεί έκθεση-αφιέρωμα με χειρόγραφα, φωτογραφίες, αποσπάσματα πολύστιχων ποιημάτων και προσωπικά καλλιτεχνικά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Το αφιέρωμα του ibis blog συνεχίζεται, οι αναφορές μας μέχρι σήμερα εδώ. Σύντομα η συνέχεια.

Για άλλη μια φορά το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βραβεύτηκε σε  Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Με την ψήφο των αεροπορικών εταιριών, ο διεθνής αερολιμένας βραβεύθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ.

To συγγραφικό έργο του Απόστολου Δοξιάδη αρχίζει να καταξιώνεται και εκτός ελληνικών συνόρων. Το τελευταίο έργο του (πάντα με μαθηματικό background) logicomix μεταφράστηκε στα Αγγλικά και μάλιστα βρίσκεται στην θέση από τα bestsellers του amazon. Μάλλον πρέπει να το κατεβάσουμε από το ράφι.


Δεν μας άρεσε......
Η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην δωροδοκία (λάδωμα) μαζί με την Λιθουανία που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Σχετικά με την διαφθορά κατατασσόμαστε στην 49η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (159 χώρες) και πρώτη στην ευρωπαϊκή ζώνη. Πιάσαμε ταβάνι ή πάτο;

Μετά την λογοκρισία στην ταινία μικρού μήκους τους Κώστα Γαβρά  σειρά έχει ένα βιβλίο. Ο οδηγός για παιδιά και εφήβους της Μαρίζας Ντεκάστρο «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τα μνημεία και τα έργα των ανθρώπων» στο στόχαστρο των ιθυνόντων του Μουσείου Ακρόπολης. Οι λόγοι αστείοι. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Με μια καθημερινή βόλτα σου Αθηναϊκούς δρόμους δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσεις την πληθώρα επαγγελματικών χώρων τα οποία αναζητούν ενοικιαστές. Το φαινόμενο μέρα με την μέρα γίνεται πιο έντονο. Αν και έχει αρχίσει η αναπροσαρμογή των τιμών από ενοικιαστές, φαίνεται πως η αγορά θέλει αρκετό χρόνο.

Τα site κοινωνικής δικτύωσης(facebook,myspace  κ.λ.π.) μέρα με την μέρα αποκτούν εντυπωσιακή δυναμική. Μια επιπλέον παράμετρος είναι η σημαντική αύξηση διακίνησης κακόβουλου λογισμικού μέσα από τα συγκεκριμένα sites. Δείτε το σχετικό γράφημα εδώ.

Την πρώτη θέση(κοινοτικά κονδύλια) καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος(2,7 % ΑΕΠ). Ωστόσο, η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων(και ΕΣΠΑ)αποδεικνύεται ανεπαρκής. Η Κομισιόν κρούει και πάλι το καμπανάκι της.

Η Αυστραλία εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους  τους Αυστραλούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα την προεκλογική περίοδο, να είναι προσεκτικοί γιατί λόγω των εκλογών ενδέχεται να σημειωθούν βίαια επεισόδια. Μήπως γνωρίζουν κάτι που εμείς αγνοούμε;

Κάποιοι, που θέλουν να αποκαλούνται bloggers, συνεχίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη τους. Η ανάρτηση μας Τα ελληνικά "νούμερα" παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο βρέθηκε (τμήμα της) σε "blog" αναδημοσίευσης χωρίς την αναφορά της πηγής(εδώ το "γειτονικό" post). Παρά τις εκκλήσεις μας, καμία αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε. Εμείς προσφέρουμε στον απεγνωσμένο για επισκεψιμότητα διαχειριστή μερικά κλικ μεγαλοψυχίας. Κλικ, κλικ, κλικ, .........και κλικ.
(Τελευταίο ατόπημα του συγκεκριμένου blog η διαγραφή σχολίων μας που αναρτήθηκαν στο σχετικό post.)Οι Απορίες της εβδομάδας.....

  •  Η επιδοτούμενη(!!!) εταιρία ναυτιλιακών υπηρεσιών του επιχειρηματία(!) Αγούδημου αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα με χρέη που αγγίζουν τα 19 εκατ. ευρώ και ο κίνδυνος κατάσχεσης των πλοίων είναι ορατός. Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε που τα πλοία της εταιρίας (τουλάχιστον 40 ετών) δεν θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους επιβάτες; Για πόσο καιρό η Δημητρούλα θα χαροπαλεύει στο Αιγαίο; Δείτε την ιστορία του πλοιοκτήτη εδώ.
    (Ευχόμαστε οι εργαζόμενοι να βρουν σύντομα έναν πιο αξιόλογο εργασιακό δρόμο)
  • Γιατί στα πολιτικά γκάλοπ δεν υπάρχει η επιλογή της αποχής;
  • Πόσο εικονικός μπορεί να είναι ο διάλογος στο ελληνικό debate; Από πότε ο διάλογος μπαίνει σε καλούπια; Διάλογος με προϋποθέσεις μήπως δεν είναι διάλογος;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ