Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 12 )

paidakibis copy

Λίγο πριν το ibis blog μεταναστεύσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές δεν θα μπορούσε να μην εξωτερικεύσει όλα όσα του προξένησαν το ενδιαφέρον. Το κίνημα την πένσας, φορολογία, αυθαίρετα, καλοκαιρινές χωματερές, τουρισμός, τεχνολογία, αφρικανική free-press και γρίπη των .....χείρων, αποτελούν τις βασικότερες αναφορές της στήλης. Καλή ανάγνωση…


Μας άρεσε......


Εκεί που η πένσα νικά τον Νόμο.Για άλλη μια φορά η δύναμη των πολιτών μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Οι Cleanjunkies καθαρίζουν δρόμους,δένδρα και περιφράξεις από κακόγουστες και αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες. Ουσιαστική ευαίσθητη και άκρως αισθητική κίνηση. http://cleanjunkies-cleanjunkies.blogspot.com/

Οι μουσικές συλλογές Playback I, II, III Good music revised που περιέχουν διασκευές και σπάνιες εκτελέσεις από παλιά τραγούδια. Η τελευταία συλλογή είναι σε επιμέλεια του Δημήτρη Κακαουνάκη και Χάρη Μπάκα. Ακούστε τα κομμάτια εδώ.

Σε μια εποχή που η ξενοφοβία ενισχύεται ευνοώντας συγκεκριμένες κοινωνικές μάζες η αφρικανική κοινότητα κυκλοφορεί το πρώτο αφρικανικό free press περιοδικό γραμμένο στην ελληνική. Το όνομα του εντύπου είναι "Asante" που σημαίνει "ευχαριστώ" και την σύνταξη επιμελούνται μετανάστες δεύτερης γενιάς που κατοικούν στην Αθήνα. Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλές εκδόσεις.

Ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας το υπουργείο εσωτερικών αποφάσισε την πειραματική διάθεση εφημερίδων στους μαθητές. Η κίνηση σκοπεύει στην εξοικείωση των νέων με τα έντυπα μέσα καθώς και την αντιμετώπιση της κρίσης που περνά τον κλάδο.

To υπουργείο μεταφορών και επικοινωνιών θέτει σε δημόσια διαβούλευση έργο οπτικών ινών ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η άμεση εύρεση ανάδοχων εταιριών για την υλοποίηση του έργου και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το έργο φιλοδοξεί να φέρει 2 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και 52 άλλες πόλεις πιο κοντά σε γρήγορο ίντερνετ. Το δίκτυο θα παραδοθεί σε διάστημα 7 ετών και θα παρέχει τουλάχιστον 100 Mbps για κάθε χρήστη. Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει μέρος του έργου, αφού λάβει την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κρουαζιέρα στον κάμπο. Κάθε καλοκαίρι ο Πηνειός ποταμός αποκτά το δικό του ξεχωριστό "πλοίο της αγάπης". Το μεράκι και η αγάπη του Νίκου Τσιρίκα δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαμβάνουν την ομορφιά της κοιλάδας των Τεμπών. Η βόλτα στον Πηνειό με το ποταμόπλοιο διαρκεί μία ώρα και το όμορφο ταξίδι ξεκινά από την Αγ. Παρασκευή. Αν βρεθείτε προς τα όμορφα μέρη του κάμπου κάντε μια στάση. Το ίδιο και εμείς.



Δεν μας άρεσε......

Η εικόνα πρόχειρης-παράνομης χωματερής που σιγόκαιγε λίγο πριν την είσοδο στον λιμάνι των Σπετσών. Η όλη αντιαισθητική εικόνα ολοκληρώθηκε με την παρουσία απορριμματοφόρου που απέθεσε άλλο έναν περιβαλλοντολογικό "θησαυρό" στην ρεματιά-χωματερή. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα κληθεί να καταλάβει πρόστιμο 34.000 για κάθε μέρα παράνομης λειτουργίας των τουλάχιστον 400 χωματερών. (info2)
Και μιας και το διαδίκτυο είναι παράθυρο ελευθερίας δείτε και το σχετικό βίντεο που ανακαλύψαμε.

ΤΑ ΜΜΕ για άλλη μια φορά χωρίς ουσιαστική έρευνα μεγεθύνουν και αλλοιώνουν την πραγματική έκταση του νέου ιού. Δεν κινδυνεύουμε τόσο από την γρίπη των χοίρων όσο από την γρίπη των χείρων. Πρωταγωνιστές σε αυτό το θεατρικό γαϊτανάκι τα ΜΜΕ -σε παγκόσμια κλίμακα- με σκηνοθέτες και παραγωγούς τις φαρμακευτικές εταιρίες. Υποστηρίζεται ότι το φάρμακο υπάρχει από το 2008 ενώ τα κέρδη των φαρμακευτικών θα είναι τεράστια. Πρόσφατα η Novartis απέρριψε πρόταση για δωρεά εμβολίων σε φτωχές χώρες. Πόσο όμορφα δένουν όλα αυτά;
Όσο για τον υπουργό μας, τι είχες Αβραμόπουλε τι είχα πάντα. Μακράν ο καλύτερος πολιτικός poseras (παραλλαγή της λέξης pose που σημαίνει πόζα). Ever!!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ενίσχυση του τζόγου είναι γεγονός. Σε μερικού μήνες το νέο "ξυστό" θα είναι πραγματικότητα αφού η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού. Ωστόσο για τον διαγωνισμό αμφιβάλουμε μιας και το ibis blog γνωρίζει εκ των έσω ότι στην Intralot έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες.
Θα ζήσουμε πάλι τις απίστευτα γραφικές εποχές ξυστοεξάρτησης. Δείτε τις μεγάλες στιγμές του τότε εδώ. Α ρε χλαπάτσας που μας χρειάζεται.(συγχωρέστε μας και πάλι για τον ξύλινο λόγο) .

Με την βιτρίνα της οικολογίας η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκομίσει τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ(!!!) μέχρι το τέλος του 2009. Οι απορίες και οι ενστάσεις για το καλοκαιρινό μέτρο είναι έκδηλες και προφανείς. Πως ένα αυτοκίνητο του 2004 θεωρείται παλιό και έντονα ρυπογόνο; Μήπως θα έπρεπε να ενισχυθούν τα υπό εξέταση μέτρα για την απόσυρση και όχι η φορολογία; Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα εδώ.
Οι συγκοινωνιολόγοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους παρατηρώντας ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στους δρόμους της χώρας θα κυκλοφορούν επιπλέον 440.000 αυτοκίνητα.

Το παραθυρικό περιβάλλον της ελληνικής νομοθεσίας. Το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας για τις αυθαιρεσίες στις Κυκλάδες απαλλάσσει από τις βασικές ευθύνες την πολεοδομία της Σύρου και τη Νομαρχία Κυκλάδων. Λέτε να πραγματικά μην ευθύνονται για καμία παράβαση;
Δείτε λίγο από αυθαιρεσία made in Antiparos

Η τεχνολογία για τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος για την τεχνολογία. Αρχικά διαβάσαμε για κινητά τηλέφωνα με μικροσκόπιο που μπορεί να κάνει ιατρικές διαγνώσεις. Ωστόσο μας "ταρακουνηθήκαμε" από την προσπάθεια για την δημιουργία τεχνητού ανθρώπινου εγκεφάλου μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Το σίγουρο είναι ότι όσα χρόνια και να περάσουν, όσο οι μηχανές και οι υπολογιστές να εξελιχθούν, η ανθρώπινη οντότητα θα παραμένει γοητευτικά ξεχωριστή και μοναδική.



Οι Απορίες της εβδομάδας.....



  • Οι έμποροι αυτοκινήτων πως βλέπουν το νέο μέτρο με τα "πράσινα" τέλη;Μήπως κάποιοι ενισχύουν το εμπόριο και όχι την οικολογική συνείδηση?
  • Μετά το χρησμό του Σάκη ως πρέσβη τουρισμού γιατί δεν χρίζουμε και τον Παλαιοκώστα. Άλλωστε μας διαφημίζει μέχρι το Βέλγιο και εκτός των άλλων πρόκειται αναμφισβήτητα για πρωτοκλασάτο τουρίστα που περιοδεύει σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αφιερωμένο σε όλους του ρομαντικούς Αθηναίους που απολαμβάνουν την ομορφότερη περίοδο της πρωτεύουσας. Δεν είναι και τόσο άσχημο(cruel) το Αθηναϊκό καλοκαίρι. Join Us.



[Φωτογραφία]: flickr
[Editing]: ibis blog

Σχόλια

Ο χρήστης Tatiana Kontouli είπε…
Θα διακοπεύσεις δλδ στο νησί ε?
Εμείς απλώς Σαββατοκύριακο... να πάρει!
Πολύ ενδιαφέροντα τα + της εβδομάδος.
Σαλούτ!
Ο χρήστης Ibis είπε…
Η μεγάλη στιγμή της επιστροφής. Οι αντι-διακοπές έρχονται...
Και η δόση από αντι-σκ είναι βάλσαμο μπροστά στην Αθηναϊκή βαβούρα.

έτσι όπως το βλέπω το πρώτο blogoσυνέδριο θα γίνει στην Αντίπαρο.
Λες να ετοιμάζομαι?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε