Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα (# 9 )

Τι λες μικρό ψάρι: Να πάω να ψηφίσω στις Ευρωεκλογές; Έχεις δίκιο....

Παραμένοντας πιστοί στην αγαπημένη στήλη των αναγνωστών μας επιστρέφουμε γράφοντας όσα μας προβλημάτισαν και μας γέμισαν συναισθήματα. Απορίες, θετικά-αρνητικά συναισθήματα, προσμονές και προβληματισμοί με το βλέμμα και την κριτική ματιά των Ibis.



Μας άρεσε......




Η αυθεντική ιρλανδέζικη pub Jame Joyce στο Μοναστηράκι, κάτω από την Ακρόπολη. Χαρακτηριστική αγγλοσαξονική μπυραρία με έντονα στοιχεία ιρλανδικής και αγγλικής κουλτούρας. Για τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού προτείνουμε βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δροσιστική στάση στο Joyce. Cheers mate!

Μετά από απουσία πολλών ετών ένας από τους μεγαλύτερους (και πιο αδικημένους) Έλληνες ηθοποιούς, ο Θανάσης Βέγγος επιστρέφει στην μικρή οθόνη για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης ET3. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ρέινας Εσκενάζυ θα συμμετάσχει σε σειρά από ντοκιμαντέρ για την πόλη της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη της νοσταλγίας μας». Για τους φανατικούς λάτρεις του ηθοποιού μια βόλτα από το www.veggos.gr θα τους ικανοποιήσει.

Η βράβευση του Έλληνα καθηγητή Κώστα Γραμμένου, αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Σίτι του Λονδίνου, από την βασίλισσα της Αγγλίας, για τη συμβολή του στην έρευνα και την εκπαίδευση στους τομείς της Ναυτιλίας, του Εμπορίου και της Οικονομίας. Ο Βρετανός υπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων Λόρδος Μάντελσον επέδωσε στον Έλληνα το μετάλλιο "Commander" της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μιας από τις σημαντικότερες διακρίσεις της Αγγλίας.
Οι Έλληνες του εξωτερικού συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό φάρο για όλους μας. Σε αντίθεση με κίβδηλα πρότυπα της εποχής είναι οι αληθινοί πρεσβευτές της χώρας μας. Μήπως κάτι λείπει από τα ελληνικά υπουργεία;

Η επαρχία δείχνει τον δρόμο. Η πόλη των Τρικάλων βραβεύτηκε ως τις πιο "έξυπνες" πόλεις του κόσμου. Η δημοτική αρχή της πόλης βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα Χτίζοντας την Ευρυζωνική Οικονομία που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Τα Τρίκαλα προσφέρουν δωρεάν(!) ασύρματο internet, πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και τεχνολογίας(υπό κατασκευή κάποιες λειτουργίες), portal διαλόγου μεταξύ των πολιτών, υπηρεσία παραπόνων, πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης από απόσταση(!!) και ένα πραγματικά εκπληκτικό διαδικτυακό τόπο (www.trikalacity.gr). Συγχαρητήρια!
Μην ξεχνάμε και την Τρικαλινή του blogοσφαιρα

Στα πλαίσια του επιχειρηματικού πρόγραμμα "ψηφιακή σύγκλιση" θα μοιραστούν με μορφή εκπτωτικών κουπονιών 120 χιλιάδες φορητοί υπολογιστές στους μαθητές της Α! Γυμνασίου όλης της χώρας αρχικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης γνωστοποιήθηκε πως περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν. Τα βήματα προς την εκπαιδευτική ψηφιοποίηση είναι αργά και σταθερά, ωστόσο τα κενά στην εκπαίδευση παραμένουν(υποδομές, επιμόρφωση καθηγητών κ.λ.π.). Την ίδια ώρα στην Νορβηγία(οι σκανδιναβικές χώρες χαρακτηρίζονται από επιτυχημένα εκπαιδευτικά συστήματα) πραγματοποιούνται μελέτες για την εφαρμογή εξετάσεων με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Άλλο ένα συναυλιακό καλοκαίρι ετοιμάζεται να ξεκινήσει με πολλές και ενδιαφέρουσες συναυλίες για όλα τα γούστα. Το istologin φρόντισε να μας ενημερώσει κατάλληλα και να μας υπενθυμίζει ότι σιγά σιγά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για την αγορά εισιτηρίων. Καλές μουσικές λοιπόν....

Το ταλέντο του Γιώργου Μητσικώστα . Εντυπωσιαστήκαμε άλλη μια φορά από την καυστικότητα και τον ρεαλισμό που προσεγγίζει τα θέματα της επικαιρότητας. Με μοναδικό τρόπο δείχνει μια εκπληκτική αντίληψη των γεγονότων που διαφέρει σημαντικά από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Οι σημαντικότερες ατάκες της τελευταίας εκπομπής θα τις βρείτε εδώ. Σας παροτρύνουμε να σταθείτε στο 0:35-1:00, 6:15-6:30,

Δεν μας άρεσε......




Για άλλη μια φορά τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέδειξαν τον κατευθυνόμενο χαρακτήρα τους αποκρύβοντας το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ελλάδος(ίσως και της Ευρώπης). H κουλτουριάρικη πασαρέλα του Mall χτίστηκε πάνω σε σειρά περιβαλλοντολογικών, οικονομικών, δικαστικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται 2 κυβερνήσεις, φορείς και πολιτικοί. Η δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το ν. 2947/2001 και την τροποποίησή του (ν. 3010/2002) και ακύρωσε την υπουργική απόφαση 16043/12.8.2002 για την ανέγερση(!) του Mall. Περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο δικτυακό τόπο που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του Αμαρουσίου facttheMall.

Που άλλη μια φορά η ευθιξία και η αξιοπρέπεια χάνονται από το ελληνικό λεξικό. Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 21 Ιουνίου, εξαιτίας εμπλοκής του ονόματος του σε σκάνδαλο για τις βουλευτικές δαπάνες. Δυστυχώς, η σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα είναι αναπόφευκτη. Τα ονόματα και οι δαπάνες των Άγγλων πολιτικών δημοσιοποιήθηκαν άμεσα χωρίς υπεκφυγές και κουκουλώματα.

Οι γιατροί σε όλη τη χώρα έχουν να πληρωθούν για τις εφημερίες τους από την αρχή του έτους. Έτσι, πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα χρήματα. Είναι αυτό που εννοεί ο κ. Αβραμόπουλος ως δωρεάν υγεία: δουλεύουν οι γιατροί δωρεάν.
Ένα ακόμα λιθαράκι στο ταραγμένο σύστημα υγείας αποτελεί και το κόστος των ιατρικών εξετάσεων.

Χάθηκαν 163.729 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα οκτάμηνο και επιπλέον οι χρεοκοπίες εταιριών σε 5 μήνες έγιναν όσες σε όλο το 2008. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 465.692 τον Ιανουάριο του 2009.
Η ευρωπαϊκή ένωση μας είχε προειδοποιήσει σχετικά με τις τάσεις της ελληνικής οικονομίας και τους κινδύνους δημιουργούνται. Μετά από μερικούς μήνες φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι επίτροποι δικαιώνονται την ώρα που κάποιοι που "χρυσώνουν τα χάπια" με βασική αιτιολογία την παγκόσμια κρίση.

Άλλη μια ελληνική τηλεπερσόνα "θεοποιήθηκε", λατρεύτηκε, καταδικάστηκε μέσα από την ίδια της την προβολή που φρόντισαν να ενισχύσουν και τα προωθήσουν τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση. Μετά τον αναμενόμενο ψυχικό κλονισμό της κυρίας Θώδη τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, με το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, υποκριτικά δεν ανέφεραν το όνομα της στις όποιες αναφορές τους στο θέμα.
Για άλλη μια φορά οι ηθικοί αυτουργοί συνεχίζουν να αλωνίζουν στις ελληνικές οικογένειες χωρίς ηθικούς και δεοντολογικούς φραγμούς. Το θεσμικό πλαίσιο θεατής σε έργο που δεν έχει εισιτήριο. Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το θέμα θα βρείτε εδώ.

Με την μείωση των τελών ταξινόμησης παρατηρήθηκε άνοδος στην αγορά αυτοκινήτου και ειδικότερα στα ακριβά αυτοκίνητα κατηγορίας SUV. Αψηφώντας τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τις βαρύγδουπες καθημερινές δηλώσεις για "δύσκολες εποχές" o Έλληνας οδηγός κατακλύζει τις αντιπροσωπίες για την πραγματοποίηση του μεγάλου οδικού ονείρου. Ωστόσο, για την περίοδο μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή τεκμηρίων για αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών όπως και επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Μάλλον......




Οι Απορίες της εβδομάδας.....



  • Το blogging είναι ο ψυχοθεραπευτής μας, ή θέλουμε ψυχοθεραπευτή για το blogging;
  • Πως μπορεί η Eurovision να έχει πολιτικές προεκτάσεις;
  • Η αποχή από τις Ευρωεκλογές θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Η αποχή από τις παραλίες προβλέπεται να είναι πολύ μικρή(εφορευτικές επιτροπές,πολιτικοί κ.λ.π.). Αν βάλουμε τις κάλπες στις παραλίες θα εξισορροπήσουμε τις "αποχές"? Θα ήταν πρωτοποριακή ιδέα αλλά στην ελληνική πολιτική σκηνή οι ιδέες ξεσκονίζονται με πολλά "φίλτρα". Ίδωμεν....μπλουμ......A και καλό τριήμερο!



Προηγούμενες δημοσιεύσεις της στήλης εδώ.

[φωτογραφία ]: deviantart

Σχόλια

Ο χρήστης Ibis είπε…
Μπήκες στην Ibis σκέψη μας και βρήκες την δεύτερη μουσική επιλογή για το post...
Tο επίσημο βίντεο κλιπ της Θεοδοσίας Τσάτσου - Στην θάλασσα είναι εκπληκτικό και λόγο διαδικτυακής μιζέριας δεν είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.Αρκεστήκαμε στο ανεπίσημο.

Keep Browsing Ibis Keep Synchronizing Your Thoughts
Ο χρήστης Magos Gsisspor είπε…
αναμένουμε με ανυπομονησία το πιο ενδιαφέρον τακτικό ποστ της αθηναϊκής μπλογκόσφαιρας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πόσο ακόμα?

V.
Ο χρήστης Ibis είπε…
Ελπίζουμε η μικρή αναμονή να άξιζε τον κόπο και την προσμονή των αναγνωστών του Ibis blog. Αναμένουμε τις παρατηρήσεις σας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φίλο Gyspor και Βασίλη για την συμμετοχή τους.

Keep Expressing Your Shelf Keep Your Eyes Open In Real World
Ο χρήστης Magos Gsisspor είπε…
Χορταστικό, διαφωτιστικό και με τόσα λινκς που θέλεις μερικές ώρες για πλήρη ανάγνωση.

Εύγε, η στήλη αυτή δείχνει πώς ένας νοήμων ερασιτέχνης παρατηρέι πολύ καλύτερα από τους επαγγελματίες γραφοφονιάδες που κάνανε το συν και πλην μια μίζερη στήλη στα free press.

Και όσο για την απορία του τέλους:

Όχι μόνο το μπλόγκινγκ είναι η ψυχοθεραπεία μας, αλλά είναι και η ψυχοθεραπεία πολλών άλλων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιζε τον κόπο η αναμονή,συγχαρητήρια.
Πολύ ωραία η φωτογραφία.

Λάτρεψα την παρακάτω φράση.
Keep Expressing Your Shelf Keep Your Eyes Open In Real World


V.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ καλή δουλειά..

Αξίζει να δείτε την ταινία "όλα είναι δρόμος" στην οποία πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Βέγγος.
Έχει σχετικό θέμα στο
http://marioneta-blog.blogspot.com/2009/05/blog-post_7441.html
Ο χρήστης Ibis είπε…
Ο/Η Ανώνυμος είπε...21 Μάϊος 2009 4:49 πμΕκπληκτική ερμηνεία από τον Θανάση Βέγγο και πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.....Τελικά όλα είναι δρόμος....Σύντομα το ibis θα έχει μια ανάρτηση για τον λατρεμένο καλυτέχνη....Τα ibis labs επεξεργάζονται δεδομένα.....;-)

Stay Tuned, keep Browsing Blog Community
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
τι άλλο να πω??
παρά... ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΤΡΙΚΑΛΟ!!!
Άντε και στα δικά μας [οι έχοντες φαύλους και ανάξιους τοπικούς άρχοντες/ όπως, κατά πολλούς μας αρμόζει!}
παρεπιπτόντως και μια απορία του κάμου... "πως ο πηνειός, μέσα στα τρίκαλα, είναι πανέμορφος, πεντακάθαρος, ονειρικός, ενώ πιο "κάτου" στο larissa city, είναι λασπωμένος, βρωμερός και..αποψιλωμένος??"
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
τι άλλο να πω??
παρά... ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΤΡΙΚΑΛΟ!!!
Άντε και στα δικά μας [οι έχοντες φαύλους και ανάξιους τοπικούς άρχοντες/ όπως, κατά πολλούς μας αρμόζει!}
παρεπιπτόντως και μια απορία του κάμπου... "πως ο πηνειός, μέσα στα τρίκαλα, είναι πανέμορφος, πεντακάθαρος, ονειρικός, ενώ πιο "κάτου" στο larissa city, είναι λασπωμένος, βρωμερός και..αποψιλωμένος??"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε