Βγάλε Το Ποδήλατο Από Το Ψυγείο Και Πάμε Βόλτα  

Posted by Ibis in ,

Σε μια πόλη που μοιάζει περισσότερο φιλόξενη για τα αυτοκίνητα παρά για τους κατοίκους της, το ποδήλατο δεν μπορεί παρά να δυσκολεύεται να επιβιώσει στους ασφυκτικά γεμάτους Αθηναϊκούς δρόμους. Η πολιτεία και οι τοπικές αρχές αδυνατούν να προσφέρουν όχι μόνο κίνητρα για την χρήση των ποδηλάτων αλλά και τις κατάλληλες υποδομές.

Ποδηλατοδρόμοι δεν υπάρχουν και μετατρέπονται σε αποκλειστικό προνόμιο για τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις(στην Γερμανία υπάρχουν ξεχωριστά φανάρια για τους ποδηλάτες). Η είσοδος ποδηλάτων στο μετρό απαγορεύεται, και ο Αθηναίος ποδηλάτης μάχεται μεταξύ λαμαρίνας και πολιτικής ανικανότητας να διατηρηθεί πάνω στο ποδήλατο του.

Θαυμασμός για πόλεις που το ποδήλατο κυριαρχεί. Καρδίτσα, Λάρισα χαρακτηρίζονται ως ποδηλατικοί παράδεισοι για την σύγχρονη Ελλάδα.

Χωρίς να σταθούμε περαιτέρω στα κακώς κείμενα, παρακινούμε και υποστηρίζουμε την 2η διεθνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί σε 33(!) πόλεις και νησιά της Ελλάδος. Μην το σκέφτεσαι

ΒΓΆΛΕ ΤΟ ΠΟΔΉΛΑΤΟ ΑΠΌ ΤΟ ΨΥΓΕΊΟ
ΚΑΙ
ΠΆΜΕ ΒΌΛΤΑ


- Και μια μικρή απορία: Το υπουργείο συγκοινωνιών και επικοινωνιών δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια;
- Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο podilates.gr
- Υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια βάλαμε και εμείς το τεχνολογικό μας λιθαράκι στην δημιουργία της αφίσας για το νησί της Αντιπάρου.

Η επίσημη αφίσα της Αντιπάρου για την Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία

This entry was posted on 9 Μαΐ 2009 at Σάββατο, Μαΐου 09, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 comments

L.A. woman  

Aααχ είναι ποοοολλλλάαααα τα λεφτά Ibis!! Γιατί να προωθήσουν το ποδήλατο?? Δωρεάν και φτηνή μετακίνηση? Ε? Γιατί?
Και τα τέλη ταξινόμησης? Για να "κινηθεί" η αγορά!?! Πως θα πανηγυρήσουν ότι τα μείωσαν? Ε?
Και τα τέλη κυκλοφορίας?? μόνιμο χαράτσι και έσοδο του κράτους!? Που, αν κατάλαβα καλά, πάλι θα αυξηθούν για να "λύσουν" τα προβλήματα του ανυπολόγιστου προυπολογισμού του 2010?? ε??
Και οι αυτοκινητο-πωλήσεις? Που, αν και πάλι κατάλαβα καλά, είναι τόσο σημαντικές για την οικονομία που οι αυξομειώσεις τους αποτελούν πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία!? Ε?
Και οι βενζίνες?? Ε? και.. και..
Ξαναβάλτε, λοιπόν, όλοι το αγαπημένο ποδηλατάκι στην κατάψυξη μέχρι νεωτέρας ή απλά διοργανώστε μόνοι σας, πού και πού, καμιά γιορτή- θα σας αφήσουν και θα χειροκροτήσουν κιόλας!! Αρκεί από Δευτέρα να βάλουμε όλοι την μίζα εμπρός και τα κεφάλια μέσα!!

9/5/09, 1:50 μ.μ.
Ανώνυμος  

Ωραία φωτογραφία, και τίτλος!

V.

9/5/09, 2:04 μ.μ.

LA woman συμφωνώ απόλυτα.Ωστόσο διαβάζοντας τις τελευταίες γραμμές από το σχόλιο σου μου βγαίνει κάτι ριζοσπαστικό,κάτι αντιδραστικό,κάτι ......σε κουκουλοφόρο του διαδικτύου. Αντιστέκομαι και αλλάζω τον τίτλο του post.

Βγάλε τα Cayenne από το ψυγείο και πάμε βόλτα σε κανένα πεζοδρόμιο!!!

11/5/09, 7:11 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου