Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπανανοκαλλιέργειες Niquitas Kaklamanis - Ο σύγχρονος βούδας της μπανάνας

Στελέχη της δημοτικής αρχής συνοδεία αστυνομικών κινήθηκαν στις 4 τα ξημερώματα σε χώρο πρασίνου για εγκαίνια των εργασιών ανάπλασης του πάρκου σε χώρο βιολογικής μπανανοκαλλιέργειας με το όνομα Niquitas. Η ώρα συγκέντρωσης ήταν προγραμματισμένη από καιρό αφού το πρόγραμμα των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου ήταν βεβαρημένο λόγω ενός εξίσου τεράστιου οικολογικού έργου που πραγματοποιείται στην περιοχή του Βοτανικού.
Πρωτεργάτης της κίνησης ήταν ο Bob o μάστορας με τους συνεργάτες του. Ήταν όλοι εκεί: Η Βέρα η μπετονιέρα, η Ρόζα η μπουλντόζα, ο Μένιος ο Τραχτερένιος και ο κύριος Ρεπανάκιας που θα αναλάβει εξολοκλήρου την καλλιέργεια της νέας ποικιλίας μπανάνας. Χρέη τεχνικού συμβούλου θα εκτελέσει ο Babis Vovos που θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του από τον χτίσιμο της λεωφόρου Κηφισίας.
Εμπαθέστατοι, κάτοικοι της Κυψέλης με αρχηγό τον παρακρατικό ηγέτη με κωδικό όνομα
Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη, κινήθηκαν απειλητικά προς την περιοχή και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσαν την αντίθεση τους στην διεκπεραίωση του έργου. Αδικημένοι αγρότες εγχώριας μη Αθηναϊκής ποικιλίας μπανάνας συμμετείχαν στα επεισόδια, μετά από σχετική άδεια που πήραν από τα συνδικαλιστικά του όργανα στα blog-a Τεμπών, Λάρισας και Κορίνθου.
Γνωστοί-άγνωστοι με εισαγόμενες μπανάνες ανταγωνίστριας εταιρίας, προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να εμποδίσουν τις εργασίες ανάπλασης. Ωστόσο μετά από την δημοκρατική παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και το συνεργείο του Bob του μάστορα τοποθετήθηκε στο χώρο.


Το έργο είναι κολοσσιαίο και πρόκειται να αποφέρει στα ταμία του δήμου πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτό είναι το λιγότερο. Ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου συνδικάτου Αθηναϊκής μπανανοκαλλιέργειας, που αξίζει να σημειωθεί ότι απέχει από τα blog-a, μίλησε για το σημαντικότερο αγροτικό έργο της μεταπολίτευσης. Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το παρόν έργο θα τονώσει την αγροτική πολιτική της χώρας και θα κάνει γνωστή την παραγόμενη ποικιλία παγκοσμίως. Η μπανάνα Niquitas Kaklamanis θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας σημαντικά, στην διεθνή προβολή της χώρας και κυρίως της πρωτεύουσας.

Δηλώσεις για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία έκανε και νυν υπουργός Υγείας :
Θα σταθώ αρωγός στη πράσινη κίνηση του δημάρχου μας. Ενέργειες τέτοιες, πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Μάλιστα επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να δηλώσω ότι προχωράμε σε μια ακόμα πρωτοποριακή ενέργεια στο χώρο της υγείας. Για κάθε μία (απλήρωτη) εφημερία θα προσφέρουμε 2 κιλά μπανάνες Niquitas στους γιατρούς. Με αυτό τον τρόπο θα τιμήσουμε τον Νικήτα που διατέλεσε υπουργός Υγείας και θα τονώσουμε παράλληλα την ενέργεια του ιατρικού προσωπικού.
Ο Δήμαρχος όλων των Αθηναίων (εκτός από τους γνωστούς 131) δήλωσε με δάκρυα στα

[Φωτογραφία] : Γαλέρα
μάτια:
Είμαι περήφανος για την αρχή του εντυπωσιακού έργου. Μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες χρόνων, μελέτες και ταξίδια σε Αφρική και Ασία, καταφέραμε να παράγουμε τη μοναδική σε γεύση και σχήμα μπανάνα Niquitas. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Δημήτρη για την συμμετοχή του σε αυτήν την προσπάθεια και κυρίως όλους τους δημότες που θα σταθούν δίπλα μας σε αυτήν την γεωργική καινοτομία. Ευελπιστούμε στη συνέχεια της προσπάθειας και τη δημιουργία και άλλων βιολογικών καλλιεργειών. Σύνθημα μας είναι "Μια μπανανιά σε κάθε Αθηναίο".

Τα επίσημα εγκαίνια του έργου θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος των εργασιών που υπολογίζονται ότι θα ολοκληρωθούν ένα μήνα πριν τις δημοτικές ή εθνικές εκλογές.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το εγκυρότατο ειδησιογραφικό πρακτορείο ειδήσεων CNN αναφέρθηκε στο γεγονός φιλοξενώντας αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα χαρακτήρισε τον δήμαρχο ως τον ''Σύγχρονο βούδα της μπανάνας''.
Κατά αποκλειστικές πληροφορίες του δημοσιογράφου Ibisίδη για το ibisclub.blogspot.com ο νέος πλανητάρχης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αποκλειστική προμήθεια του Λευκού Οίκου με μπανάνες Niquitas.


[Φωτογραφία] : deviart (Democracy In Progress)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και αν ο δημαρχος Αθηναιων συναντήσει οποιαδηποτε προβληματα στον πραγματικο ορισμο της λεξεως "αναπλαση", παρακαλω θερμα να μην ντραπει και να ρωτήσει τον δημαρχο της Λάρισας!!! Η "ανάπλαση" [??;;] της κοίτης του ταλαίπωρου Πηνειού αποτελει φωτεινό παραδειγμα για καθε τοπικο αρχοντα που θελει να σεβεται τον αυταρχισμο και την εξουσια του!!!
Δεντρα πανυψηλα κοπηκαν και συνεχιζουν να κοβονται, αναχωματα στις οχθες, μπαζωματα... καθε μερα και χειρότερα! Αντε βρε και στα δικα σας!!
και αν η καλλιεργεια μπανανας παει καλα, στειλτε μας καμια 200αρια ριζες να δουμε αν ευδοκιμει η καλλιεργεια στον καμπο!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απο σχολιο στο tvxs

για ολες τις ανοητες καταστροφες που συντελουν οι εκαστοτε "οραματιστες" δημαρχίσκοι, εξουσιολάγνοι και αυθαιρετοι...


Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες
ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες
και το καινούργιο παν να δουν διυλιστήριο.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.

Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία
κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα
τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία
άδεια κορμιά σιδερικά παιδιά κι ελάσματα.

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς.


http://www.youtube.com/watch?v=q7w0nDNP3MA
Ο χρήστης B for Blogger είπε…
http://www.youtube.com/watch?v=dWS6XCDercw

πως κ δε το σκέφτηκα νωρίτερα;
Ο χρήστης totomari είπε…
Παρακαλώ διάβασε αυτό

Μεταλλαγμένα blog.

http://totomari.blogspot.com/2009/06/blogs.html
Διέδωσε το

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε