Joan Miró, ομόλογα,FΤTH και μπουμπούκια - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 24)  

Posted by Ibis in , , , ,

ejafjalla16apr2010-mfulle4145j  Ευρωπαϊκή Συννεφιά.[πηγή]
Μετά από περίπου ένα μήνα αποχής η στήλη που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διαδικτυακής ζωής του ibis blog, επιστρέφει παρουσιάζοντας σκέψεις, συναισθήματα και απορίες.
Καλή ανάγνωση.«Ο Miro της Μαγιόρκα» ονομάζεται η έκθεση έργων σου Ισπανού ζωγράφου και γλύπτου Χουάν Μίρο, που παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Αίθουσα Ισμήνη, μέχρι τα τέλη Μαίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιδανικές επιλογές τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Κάθε Κυριακή κήπος του Προεδρικού Μεγάρου είναι ανοικτός για το κοινό. Παράλληλα αναβαθμίστηκε σημαντικά τo Αττικό Άλσος με νέες υπαίθριες εγκαταστάσεις, ηλεκτρονικό σύστημα πυρόσβεσης, διαδρομές, παιδικές χαρές, βοτανικό κήπο και επιπλέον χλωρίδα.
Μικρές οάσεις...

Σπάνιες φωτογραφίες από το LIFE για την ζωή και το θάνατο του Albert Einstein.

Σήμερα κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του αγαπημένου-πρώτο σε επισκεψιμότητα ποστ του blog-Monsieur Minimal  με τίτλο pasta flora. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να ακούσετε 2 κομμάτια από το protagon.gr
Μας αρέσει το "Μια ζωή" με την φωνή της Δήμητρας Γαλάνη

 
 Δυστυχώς δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε. Στο κείμενο μας "Εθνικιστικός Παροξυσμός 189 χρόνια Μετά" γράφαμε: Ελπίζοντας πως η παραπάνω διαπίστωση δεν θα επιβεβαιωθεί, το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσουν νέες ακραίες ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο και ένα ρεαλιστικό κείμενο στο antiparos-blog, "Ο Φερετζές του αγανακτισμένου πολίτη".
Και είμαστε ακόμα στην αρχή, με "μπουμπούκια" και τοπικούς άρχοντες να συνεχίζουν να κηρύττουν σε εθνική εμβέλεια.....

 Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα τηλεπικοινωνιακά σχέδια για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου οπτικών ινών (FTTH) εγκαταλείπεται και αναπροσαρμόζεται. Σκοπός του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, ήταν/είναι η ανάπτυξη σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και η σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων με οπτικές ίνες, εξυπηρετώντας 2 εκατομμύρια νοικοκυριά. Μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις (2 χρόνια πριν) το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για επιλογή Συμβούλου για το έργο των οπτικών ινών (FTTH).
Περισσότερα εδώ.

 Κρίση δεν αγγίζει τον ελληνικό τύπο....του κους-κους. Τα εβδομαδιαία περιοδικά με θέμα την ζωή των celebrities έχουν φτάσει τα δέκα (συν μια εφημερίδα)με συνολικές πωλήσεις για τον περασμένο μήνα που ξεπερνούν τις 130.000 (για 8 από τα δέκα έντυπα.)

 To νέο (υπερεκτιμημένο) gadget της Apple, iPad αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι στην χώρα μας. Η τιμή στην ελληνική αγορά- για την έκδοση wifi 16Gb- θα κυμαίνεται στα 650 ευρώ όταν στην Αμερική δεν ξεπερνά τα 370 ευρώ!!
Ευτυχώς, δεν θα πάρουμε.


Οι Απορίες της εβδομάδας...

-Πως γίνεται οίκοι αξιολόγησης που ελέγχουν την αγορά ομολόγων και τις τράπεζες που τα διακινούν, να  καθορίζουν την πιστοληπτική ικανότητα ενός κράτους?

-Κράτη και ηγέτες μιλούν για κερδοσκόπους σχετικά με την αγορά των ελληνικών ομόλογων. Μήπως οι τράπεζες και ευρωπαϊκά κράτη δεν είναι οι αγοραστές;

σατυρικός λαϊκισμός που σκοντάφτει τα τηλεοπτικά "νούμερα". Η λαϊκή αποθέωση του Λάκη Λαζόπουλου έχει κουράσει με την αντίστοιχη εκπομπή να παρουσιάζεται μονοδιάστατη. Το τηλεοπτικό κοπάδι θέλει και καλούς μαέστρους.


last boy
Χρήσιμα Links
(Με απορία και ελπίδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το "Ποιοι είμαστε")

This entry was posted on 18 Απρ 2010 at Κυριακή, Απριλίου 18, 2010 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Δημοσίευση σχολίου