Tι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα (#8)  

Posted by Ibis in , , , ,

Τα ελληνόπουλα από τα πιο δυστυχισμένα παιδιά στην Ευρώπη

Για ακόμη μια φορά εκφράζουμε όλα αυτά που μας γεμίζουν συναισθήματα. Το ibis blog γύρισε, είδε, συζήτησε και προβληματίστηκε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Οι δικές σας προτάσεις για τον εμπλουτισμό της στήλης είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
Keep blogging daily way of Life
Μας άρεσε......Η μπυραρία, πιο σωστά pub, Red Lion στην περιοχή Κάραβελ. Χώρος ζεστός, φιλικός και αναλλοίωτος διατηρείται χωρίς καμία αλλαγή από το 1970. Αναπόσπαστο κομμάτι η εντυπωσιακή φιγούρα του κύριου Παντελή: Από τα χρυσωρυχεία του Καναδά στην Αγγλία και μετά στην Αθήνα όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Οι συζητήσεις μαζί του συναρπαστικές, πλούσιες, γεμάτες εμπειρίες από έναν άνθρωπο πλήρως ισορροπημένο και κατασταλαγμένο. Στην τελευταία μας συζήτηση είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμασταν μπροστά στον σύγχρονο Ζορμπά.

To online λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας του Τριανταφυλλίδη. Σημαντικό βοήθημα για την εποχή που τα greeklish απειλούν την γλώσσα μας. Θα βρείτε το λεξικό στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLineTri.htm

Tο άκρως ενδιαφέρον site με την ειδησιογραφία και τα νέα που αφορούν το ελληνικό ραδιόφωνο. Σίγουρα όσοι αγαπούν το συγκεκριμένο μέσο μετάδοσης είτε για την ψυχαγωγία είτε για την ενημέρωση θα κάνουν μία διαδικτυακή στάση στο www.e-tetradio.gr.

Το νέο μέτρο του υπουργείου συγκοινωνιών για μείωση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με το μέτρο άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, μαθητές, νέοι μέχρι 18 χρονών και σπουδαστές (μέχρι 22 ετών) δικαιούνται έκπτωση της τάξεως του 50%.

Απολαύσαμε την μοναδική ομορφιά της Αθηναϊκής πρωτεύουσας. Πώς γίνεται μια πόλη να αλλάζει πρόσωπο μόλις αδειάσει; Ίσως δεν αξίζει τον κόπο να φεύγεις τις μέρες των γιορτών! Κρύβει καλά τόσα όμορφα και γοητευτικά μέρη που αξίσουν να τα επισκεφτείς τις γιορτινές μέρες.

Η ευρωπαϊκή ένωση θέσπισε επιπλέον δικαιώματα για τους επιβάτες πλοίων, υπεραστικών και επιβατικών λεωφορείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε "Οι αποζημιώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων στις θαλάσσιες μεταφορές καθορίζονται στο 25% της τιμής του εισιτηρίου για καθυστέρηση από μία έως δύο ώρες και στο 50% για καθυστέρηση άνω των δύο ωρών. Επίσης, για την ακύρωση του ταξιδιού χωρίς προσφορά εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς εντός λογικού χρονικού πλαισίου ο επιβάτης θα αποζημιώνεται με το 100% της τιμής του εισιτηρίου". Ας ελπίζουμε ότι το ελληνικό επιβατικό κοινό θα ενημερωθεί για τα δικαιώματα του. Εμείς πάντως κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η συνέχεια των δικαιωμάτων εδώ.

Δεν μας άρεσε......Που τα ελληνόπουλα συγκαταλέγονται στα πιο δυστυχισμένα παιδιά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή" η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκή ζώνης. Βασικές αιτίες της θλιβερής κατάταξης αποτελεί το κακό εκπαιδευτικό σύστημα, η ανεργία και οι καθημερινές δυσκολίες που πηγάζουν από την κρίση στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πραγματικά θλιβερό.

Τα πολιτικά κόμματα, εκτός του ότι απολαμβάνουν τεράστιες οικονομικές διευκολύνσεις, στρέφονται πλέον και στη δημιουργία πιστωτικών καρτών. Σε μια περίοδο που η χρηματοπιστωτική κρίση αποτελεί αγκάθι για όλες σχεδόν τις σύγχρονες κοινωνίες, το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα αποφασίζει να ανακοινώσει τη μελλοντική διάθεση τους. Προκλητική, ανεπίκαιρη και με έντονη σκοπιμότητα κίνηση. Μήπως κάποιοι καπηλεύονται την υποτιθέμενη δημοκρατία μας; Η καυστική και χιουμοριστική μας άποψη εδώ.
Γιατί δεν σκέφτονται να ανοίξουν την πράσινη τράπεζα του ήλιου;


Η αναμονή στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Ολυμπιακής άγγιξε τα 15 λεπτά. Η πτήση που αναζήτησα δεν ήταν διαθέσιμη(καμία πληροφορία για πληρότητα) στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, αν και η πτήση είναι στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας. Ας ελπίσουμε ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Οι Έλληνες ποδηλάτες δραστηριοποιούνται και πάλι με κύριο όπλο τα ποδήλατα τους. Για δεύτερη φορά οργανώνεται η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία με την συμμετοχή 23 πόλεων από ολόκληρη την Ελλάδα (Αντίπαρος, Λάρισα και Καρδίτσα θα συμμετάσχουν ενεργά). Η παραπάνω είδηση θα μπορούσε να προστεθεί στην προηγούμενη κατηγορία ωστόσο η απουσία της πολιτείας και η Αθηναϊκή αφίσα μας ώθησαν να την εντάξουμε στα αρνητικά. Με θαυμασμό παρατηρήσαμε τις πραγματικά δημιουργικές και γεμάτες ρεαλισμό αφίσες για τις περισσότερες πόλεις που θα συμμετάσχουν(Κόρινθος-Ρέθυμνο-Πάτρα-Σπάρτη-Ηράκλειο). Ωστόσο, η απορία είναι το λιγότερο έκδηλη όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως το χαρτί υγείας μπορεί να συσχετιστεί με μια τόσο αξιόλογη συλλογική προσπάθεια. Μια βόλτα στο σχετικό link θα σας πείσει.

Σε περιόδους που η οικονομική εγκράτεια είναι αναγκαία και μεταξύ έντονων αντιδράσεων από του δημότες της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε να πραγματοποιήσει πανηγύρι-εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου(;) του στο.............Μέγαρο Μουσικής(!!). Η εκδήλωση με τίτλο "Δεν έχω πολλά να πω, έχω πολλά να κάνω" συνοδεύτηκε από ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας. Ωστόσο σοκαριστήκαμε από την αλαζονεία και την προκλητικότητα του Νικήτα Κακλαμάνη σε συνέντευξη τύπου. Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας. Θα μας συχωρέσετε που θα εκφραστούμε λαϊκά: "Ίσως μερικοί άνθρωποι δεν είναι για τίποτα"
Οι Απορίες της εβδομάδας.....


  • Πως εξηγείται ότι οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν ίσως τις πιο έξυπνες τηλεοπτικές διαφημίσεις;
  • Μήπως η Ελλάδα να συμμετάσχει στον πρωτότυπο διαγωνισμό διαφθοράς για το 2009; Σίγουρα το πακέτο της ελληνικής συμμετοχής θα είναι άκρως ενδιαφέρον και ίσως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό εδώ.
  • Πίστευε κάποιος πραγματικά ότι τα έργα για το γήπεδο του Βοτανικού και το εμπορικό κέντρο που θα το συνοδεύει, δεν θα έπαιρναν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν; Άσχετα που ο κύριος Mpampis Khfisias έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει να ανοικοδομεί άλλο ένα από τα άψυχα και αφιλόξενα μεγαθήρια του.
Το κακό εκπαιδευτικό σύστημα, βασική αιτία που τα ελληνόπουλα είναι
από τα πιο δυστυχισμένα στην Ευρώπη


This entry was posted on 26 Απρ 2009 at Κυριακή, Απριλίου 26, 2009 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

8 comments

Ανώνυμος  

pantos oi photos deixnoyn oti tipota den mas arese......
V.

27/4/09, 9:26 μ.μ.

Φίλε Ίμπις,

Πρώτον, μη μας αφήνεις στο περίμενε. Εϊπαμε δεν μας αρέσει να ζούμε στην Αθήνα, μόνο να την επισκεπτόμαστε και το τακτικό αυτό ποστ μας βάζει σε ένα τριπάκι επισκέπτη για λίγο σε αυτήν.

Δεύτερον, ασφαλώς και δεν σου άρεσαν πολλά, αφού δεν υπάρχει παγωτό Vicky's kai pinsa Lollos

28/4/09, 2:33 π.μ.

Μετά από πολλές απαιτήσεις αντι-αναγνωστών το άρθρο δημοσιεύτηκε.

@V.Πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η φωτογραφία είναι επηρεασμένη από την είδηση που μας προβλημάτισε περισσότερο και γιαυτό έχει αρνητική αύρα.
Και δυστυχώς το θέμα της ψυχολογίας των εφήβων είναι πολυδιάστατο. Η κατάθλιψη σε εφηβική ηλικία είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

@antiparos-blogθα συμφωνήσω πλήρως μαζί σου για Vicky's και Lolos. Αχ!!Υπομονή λίγο ακόμα.

28/4/09, 10:03 μ.μ.

Ibis mas eihes sthn anamonh ala axize ton kopo, prepei na omologisw oti i sigekrimenh stilh einai kai h agapimenh mou!

28/4/09, 10:36 μ.μ.
Ανώνυμος  

Επειδή πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά όπως λές και δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, θα ήταν ευπρόσδεκτη και μια φωτό αντίστοιχη.
Πολύ ενδιαφέρον τον λίνκ για το λεξικό.
Εύχομαι τα δικαιώματα για τους επιβάτες να τεθούν σε ισχύ σύντομα στην Ελλάδα.
Πολύ καλό σχόλιο για τις πιστωτικές των κομμάτων.Κάθε τους κίνηση και μια αποτυχία.

V.

29/4/09, 1:06 π.μ.

πολυ καλή δουλειά παιδιά.
Φρέσκια και ζωντανή.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1/5/09, 11:10 μ.μ.
Ανώνυμος  

Οι φοβικοί εγωμανείς εντείνουν την από τους ίδιους ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ επιδημία του φόβου, με ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ αυξομειώσεις πληθυσμών (ισλάμ,. πάπας, Ινδία, Κίνα μας έφτασαν στα 7 δις και στην πρωτεύουσα του Μεξικού τα 22 εκατομμύρια!..., ενώ στους φιλειρηνικούς λαούς επιβάλλουν υπογεννητικότητα), με καταστροφικά πομπηιακά ξενύχτια και με ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ τρομοεβόλια.
Απ΄ό,τι φαίνεται η ανθρωπότητα θα αρχίσει να ανασαίνει όταν θα τελειώσει σε πολύ λίγα χρόνια το πετρέλαιο και δε θα μπορούν οι εγωμανείς με ΜΜΕ και ιεροεξεταστές να μας εξουθενώνουν.

2/5/09, 12:10 μ.μ.

@ARGYRIS SIDERISΣε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, είναι σημαντικά για την συνέχεια του blog μας

Ο/Η Ανώνυμος 2 Μάϊος 2009 2:10 πμΔυσκολεύομαι να αντιληφθώ εκτός από τον λόγο σου και τον συσχετισμό με την ανάρτηση μας. Εμβόλια,πληθυσμοί και πετρέλαιο δημιουργούν ένα παράξενο σημασιολογικό σύμπλεγμα.
Ωστόσο χαιρόμαστε για την συμμετοχή σου και σε παροτρύνουμε να μας διευκρινήσεις τα μάλλον κακώς κείμενα που θες να παρουσιάσεις. Επιπλέον, θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε τις απόψεις σου, εφόσον συμβαδίζουν με τις απόψεις των ibis, στην επόμενη δημοσίευση της στήλης μας.

Keep Sharing Your Thoughts, Express yourself In Blogging World

5/5/09, 9:31 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου