Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Stree Art στο τείχος του Βερολίνου (photos)Οι ταξιδιωτικές μας αναζητήσεις συνεχίστηκαν με τελευταίο προορισμό το Βερολίνο. Μετά το "ταξιδιωτικό ναρκωτικό" και όπως είχαμε προαναφέρει σήμερα σας παρουσιάζουμε σειρά φωτογραφιών από το τείχους του Βερολίνου.

Mε την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την επανένωση της Γερμανίας και της πτώση του τείχους οι τοπικές αρχές κάλεσαν δεκάδες καλλιτέχνες (102) Urban art να επαναλάβουν τα έργα  τους σε τμήμα του τείχους το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει άθικτο. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή και ως East Side Gallery και το τείχος έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρα.
Μέχρι το τέλος του 2009, σε ένα από τα πιο ουσιαστικά αξιοθέατα της γερμανικής πόλης, είχε δημιουργηθεί μια αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης με πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά μηνύματα.

***
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζονται σχεδόν όλα τα έργα.
Berlin_Wall_Street_Art_ (13)

Berlin_Wall_Street_Art_ (21)

Berlin_Wall_Street_Art_ (35)  
Berlin_Wall_Street_Art_ (60)


Berlin_Wall_Street_Art_ (42) Berlin_Wall_Street_Art_ (19)


Berlin_Wall_Street_Art_ (43)


Berlin_Wall_Street_Art_ (53)

Berlin_Wall_Street_Art_ (65)

Σχόλια

Ο χρήστης Rodia είπε…
Εξαιρετικο! Ετχαριστω :))

..μονο ενα λαθακι, μη σου την πει κανεις: ειναι το τείχος (ο τοίχος γραφεται με *οι*)
Ο χρήστης Ibis είπε…
@Rodia
Δαίμονες στα blog ;)

Ευχαριστούμε για την υπενθύμιση.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Ibis

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι
( Στάση Τρίτη )


Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

- Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ

[ Φωτογραφία ] : boston

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις.....
Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Βασιλιάς του Σωρού – μέρος πρώτο

Τα 4 blogs (αντιπάριος, antipariafwni, ibis, antiparos-blog) σας παρουσιάζουν το Τζιμάκο στην παράσταση για ένα ρόλο “Ο Βασιλιάς του Σωρού” Παίζουν: Τ.Π.(Τζίμης Πανούσης στο ρόλο του βασιλιά) Α.Κ.(Αθανασία Κουρέτα στο ρόλο του ρεπόρτερ) BL.(οι τέσσερις Bloggers στο ρόλο τους)
Τ.Π.: Να αρχίσω;

BL: Εμείς έχουμε ετοιμάσει κάποιες ερωτήσεις που θα σου υποβάλλουμε, ό,τι δεν θέλεις να απαντήσεις το προσπερνάμε. Αλλά άμα θες να πεις πρώτα κάτι πες το.

Τ.Π.: Να βάλουμε ένα τίτλο αρχικά σ’ αυτό… ένα τελεσίγραφο, έναν τίτλο τελεσίγραφο.. “ΜΑΥΡΟΧΡΗΜΑΤΑΔΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ’’. Είναι ένα τελεσίγραφο από τον Τζιπάκο, παλιά ήμουνα Τζιμάκος. Λανσάρω ένα παρατσούκλι όπως συνηθίζεται εδώ στο νησί, όλοι εδώ έχουν τα παρατσούκλια τους. Εγώ δεν είμαι Δημήτρης, είμαι Τζίμης και είναι τελείως διαφορετικό. Το όνομα είναι πολύ σημαντικό, αλλά θα τα πούμε και μετά αυτά. Πες μου την πρώτη ερώτηση.

Α.Κ.: Πόσο αντιπαρόψυχος αισθάνεσαι;

Τ.Π.: Εγώ αισθάνομαι αντιπάριος… Όχι γέννημα, θρέμμα. Είμαι εδώ από το βρώμικο ‘…