Video Art , τουρισμός,θεατρικό μουσείο και καλοκαιρινά festivals - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 25)  

Posted by Ibis in , , , ,

 
 Παγκόσμια ημέρα γέλιου [via]
Παγκόσμια ημέρα γέλιου αύριο με τα χαμογελαστά πρόσωπα να απουσιάζουν εδώ και αρκετό καιρό. Καχυποψία,αγωνία,φόβος και ανασφάλεια μερικές από τις αιτίες των σκυθρωπών προσώπων.
Με την ευχή ότι τα χαμόγελα θα επιστρέψουν, το ibis blog ξεδιπλώνει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς για την εβδομάδα που μόλις πέρασε. 
 

Το 6ο φεστιβάλ Athens Video Art Festival 2010 όπου παρουσιάζονται σύγχρονες ψηφιακές δημιουργίες (Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installation Art, Performance Art. Στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων στις 7,8,9 Μαΐου. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον πρωτεργάτη της Pop Art, Andy 
Warhol και το κόστος είναι στα 7 ευρώ.

Κάποτε κατηγορήθηκε για τις επιλογές του και σήμερα η αξία του αποδεικνύεται μέρα με την μέρα. Μετά την βράβευση του από ανδρικό περιοδικό ακολούθησε τιμητική εκδήλωση από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπου το Αμφιθεάτρου φέρει πλέον την ονομασία «Θανάσης Βέγγος». 

Μετά την ιδιωτική πρωτοβουλία του www.gasprice.gr το Υπουργείο Ανάπτυξης παρέχει ανά γεωγραφική περιοχή τις οικονομικότερες επιλογές για τον εφοδιασμό των οχημάτων. Δοκιμάστε την εφαρμογή εδώ. Μήπως όμως το υπουργείο να εστιάσει στα στοιχεία του ΙΝΚΑ;

Σύμφωνα με την Google οι αναζητήσεις με θέμα "διακοπές στην Ελλάδα" έχουν αυξηθεί κατά 160% με τα νησιά να κατέχουν κυρίαρχη θέση. Τουριστικός γολγοθάς με την ευχή ότι τα κλικ θα μετατραπούν σε πράξη.  

Μας άρεσε η καινούργια δισκογραφική προσπάθεια του Mπάμπη Στόκα με τίτλο "Μια βόλτα".  Αν και διακρίναμε σημαντικές επιρροές από την εποχή των Πυξ-Λαξ ξεχωρίζουμε τους στίχους και το κομμάτι "Δεν είναι αργά"

Με το βλέμμα στο χρήμα
Στα πλαίσια περιορισμού των κρατικών οργανισμών και φορέων το υπουργείο πολιτισμού αποφάσισε να κλείσει μετά από 72 χρόνια λειτουργίας το θεατρικό μουσείο ενώ κινδυνεύει να καταργηθεί και ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ που θεσπίστηκαν από την Μελίνα Μερκούρη.
Διαβάστε σχετικά εδώ.

Που όταν περνάς έξω από το γήπεδο που πραγματοποιείται ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος νομίζεις ότι μόλις έχει ανακαλυφθεί μια νέα "ποδοσφαιρική γιάφκα". Αστυνομικοί παντού.
Τα χρωματιστά κασκόλ και οι μικροπωλητές θυμίζουν ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα.


 Άλλο ένα συναυλιακό καλοκαίρι προ των πυλών με το κόστος των εισιτηρίων να μην πέφτει κάτω από τα 40 ευρώ για καλλιτέχνες και συγκροτήματα εσωτερικού και εξωτερικού.[Δείτε στα χρήσιμα links σχετικούς συνδέσμους]

Που στον σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας δεν υπάρχει ο χάρτης με τις διαδρομές των τραίνων. 

1.500.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών: Ελληνικό Κοινοβούλιο 2010!


Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Στην Ισπανία η ανεργία ξεπέρασε το 20%, το χρέος στην Ιταλία 115,1% του ΑΕΠ ενώ είναι θέμα χρόνου για την Ιρλανδία να ζητήσει οικονομική βοήθεια. Πως γίνεται αυτές οι χώρες να συμβάλουν στην παροχή οικονομικού πακέτου στήριξης προσφέροντας αντίστοιχα με 3,7 δισ. , 5,5 δισ. και 490 εκατ. ευρώ?
Περισσότερα εδώ.
last boy
Χρήσιμα Links
Φεστιβάλ 2010(Αθήνα): 
*Δείτε τις συναυλίες-live για του επόμενους μήνες εδώ.
*Πολλά φεστιβάλ όπως του Βύρωνα  δεν έχουν ακόμα ανακοινώσεις το πρόγραμμα τους για το καλοκαίρι του 2010.

This entry was posted on 2 Μαΐ 2010 at Κυριακή, Μαΐου 02, 2010 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

L.A. woman  

αγαπητέ ibis

τα θετικά και τα αρνητικά τελείωσαν, και έχουμε μείνει με τις απορίες- και μόνο.

η στήλη πρέπει να προσαρμοστεί στους καιρούς..

και τώρα τί? ΤΙ?
τί κάνουμε? τί κάναμε? τι μπορούμε να κάνουμε?[εμείς όχι αυτοί]
τι φταίξαμε;
τι θα αλλάξει; πότε; αργήσαμε;
πού να πιστέψεις; πώς να στηριχθείς; ποιά είναι η Ιδέα; ποιο το ωραίο και το μεγάλο; σε ποιό μετερίζι να παλέψεις;
θα ξαναέρθει χαρά στα πρόσωπα και ησυχία στις ψυχές;

6/5/10, 8:58 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου