Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκκλησιαστικές μετοχές,Soul Kitchen και υπουργική έξοδος-Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 21)


 
Τα Ελληνικά Υπουργεία μας δείχνουν το δρόμο

Αν και τα τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την δημοσίευση, η στήλη επιστρέφει μετά από αποχή αρκετών ημερών. Το υλικό ήταν πλούσιο και μακροσκελές. Θέλοντας να παραμείνουμε επίκαιροι και όσο το δυνατό σύντομοι στις αναφορές επιλέξαμε τις σημαντικότερες ειδήσεις που προξένησαν το ενδιαφέρον μας. Καλή ανάγνωση!

Δείτε λινοτυπίες και έργα με χαρακτική του Πάμπλο Πικάσο στην γκαλερί «Γκαγκόζιαν» (Μέρλιν 3) από τις 28 Ιανουαρίου έως 10 Απριλίου. Ενδιαφέρον.

Επιτέλους και ένας καλός λόγος από το Financial Time. Αφορμή και κίνητρο για την δημοσίευση το νέο μουσείο της Ακρόπολης

Στο κέντρο του Μεταξουργείου κρύβεται ένας ζεστός και φιλικός χώρος. Το bar barrios ξεχωρίζει σε μια από τις ομορφότερες Αθηναϊκές γειτονιές. Ιδανική επιλογή για τις καθημερινές και όχι μόνο εξόδους. Για τους tech geek υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο. Περισσότερα στο http://barrio.gr. 

Σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Δ.Σ. του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κατάργησης την μονιμότητας στον όμιλο. Ουσιαστικός,ρεαλιστικός και επίκαιρα καυστικός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος παραμένει στην θέση του παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, άλλωστε η υποστήριξη από τους Γερμανούς μετόχους είναι αναμφισβήτητη. Η πορεία του ομίλου ΟΤΕ μόνο τυχαία δεν είναι

Τηλεοπτική όαση στο καθημερινό αυτοανακυκλώσιμο κουτσομπολιό. Η εκπομπή της ΝΕΤ "Στα Άκρα" φιλοξενεί τον ακαδημαϊκό Γ.Μπαμπινιώτης. Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.

Είδαμε την ταινία "Soul Kitchen"(http://www.soul-kitchen-film.com) σε σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο του ομογενή Adam Bousdoukou. Η ταινία του Fatih Akin έχει κερδίσει δύο βραβεία και αποτελεί ιδανική επιλογή για τις μέρες του χειμώνα. Ελληνικό ταμπεραμέντο, ρεαλιστικό χιούμορ και όμορφο soundtrack τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίσαμε.(trailer)


Βόλτα στο Θησείο - "Δίχρωμη πόλη"
 Η επίσκεψη σε δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση. Η φωτογραφία προέρχεται από την είσοδο τμήματος συγκοινωνιών της Ανατολικής Νομαρχίας Αθηνών.  Πριν την είσοδο ενημερώνεσαι για το που είναι η έξοδος.Το ΠΟΤΕ παραμένει άγνωστο.

Ο θάνατος γνωστού δημοσιογράφου οδήγησε σε αλυσιδωτές αντιδράσεις με στόχο όχι το σύστημα υγείας αλλά τους γιατρούς. Η Υπουργός υγείας ζήτησε κατεπείγουσα ΕΔΕ χωρίς να προβεί στην ουσιαστική μελέτη του θέματος. Η δύναμη της δημοσιογραφία ή το πολιτικό "θεα θήναι". Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο το ιατρικό προσωπικό που συνεχίζει να αποτελεί εύκολο στόχο και να ΜΗΝ ¨καλύπτεται¨από κανέναν υπουργικό στέλεχος.
Όσο για του ανώνυμους Έλληνες που καταγγέλλουν ατασθαλίες και παραβιάσεις ιατρικών υποθέσεων, αυτόματα ανήκουν σε μια άγνωστο και ασήμαντη κοινωνική κατηγορία. Περνούν στο περιθώριο και χαζεύουν κάθε τηλεοπτική persona να κερδίζει κοινωνική και όχι μόνο εύνοια.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ως λαός δεν γνωρίζουμε πως να προστατεύουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Το μοναδικό επισκέψιμο σπήλαιο της Αττική κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο. Κρίμα.

Τα Τέμπη άνοιξαν.....αλλά για την πληρωμή διοδίων. Την ίδια ώρα οι αγρότες την περιοχής ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και απειλούν να κλείσουν την εθνική οδό. Παράδοξο και ελληνικό!

Η Εκκλησία απειλεί ότι θα πουλήσει τις μετοχές της Εθνικής Tράπεζας που κατέχει (1,6%) αξιώνοντας συμμετοχή εκπροσώπων της στο νέο διοικητικό συμβούλιο της. Μήπως αν φορολογηθεί το χρηματιστηριακό χαρτοφυλάκιο της εκκλησίας θα ανασάνουν τα οικονομικά της χώρας.
Σκόπιμα δύσκολο και πολιτικά αδύνατον.

Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Μήπως η ξαφνική στροφή των δημοσιογράφων προς το διαδίκτυο και η δημιουργία ειδησιογραφικών(;) portals σχετίζεται με την μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα Μ.Μ.Ε κατά 18%;

-Μήπως η αποτυχημένη "τρομοκρατική" επίθεση σε αμερικανική πτήση σχετίζεται με την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν;
22 μέρες μετά την σχετική ανακοίνωση ο τρομοκράτης της Αλκάιντα προσπάθησε(;) να ανατινάξει το αεροπλάνο.
Ο νομπελίστας Ομπάμα γνωρίζει καλά ότι ελέγχεις καλύτερα το φοβισμένο ποίμνιο.

-Πόσο μπορεί να συσχετιστεί η τρομοκρατική επίθεση στην Βουλή με τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα;
Για πόσο θα μας ταλαιπωρούν οι βαρύγδουπες εκφράσεις από media και πολιτικούς: "Τραυμάτισαν την δημοκρατία", "θρασύδειλοι έθεσαν σε κίνδυνο της ζωή μας," "Κλόνισαν τον ναό της δημοκρατίας". Μερικά εξώφυλλα εφημερίδων εδώ.

-Στις 100 μέρες απολογισμού της νέας κυβέρνησης κάποιοι ξέχασαν να βάλουν και την επιστροφή της τρομοκρατίας. Γιατί άραγε;

Χρήσιμα Links
Τα χρήσιμα links έχουν πάρει το ρεπό τους.

Σχόλια

Ο χρήστης ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε…
Προς το blog σας .

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Ο χρήστης dimi είπε…
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να προτείνω σε όσους παρακολούθησαν την ταινία Soul Kitchen και τους άρεσε αλλά και να παρότρύνω ακόμα και τους πιο δύσπιστους αναφορικά με το σεναριακό ταλέντο του Fatih Akim να δούν δύο παλαιότερες ταινίες του το head -on και το Short sharp shock στις οποίες ταινίες συμμετέχει και ως ηθοποιός ο Adam Bousdoukos. Θεωρώ ότι το απαύγασμα μετά το τέλος της παρακολούθησης δε θα σας απογοητεύσει.
καλή θέαση
Ο χρήστης Ibis είπε…
@ksipniste
Φαίνεται ότι ψάχνετε τρόπους να γεμίσετε τις διαδικτυακές σας σελίδες ακολουθώντας την τάση για blog ανακύκλωσης παραφιλολογίας και αναδημοσίευσης.

Αποχαυνωμένοι από την απέλπιδα προσπάθεια για διαδικτυακή παρουσία μετατρέπεστε σε έναν κακόβουλο spammer που διασκορπίζετε δεξιά και αριστερά το κείμενο της βλακώδους "επανάστασης".

Μάλλον έχετε ξεχάσει να ξυπνήσετε....
Παρασυρθείτε ελεύθερα από troktika, αρουραίους και κάθε λογής blog δημοσιοβλακείας, έχετε πολλά να μάθετε στο μικρό σας ταξίδι.
Εμείς, δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για εμάς, δεν σας ακολουθούμε.

@dimi
Ευχάριστη έκπληξη ο ελληνικής καταγωγής Adam Bousdoukos καθώς και η σκηνοθεσία του Τούρκου σκηνοθέτη. Αναζητούμε τις προηγούμενες ταινίες του

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε