Η Συνέντευξη Του Θανάση Βέγγου Μετά Από 27 Χρόνια Σιωπής  

Posted by Ibis in , , , ,


Αναδημοσίευση από παλιότερη ανάρτηση:

Καλέ μου άνθρωπε...
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ3 με αφορμή την παρουσία του στην σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η Θεσαλλονίκη της νοσταλγίας μας”.
Εδώ και 27(!) χρόνια ο Θανάσης Βέγγος έμεινε μακριά από συνεντεύξεις, δημοσιογράφους, εκπομπές και αφιερώματα, παραμένοντας μοναδικά σεμνός, αληθινός και κυρίως (όπως λέει και ο ίδιος στις ταινίες του) καλός άνθρωπος.
Ακολουθεί η συνέντευξη σε δύο μέρη
Πρώτο Μέρος
Δεύτερο ΜέροςΓια την αποχή τoυ:
Όταν ξεκίναγε τις δικές του κινηματογραφικές παραγωγές δεν περίμενε την πικρία που θα ένιωθε. Σε μια εποχή(μέσα δεκαετίας 70 έως μέσα δεκαετίας 80) με έντονές οικονομικές δυσκολίες, ο Θανάσης Βέγγος επένδυσε στις ταινίες του, προσφέροντας ικανοποιητικούς μισθούς σε όλους του εργαζομένους. Το κινηματογραφικό εγχείρημα δεν πήγε όπως ο ίδιος φανταζόταν. Ήρθε αντιμέτωπος με τον “πόλεμο” και την αρνητική κριτική από πλειοψηφία δημοσιογράφων και προσώπων του χώρου, γεγονός που τον ώθησε στην απόφαση να απέχει από τα “δημόσια”.
 
Ένα πολυ όμορφο οπτικοακουστικό αφιέρωμα θα βρείτε εδώ.

This entry was posted on 3 Μαΐ 2011 at Τρίτη, Μαΐου 03, 2011 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Δημοσίευση σχολίου