Μιαούλια 2010 (video , images)  

Posted by Ibis in , , ,


Μιαούλια 2010
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Ύδρα τιμά τους αγωνιστές του 1821 και τον Ανδρέα Μιαούλης(Ανδρέας Βώκος). Σε μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση που συνδυάζει τις ιστορικές αναφορές με τα λαογραφικά στοιχεία και τις μνήμες του παρελθόντος το νησί φορά τα γιορτινά του και υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

P1020983   Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την ναυτική εβδομάδα και διαρκούν τρεις μέρες περιλαμβάνοντας δημοτικούς χορούς, λαμπαδηδρομίες, λεμβοδρομίες και αθλητικούς αγώνες, ενώ ολοκληρώνονται  με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββάτο ήταν  η εκφραστική φωνή της Κάτιας Δανσουλάκης που μέσα από μια ταινία μικρού μήκους μας ταξίδεψε στις μέρες της ελληνικής επανάστασης και τις ενέργειές του Ανδρέα Μιαούλη και των κατοίκων της 'Υδρας.

  Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνόδευε τις αναπαραστάσεις ενώ οι επισκέπτες είχαν γεμίσει το λιμάνι του νησιού περισσότερο για να θαυμάσουν τα πυροτεχνήματα και λιγότερο την πολιτιστική βραδιά.

  Η σκηνοθεσία και φωτισμός της βραδείας ξεχώρισαν για τον ρεαλισμό τους και την συνοχή που παρουσίαζαν ως προς τις εικόνες, τους ήχους  και τα χρώματα.
Ντόπιοι με παραδοσιακές στολές, νέοι, παιδιά και ηλικιωμένοι  ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος.
P1030012

Λίγο πριν το τέλος, το ξύλινο ομοίωμα φλέγεται και μουσική συγχρονίζεται με τα δεκάδες πυροτεχνήματα που γεμίζουν τον μέχρι τότε σκοτεινό ουρανό της Υδρας.

Οι μνήμες του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν έστω για λίγο.
Η λάμψη των πυροτεχνημάτων και ο αγώνας του Ανδρέα Μιαούλη συναντά την χλιδή και το σύγχρονο glamourous των δεκάδων θαλαμηγών.
Ελληνικά αντιφατικό.
Λίγα μέτρα πιο κάτω το ξύλινο ομοίωμα βυθίζεται.

This entry was posted on 3 Ιουλ 2010 at Σάββατο, Ιουλίου 03, 2010 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Δημοσίευση σχολίου