Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κουτάλια,τηλεοπτικές πατάτες, U2&εκκλησιαστική περιουσία-Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 17)


Κουτάλια και πατάτες:
η βλακεία της τηλεοπτικής "Γόμμορας" δεν έχει όρια.

Οι γκριμάτσες του ibis blog επιστρέφουν εκφράζοντας όσα τους προκαλούν απορίες, θετικές και αρνητικές σκέψεις. Η στήλη εμπλουτίστηκε και περιλαμβάνει χρήσιμα links από τον πλούσιο κόσμο του διαδικτύου. Καλή ανάγνωση.


Οι δωρητές οργάνων αυξήθηκαν κατά 53% για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το πρώτο 9μηνο του 2009, 3.096 πολίτες αιτήθηκαν και απέκτησαν την Κάρτα Δωρητή Οργάνων. Το περσινό αντίστοιχο νούμερο άγγιζε τα 1.720 άτομα.

Εντυπωσιαστήκαμε από τον ρεαλισμό, την περιγραφή και το εύρος πληροφοριών που συνοδεύουν το βιβλίο του Roberto SaviannoGomorra”. Η έρευνα του συγγραφέα είναι εντυπωσιακή. Ονόματα, γεγονότα και το σύστημα της ιταλικής μαφίας σε πλήρη ανάλυση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη με εξώφυλλο το έργο "knifes" του Andy Warhol. Η ομότιτλη ταινία έχει βραβευτεί από το φεστιβάλ Κανών το 2008.
Indie Rock Bands Festival στον Σταυρό του Νότου. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το καλοκαίρι και κάθε Δευτέρα θα φιλοξενούνται αγγλόφωνα ελληνικά συγκροτήματα όπως Matisse, Pop Eye και  Transistor. Εξαιρετική ιδέα.

Ο μαθητής Μανώλης Βλατάκης βραβεύτηκε από τη NASA για τον «Σχεδιασμό του Υπερηχητικού Αεροσκάφους του 2020». Επιπλέον, ο Έλληνας μαθητής έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της διεθνής επιστημονική κοινότητα «Cogito» που τον αποκαλεί Έλληνα "Αϊνστάιν"(info1, info2.
Παράλληλα, στην 3η  Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσική οι  Άγγελος Τσιάρας και Αθανάσιος Μητράκης ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Για άλλη μια φορά οι σκανδιναβικές χώρες καινοτομούν σε θέματα διαδικτύου. Μετά την διεισδυτικότητα σε οπτικές ίνες που αγγίζει το 10%(!), θέσπιση σχετικού νόμου προβλέπει ότι κάθε πολίτης της Φιλανδίας θα έχει νόμιμο δικαίωμα να κατέχει σύνδεση 1Μbps. Στόχος είναι οι ονομαστικές ταχύτητες για κάθε χρήστη να αγγίζει το εντυπωσιακό 100 Μbps μέχρι το 2015.

Η αρχή για το σημερινό διαδίκτυο ήταν μηνύματα που αντάλλαξαν  ερευνητικά κέντρα της Αμερικής(3 αρχικά). Το ARPANET αποτέλεσε ένα στρατιωτικό project στο οποίο ερευνητές κατάφεραν την μετάδοση πακέτου πληροφορίας με ταχύτητα 50 kbit/second. Δείτε πως το ARPANET εξελίχθηκε στο σημερινό διαδίκτυο εδώ.

Η νέα εκστρατεία ανακύκλωσης που ξεκίνησε ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης ΣΚΑΙ. Δυστυχώς η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης είναι ελλιπής. Σημαντική προσπάθεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση.

 vw campervan
 Έντεχνα και αναίτια(;) τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την δολοφονία αλλοδαπού μετανάστη από στελέχη της ελληνικής αστυνομίας. Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι έκαναν ρεπορτάζ στο οποίο φιλοξένησαν δηλώσεις του Έλληνα υπουργού(βίντεο). Λέτε να συμμετείχε στην σκόπιμη απόκρυψη του γεγονότος; Συγχαρητήρια στο tvxs.gr που ανέδειξε το θέμα.

Οικονομικός έλεγχος στην κρατική τηλεόραση φανέρωσε τρύπα 100 εκατ. ευρώ. Αυτά κάνουν τα euroπανηγυράκια και όχι μόνο.

Την τελευταία 5ετία παρατηρείται αύξηση κατά 20% των υπέρβαρων ατόμων και σήμερα η παχυσαρκία αφορά περισσότερους από έναν στους τρεις Έλληνες.

[Guest "-" από antiparos-blog] Μπράβο στο Μικρόκοσμο που κόντρα στα υπόλοιπα προβάλλει ταινίες από τον ελληνικό κινηματογράφο όπως του Οικονομιδη παλιότερα και του Γ.Λάνθιμου τώρα. Δεν θα σταθούμε στην ταινία Κυνόδοντας, γιατί οι απόψεις ποικίλουν αλλά στην απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο αναμονής όπου καμιά εκατοσταριά τεχνόφιλοι, περιμένοντας να μπουν στην αίθουσα, κάπνιζαν ανενόχλητα δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Κουλτούρα δεν είναι μόνο η προβολή εναλλακτικών ταινιών αλλά και μία γενικότερη στάση σεβασμού στο θεατή.

Δείτε μερικά νούμερα για την περιουσία της Ελληνικής Χριστιανικής Εκκλησίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε 7.800.000 μετοχές τις εθνικής τράπεζας και 86.000 στρέμματα δασικής έκτασης στον νομό Χαλκιδικής. Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας. Άλλη μια φορολογικά αδόκιμη πρόταση.
Διαβάστε τις προσπάθειες(;) για φορολόγηση της εκκλησίας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Στο ίδιο έργο θεατές. Αναζητήσαμε πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων για την συναυλία των U2 στην Αθήνα και για άλλη μια φορά η αγορά από το διαδίκτυο είναι ακριβότερη από την τιμή στα εκδοτήρια. Η διαφορά ξεκινά από τα 3 ευρώ και φτάνει ως τα 16(!). Συναυλιακός μεσαίωνας. Οι τιμές εδώ.



Οι Απορίες της εβδομάδας...
-Για πόσο καιρό ακόμα θα μονοπωλεί  τα ειδησεογραφικά μέσα η προεκλογική περίοδος της αντιπολίτευσης; 

- "Αφήστε τις ποδοσφαιρικές ομάδες των εταιριών στοιχημάτων να κάνουν την δουλειά τους" - Με αφορμή την εκτός έδρας νίκη της Μίλαν επί της Ρεάλ για το Champions League. Χορηγός και για τις 2 ομάδες η Bwin(εταιρία στοιχημάτων). Μήπως διακρίνεται ένας Realισμός στην παραπάνω πρόταση;


last boy
Χρήσιμα Links
  • Αν θέλετε να βρείτε εικόνες με συγκεκριμένη απόχρωση δοκιμάστε το Multicolor Search Lab.
  • Μετατρέψτε αρχεία .pdf σε word, εικόνες και .txt files. Περισσότερα εδώ.
  • Φτιάξτε την διαρρύθμιση των επίπλων του σπιτιού σας με το http://roomfulexpress.icovia.com/icovia.aspx
Το επόμενο τραγούδι αφιερωμένο στο νέο εφήμερο βλακο-δημιούργημα της ελληνικής τηλεόρασης.



Τέλος άρθρου γιατί το πληκτρολόγιο μόλις λύγισε με την αναφορά στους mental-least (αναγραμματισμός σκόπιμος - ibis απόδοση: πνευματικά λίγος).

Σχόλια

Ο χρήστης L.A. woman είπε…
αγαπητό ibis.. τί να πρωτοσχολιάσω?? τόσα πολλά σας φτιάχνουν και σας χαλάνε κάθε βδομάδα, που δεν σας προλαβαίνουμε πια?
θα επιμείνω στο σοφόν "λίγα και καλά", αν και εφόσον φυσικά επιθυμείτε ακόμα το "συμμετοχικόν" του ιστολογίου σας!
Μέχρι ο αριθμός των + και - να επανέλθει σε λογικά μεγέθη (αυστηρά <5)... θα σιωπήσω!
Δεν θα σχολιάσω ούτε καν το εξαιρετικά αισιόδοξο των δωρητών οργάνων!!!
Ο χρήστης Ibis είπε…
@L.A.woman
Έχετε τα δίκια σας. Είναι γεγονός ότι το post είναι αρκετά μεγάλο και συνεπώς όχι εύκολα αναγνώσιμο.
Προσπαθούμε κάθε 10 μέρες που γίνεται ανάρτηση της στήλης να είμαστε όσο το δυνατόν πιο περιεκτικοί.
Ίσως είναι καλύτερο η στήλη να γίνει εβδομαδιαία.

Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Στην μικρή αλλά ποιοτική φωλιά των Ibis τα σχόλια και η κριτική είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

Cheers
Ο χρήστης Antipariafwni είπε…
Agwriiiiiii moyyyyyyy ti pnevmatikh expermatosh itan afth....?

kentro dose stigma kai metavivase

STOP
Ο χρήστης Ibis είπε…
@Antipariafwni
Ibis kalei antipariafwni over.....

an k megalo pali to post (h L.A. woman dikaia nomizw paraponietai) vghke arketa kalo, apo evdomada tha erthei k to neo post me arwma........ekswterikou kai skandinavias......opws fantazesai tha exoyme grinia pali.....

Ibis
Ekpempoume ektos fwlias.....giayto k ta greeklish....
Over

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε