Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας ονειροπόλος μπορεί να εμπνεύσει το ραγισμένο κοινωνικό παρόν μας - Imagine

Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους δεν παύουν να ονειρεύονται ακόμα και σήμερα που τα οράματα τους θρυμματίζονται.
(8 Δεκεμβρίου 2008)

Μερικά πράγματα γίνεται τόσο επίκαιρα ακόμα και αν ανήκουν
στο παρελθόν. Η διαχρονικότητα τους δίνει αξία και τα κάνει να ξεχωρίζουν.
28 χρόνια πριν, ένας ονειροπόλος μπορεί να εμπνεύσει το ραγισμένο κοινωνικό παρόν μας. Imagine.....


8 Δεκεμβρίου 1980. H Annie Leibovitz επισκέπτεται την οικία του John Winston Lennon. Η φωτογράφιση γίνεται για το μουσικό περιοδικό Rolling Stone. H νέα Leibovitz σκοπεύει να συγκεντρώσει στο φακό της την ιδιαίτερη σχέση και την αγάπη του Lennon για την Yoko Ono.
Επηρεασμένη από το εξώφυλλο του album double fantasy, ζητά από το Lennon να βγάλει τα ρούχα του και να σταθεί δίπλα στην σύντροφο του. Μετά από λίγες ώρες η φωτογραφία θα είναι τόσο διαφορετική.
Ο John Lennon σκοτώνεται στις 11 το βράδυ στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης από τον Mark David Chapman. Την ίδια μέρα ο δράστης, έχει πάρει αυτόγραφο στο album double fantasy. Πέντε ώρες πριν είχε πραγματοποιηθεί η φωτογράφηση.
Το περιοδικό εκδίδεται στις 22 Ιανουαρίου 1981.
Η φωτογραφία εκπληκτική! Μέσα της κρύβει τη θλίψη της Yoko Ono και το φιλί αποχαιρετισμού του Lennon. Σαν να γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Όχι μόνο αυτός αλλά η Leibovitz η οποία μπόρεσε να παρουσιάσει με ξεχωριστή εκφραστική κλίμακα μ ια ιδιαίτερη σχέση.

Λίγα λόγια για την Annie Leibovitz.
H Αμερικανίδα φωτογράφος ειδικεύεται σε πορτρέτα που τονίζουν την προσωπικότητα και τα κοινωνικά συναισθήματα. Αυτό ακριβώς επιδίωκε εκείνο το πρωινό. Και το κατάφερε όσο καλύτερα γίνεται. Η Leibovitz δεν διστάζει να παίξει με το φακό. Φωτογραφίζει τον εαυτό της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αλλά και την σύντροφο της λίγο πριν το θάνατο της. Σήμερα, αποτελεί μιας από τις σημαντικότερες φωτογράφους διασημοτήτων της εποχής μας.
Στις μέρες μας εκθέτει στο Λονδίνο στο National Portrait Gallery. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Μερικά από τα έργα της Annie Leibovitz βρίσκονται εδώ.

Η φωτογραφία από το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone βρίσκεται εδώ.
Η συνέντευξη του John Lennon στο περιοδικό εδώ.

Ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε και τα χτίζουμε τα οράματα μας. Το ταξίδι της φαντασίας είναι η αρχή.

Οι στίχοι από το εκπληκτικό τραγούδι του John Lennon :
Artist: John Winston Lennon
Track: Imagine
Music: John Winston Lennon
Lyrics:John Winston Lennon
Album: Imagine
Genre : Rock, soft rock, rock & roll
Release Date(UK) : 8 Οκτωβρίου 1971 (Αγγλία)

Imagine there's no heaven

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

To video έχει μέχρι στιγμής 17.115.315 επισκέψεις. Ίσως το καλύτερο κομμάτι που γράφτηκε ποτέ. Σύμφωνα με την επίσημη λίστα του περιοδικού Rolling Stone για τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, το imagine βρίσκεται στην τρίτη θέση (Δεκέμβριος 2004).

Ibis feel the breeze and...imagine....
Enjoy....


Imagine, γιατί ποιο άλλο τραγούδι είναι πιο κατάλληλο για μια τόσο μεγαλοπρεπή και μνημειώδη περίσταση που εξυμνεί την ανάγκη της παγκόσμιας ειρήνης.
Carlos Santan

Πηγές
Info : 1,2,3,4,5
Φωτογραφία 1 : naftemporiki
Φωτογραφία 2: http://www.nationalgalleries.orgΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ