Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ibis Link Of The Week (2 September 2008 ) : Michael Moore Official Site

Στις παρακάτω γραμμές εγκαινιάζουμε το Ibis Link Of The Week στο οποίο προτείνουμε δικτυακούς τόπους που ενδιαφέρουν, προκαλούν, διασκεδάζουν αλλά και προβληματίζουν.

Ο Michael Moore αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Αμερικανικής σύγχρονης ‘’σκηνής’. Αντιδραστικός, εκκεντρικός με σαρκαστικό χιούμορ καταφέρνει να φέρνει στην επιφάνεια όλα αυτά που οι (μη) κερδοσκοπικοί και καλά ελεγχόμενοι μηχανισμοί της χωράς του ( βλέπε CNN ), αποκρύπτουν συστηματικά και εντατικά.

Μέσα από τις ταινίες του και το συγγραφικό του έργο προσπαθεί να ξυπνήσει ένα έθνος που υπνωτίζεται μέσα στον πλαστικό του κόσμο. Ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο στην αμερικάνικη άμμο με πολέμους μισθοφόρων, κέρινες κοινωνικές υποσχέσεις και ατελείωτα σύγχρονα μυθιστορήματα ευτυχίας. Ωστόσο, ο 54χρόνος σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει τη δική ξεχωριστή απάντηση σε όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω του. Δημιουργεί και εμπλουτίζει τον δικό του σύγχρονο κόσμο φτιαγμένο από ταινίες, βιβλία και κοινωνικές δραστηριότητες που προσπαθούν (έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον) vα ταρακουνήσουν το αμερικάνικο ‘’όνειρο’’.

Τα τελευταία χρόνια, το κακό παιδί της Αμερικής έχει αποκτήσει φανατικούς εχθρούς αλλά και φανατικούς υποστηρικτές. Στους τελευταίους, ανήκουμε και εμείς, οι οποίοi στο χάος τον Ελλήνων τηλεδικαστών και ψευτοσωτήρων αναζητούμε τον δικό μας Michael Moore. Σκοτάδι!
Σταθμός στην καριέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού και παραγωγού αποτελεί το βραβευμένο (καλύτερης εικόνας από το φεστιβάλ Καννών) Fahrenheit 9/11 (2004). Η ταινία παρουσιάζει με
ξεχωριστή και έντονα κριτική πτυχή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που ακολούθησαν.
Trailer


Το Bowling For Columbine (2002) επίσης βραβευμένο ως καλύτερο ντοκιμαντέρ αλλά και ξένης ταινίας παρουσιάζει το φαινόμενο της οπλοκατοχής και τις συνέπειες του, σε όλα τα στρώματα της αμερικάνικης κοινωνίας.
Trailer


Τελευταία και πολύ ενδιαφέρουσα ‘’αντίδραση’’ του σκηνοθέτη, αποτελεί το Sicko (2007) στο οποίο εκθέτει το σύστημα υγείας της χώρας του, συγκρίνοντας το με τα αντίστοιχα της Γαλλίας και της Αγγλίας. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.
Trailer


Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το επίσημο δικτυακό τόπο του Michael Moore όχι για να δει κάποια ξεχωριστή ιστοσελίδα με πρωτότυπες ιδέες, αλλά για να δει πως αντιδρά ένας ξεχωριστός πολίτης της Αμερικής.

Για το πλούσιο βιογραφικό του πατήστε εδώ!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O "ibis 5" me tin arxi tin neas sezon erxetai kai pali ananewmenos,etoimos na magepsei to gunaikeio koino tou!

Apla argurakis,sigoura pragmata!

Panta pisti kai fanatiki-
fwteini...i alli !!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε