Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηλίθια πληροφορία, φονικές πινακίδες και φτηνά εισιτήρια - Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 23)

half__moon__by_mumbojumbo89

Με πολλές θετικές σκέψεις και λιγότερο αρνητικές από κάθε φορά ακολουθεί η μικρή εβδομαδιαία ανασκόπηση του ibis blog.
Τα μικρά καθημερινά "-" υπερκεράστηκαν από το μέγεθος και την κοινωνική σημασία της μοναδικής αρνητικής είδησης που χαρακτηρίζει την στήλη.
Καλή ανάγνωση.

Σκηνοθεσία που εκπλήσσει, ερμηνεία άξια αναφοράς(Colin Firth) και φωτογραφία που μαγνητίζει. Η ταινία "A single Man" συνδυάζει ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό πακέτο. Δείτε το εκπληκτικό τρέιλερ εδώ.
  
Νίκος Γκάτσος αποτέλεσε και αποτελεί ένας από τους πιο σπουδαίους λόγιους. Με ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η μη κερδοσκοπική εταιρεία "Δροσουλίτες" με σκοπό την αναστήλωση και λειτουργία, ως επισκέψιμου χώρου, του πατρικού του ποιητή-συγγραφέα στην Ασέα Αρκαδίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού διακριτικά απόν.
Όπως λέει και ο ίδιος ο Γκάτσος¨Σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι της παγωνιάς αετόπουλο της ερημιάς γεράκι¨
  
Από παλαιότερη δημοσίευση της στήλης σας είχαμε ενημερώσει για το εμπορικό κέντρο "The Mall" και τις δικαστικές αποφάσεις που το χαρακτηρίζουν παράνομο. Η τελική εισήγηση του ΣτΕ  κρίνει το νόμο για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος ως παράνομο και αντισυνταγματικό. Περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο δικτυακό τόπο που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι του Αμαρουσίου facttheMall.

Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα, Μετά από 2 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου οι James επιστρέφουν στην Αθήνα για μια-δυστυχώς-εμφάνιση. Αναμένουμε με μουσικό ενδιαφέρον την βρετανική μπάντα.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει χρήματα. Άλλοι τους κατηγόρησαν και άλλοι τους υποστήριξαν. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι μια από τις αιτίες της οικονομικής δυστοκίας είναι ο συσσωρευμένος πλούτος.
Διαβάστε το κατατοπιστικό και ρεαλιστικό άρθρο τα πλούτη τους = η φτώχεια μας του Γιάννη Κυριακάκη.

Μέσα από το κείμενο μας H (μοναδική) αλαζονεία του Έλληνα  καυτηριάσαμε την διαφημιστική καμπάνια για τις παράνομες υπαίθριες πινακίδες. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας  Μανώλης Ανδριωτάκης αναδεικνύει το θέμα με το ντοκιμαντέρ "Φονικές Διαφημίσεις" που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης (12-21 Μαρτίου).
Επικροτούμε την προσπάθεια και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έκθεση φωτογραφίας "Naked City" από την LIFO στο μουσείο Μπενάκη. Όμορφη και ενδιαφέρουσα προσπάθεια που έχει και συνέχεια.
[Φωτογραφίες από τον χώρο της έκθεσης 1 2 3 ]
Κρίνουμε ως καλύτερη την 22 και ως χειρότερη-με διαφορά-την 18. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.
Η έκθεση θα διαρκέσει συνεχίζεται και σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.
Και η Μελίνα συνεχίζει να χαιρετά....
Με οδηγό το διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε. έκανε την εμφάνιση η άσκοπη, ανούσια και νεοελληνική πληροφόρηση. Το ελληνικό Google απογειώθηκε από αναζητήσεις σαν και αυτή ενώ οι ξανθιές πλην ηλίθιες πληροφορίες μετατράπηκαν σε δημοφιλέστερες ειδήσεις των οικονομικών εφημερίδων.
Σε ένα θησαυρό γνώσης και πληροφοριών όπως είναι το διαδίκτυο οι ηλίθιες πληροφορίες επιβίωσαν, ξεχώρισαν, αναζητήθηκαν και προβλήθηκαν με πρωτόγνωρο τρόπο. Η ουσιαστική γνώση-ενημέρωση υπερκεράστηκε από την ίντριγκα, το κουτσομπολιό και τα gossip news. Τα σκληρότερα κοινωνικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών ξεχάστηκαν και θάφτηκαν κάτω από σορούς ερωτικών dvd και τις δηλώσεις "πρωταγωνιστών". Διαζύγια, "ξανθιές" πληροφορίες και απεργίες. Η ελληνική αντιφατική κοινωνία προβληματίζει αλλά συνεχίζει να μην προβληματίζεται και το μέλλον είναι γεμάτο με ερωτηματικά.

  last boy
Χρήσιμα Links
Φτηνά αεροπορικά εισιτήρια :
  1. http://www.flycheapo.com/
  2. http://www.whichbudget.com/

* Οι Απορίες της εβδομάδας απουσιάζουν για λόγους συντομίας.

[φωτογραφίες] :
half moon : via    
Μελίνα Μερκούρη:  Από το προσωπικό μας αρχείο. H φωτογραφία προέρχεται από το σταθμός του μετρό Ακρόπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ