Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια νέα διαδραστική μουσική περιπέτεια

Ένα ακόμα μουσικό απόγευμα.
Μόλις έχεις επιστρέψει στην βάση σου και αναλαμβάνεις την ταξινόμηση του βομβαρδισμένου δωματίου.

Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης (είναι της μόδας) απαιτείται το άνοιγμα του υπολογιστή. Δεν αντιστέκεσαι. Το laptop σε περιμένει υπομονετικά.
Το κλασσικό ραδιόφωνο έχει αντικατασταθεί από κάποια διαδικτυακή πύλη. Κάνεις το κλικ και συνεχίζεις την homemade βόλτα σου.

Σε μερικά λεπτά ακούς το αγαπημένο σου πρόγραμμα και παράλληλα σχεδιάζεις την υπόλοιπη μέρα. Φαγητό, σινεμά, συζήτηση με φίλους, blogging[:-)], ένα καλό βιβλίο και πολλά άλλα.

Μέσα στις σκέψεις σου, μπερδεύονται τα σχέδια των επόμενων ωρών. Ξαφνικά, η σκέψη σου παγώνει και για άλλη μια φορά οι αισθήσεις βρίσκονται στη μουσική.
Μια φωνή γνώριμη αλλά και άγνωστη σε ελκύει μέσα από το πρωτάκουστο κομμάτι.
Φωνή χαρακτηριστική και με ξεχωριστό χρώμα και χροιά.
Προσπαθείς να θυμηθείς και μετά από λίγο τα καταφέρνεις. Η φωνή βρίσκεται και στο κομμάτι Blind των Hercule and Love Affair. Γνωστό hit του καλοκαιριού.
Σου άρεσε από τότε.

Η σαγηνευτική χροιά συνεχίζει να σε μαγεύει. Ποιος να είναι άραγε? Διερωτάσαι και πάλι.
Ο μουσικός παραγωγός σε βγάζει από την δύσκολη θέση λέγοντας σου ένα όνομα άγνωστο. Μέχρι τότε τουλάχιστον. Συναίσθημα μουσικής ανακούφισης βγαίνει από μέσα σου.

Δεν διστάζεις και ξεκινάς μια νέα διαδραστική μουσική περιπέτεια με τον Antony Hegarty που είναι βασικό μέλος του Antony & The Johnsons.
Δεν έχεις ακούσει κανένα album, κανένα live, κανένα single. Μόνο μια διασκευή, που συνεχίζεις να απολαμβάνεις.Είσαι ανυπόμονος.
Η νέα σου προσωπική μουσική περιπέτεια μόλις έχει ξεκινήσει.


Ο Antony Hegarty "ζωγραφίζει" με το Crazy In Love της Beyonce.

Αφιερωμένο στον "άλλον" γιατρό που σε ανύποπτο χρόνο ζήτησε την επιστροφή του ibis blog στα μουσικά post.


[Φωτογραφία] : deviart

Σχόλια

Ο χρήστης Magos Gsisspor είπε…
Ο "άλλος" προτείνει:

http://rapidshare.com/files/188244338/AATJ-TCL.rar

από εδώ http://radiobutt.blogspot.com
(υπάρχουν και τα προηγούμενα)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
o "άλλος" να πάει αλλού....

[εδώ στο L.A. πότε θα ρθειτε??]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ