Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουσείο Πληροφορικής, κινήματα και περπάτημα -Τι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ελληνική εβδομάδα (# 28)

Με αφορμή την καπνοαπαγόρευση(;) στους δημόσιους χώρους που επιδιώκεται(;) εδώ και ένα χρόνο.
Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής: O μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την επωνυμία "Ίδρυμα Πληροφορικής" συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία του πρώτου μουσείου πληροφορικής. 
Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών ,την εξέλιξη τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία. 
Περισσότερες πληροφορίες  http://www.elmp.gr

Περιοχές Παπάγου-Χολαργού έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ποδηλατοπορείες. Το ραντεβού κάθε Κυριακή στις 12. Περισσότερα στο http://podilates-px.blogspot.com/

O δήμος Αθηναίων σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε το χαμένο σας ποδήλατο. Περισσότερα στο http://www.cityofathens.gr/node/12886

Από τον χρήστη lenfou στο twitter: "Στο facebook σε θέλουν για το σώμα σου ενώ στο Twitter για το μυαλό σου"

H ερμηνεία του Colin Firth στην ταινία "King George VI ". Ο Άγγλος ηθοποιός φαίνεται να συνεχίζει τις σπουδαίες του ερμηνείες μετά το "A Single Man"


To περπάτημα στην περιοχή της Κυψέλης είναι αδύνατο. Αυτοκίνητα, μηχανάκια και κάθε λογής οχήματα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια και διαβάσεις. Πεζός αυτοκίνητο 0-1.

Δείτε στο twitter τις πλούσιες αναφορές σχετικά με την ανέγερση τείχους στον Έβρο. Πριν από περίπου δύο χρόνια γράφαμε "Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο   " Διαβάστε το ισπανικό μοντέλο "φράχτη"στο κείμενο "Οι φράχτες της Ευρώπης"
Το σχόλιο μας: H λέξη filoksenia (φιλοξενία) είναι ελληνική. Άλλο ένα πλεονέκτημα του λαού μας σταδιακά μετατράπηκε σε μειονέκτημα.

Το ταλέντο άφθονο ωστόσο ο λαϊκισμός και η τηλεοπτική ανακύκλωση έχουν οδηγήσει σε κορεσμό την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Συμφωνούμε απόλυτα με την στήλη της lifo.

Μετά το κίνημα των διοδίων-με το οποίο συμφωνούμε- έκανε την εμφάνιση του το κίνημα(;)για τις αστικές συγκοινωνίες. Η κατάληψη δημοσίων χώρων και η κάλυψη με κουκούλες των ακυρωτικών μηχανημάτων ξεφεύγει από την φιλοσοφία του κινήματος των διοδίων και αλλοιώνει τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα. Επόμενο βήμα οι καταστροφές των μηχανημάτων ακυρώσεις από αποκαλούμενης ομάδες ακτιβιστών(!).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ