Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tι (δεν) μας άρεσε την περασμένη ''ελληνική'' εβδομαδα

Αθήνα 28/03/2009 - Ώρα της Γης
(σε πλήρη ανάλυση εδώ)
(Για να δείτε στο ίδιο καρέ, φωτισμένο το μνημείο κλικάρεται πάνω στην φωτογραφία)

Με μια μικρή καθυστέρηση επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας στήλη και εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα της σύγχρονης καθημερινότητας μας.
Join Us....



Μας άρεσε......



Ενθουσιαστήκαμε και γελάσαμε με την θεατρική παράσταση "Μαμά Ελλάδα 2" από την θεατρική ομάδα abovo. Η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα ξεδιπλώνεται μέσα από ένα κολάζ ιστοριών που η αλήθεια είναι, ότι δεν διαφέρουν πολύ από τη πραγματικότητα. Καυστική, ρεαλιστική και διασκεδαστική παράσταση με σημαντικές ερμηνείες. Κάποιοι από του πρωταγωνιστές θα μας απασχολήσουν στον μέλλον. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Που τα πρώτα υβριδικά ταξί έχουν κάνει την εμφάνιση τους στους Αθηναϊκούς δρόμους. Στην Αμερική ήδη αποσύρονται τα πρώτα υβριδικά ταξί μετά από μια 10ετία καθημερινής χρήσης. Σύμφωνα με τους οδηγούς, η εξοικονόμηση άγγιξε τα 6.000$ το χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι θα δοθούν κίνητρα για τους επαγγελματίες οδηγούς να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η εντυπωσιακή τηλεταινία "Band Brothers" παραγωγής 2001. Βασιζόμενη σε πραγματικά γεγονότα ξετυλίγει την ιστορία μιας ομάδας αμερικανών αλεξιπτωτιστών κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από 10 αυτοτελή επεισόδια, φιλοξενούνται δηλώσεις και συνεντεύξεις των πραγματικών στρατιωτών. Ρεαλισμός και πολεμικά συναισθήματα σε μια εντυπωσιακή παραγωγή. [info]

Η άνθηση του ελληνικού αθλητισμού. Μέχρι στιγμής: Δυο ομάδες στον final 4 basket της ευρωπαϊκής λίγκας(Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός), 2 ομάδες στον τελικό ευρωπαϊκών κυπέλλων βόλεϊ(Παναθηναϊκός-Ηρακλής), 1 ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκού πόλο (Πανιώνιος) και μια στην τετράδα αντίστοιχης διοργάνωσης(Ολυμπιακός), κατάκτηση τίτλου Champions Cup από την γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Μερικά πράγματα είναι άξια αναφοράς και μπορούν να αποτελέσουν κοινωνικό κίνητρο.

Η πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Επιστήμη του Ιστού στην Ελλάδα. Σημαντικοί προσκεκλημένοι και σημαντικά συμπεράσματα από μια εκδήλωση που ευελπιστούμε να καθιερωθεί στην ελληνική ερευνητική, πανεπιστημιακή και τεχνολογική κοινότητα. Μια ενδιαφέρουσα ομιλία θα βρείτε εδώ και τις σημαντικότερες τοποθετήσεις των συνέδρων εδώ.

Το μουσικό blog-site gbalmixgrill.blogspot.com και το νυν www.mixgrill.gr με μουσικά νέα, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, κριτικές κ.λ.π. Με λίγη προσπάθεια στην διαμόρφωση του site σίγουρα θα αποτελεί ένα βασικό σύμμαχο στον καθημερινό μουσικό αγώνα.

Με αφορμή διαδήλωση για τους χώρους πρασίνου στην Αθήνα ακούστηκε το σύνθημα "Το πάθος για την λεμονιά είναι δυνατότερο απ΄όλα τα μπετά" και γράφτηκε σε τοίχο "Προσεχώς πάρκο, ερχόμαστε".

Άλλη μια εκπληκτική εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα την ζωή στο Πέραμα. Εργασία, παρελθόν, παρόν, πρόσωπα και active member. Άξιο αναφοράς η συνέντευξη με τον Λούη(Μανώλης Αυτιάς). Ο Λούης είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής του σίριαλ "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά" του Κουτσομήτη. και του ομότιτλου μυθιστορήματος του Κώστα Μουρσελά. Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση σε δυο μέρη. Μέρος Α',Β'




Δεν μας άρεσε......



Η δημόσια ομολογία της Siemens για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών στελεχών. Ο νέος υπεύθυνος της Siemens Hellas αλλάζει στρατηγικής επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα τιμωρηθούν για την αλαζονεία τους.

Η πρόσκαιρη και ανούσια μανία της Eurovision (ή εναλλακτικά Ευροπανήγυρο) άγγιξε και τον υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης που προωθεί(;) τον τουρισμό μας με σύγχρονη μουσική (υπο)κουλτούρα. Δυστυχώς είμαστε ανίκανοι να εξάγουμε και να προάγουμε τον πολιτισμό μας. Μια ενδιαφέρουσα άποψη θα βρείτε εδώ.

Η οδηγική εμπειρία στους δρόμους της Αθήνας. Είχα την τύχη να γίνω αποδέκτης ελληνικών σχολίων συνοδεία πάντα κόρνας και σχετικής χειρονομίας γιατί σταμάτησα για να επιτρέψω σε πεζό να διασχίσει τον δρόμο. Δυο φορές σε διάστημα δυο ημερών. Μήπως, η πολυδιατυπωμένη κρίση αποτυπώνεται στην επικοινωνία των ανθρώπων;

Ο καταιγισμός μέτρων που θα αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα. Κάμερες, DNA, κουκούλες κ.λ.π. Χωρίς μελέτη σχεδιασμό και πάντα με την σχετική πλούσια προχειρότητα. Μήπως κάποιοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την δημοκρατία;

Που ο δήμαρχος Αθηναίων επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση των κοιμητηρίων.Τα έσοδα για τον δήμο θα αγγίξουν τα 4 εκατ. ευρώ. (info)




Οι Απορίες της εβδομάδας.....


  • Το σύνθημα "μπάτσοι γουρούνια δικηγόροι" αποτελεί υβριστικό αδίκημα;
  • Γιατί στην λίστα με τους πιθανούς στόχους για τρομοκρατική επίθεση, που διέρρευσε από την ΕΛ.ΑΣ, δεν περιλαμβάνεται η ίδια; Τα γεγονότα άλλωστε αυτό αποδεικνύουν.

[Φωτογραφία ] : boston

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πράγματι η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας είναι τραγική και η συμπεριφορά των οδηγών υποδηλώνει κυρίως έλλειψη παιδείας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια είναι η μη προτεραιότητα στους πεζούς, η οποία όμως ισχύει σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.Μήπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι πιο πολιτισμένοι από εμάς;
Ο χρήστης Ibis είπε…
Πραγματικά η κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους εκφράζει πλήρως την ψυχοσύνθεση του Έλληνα....
Είχα την τύχη να μείνω στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα και η διαφορά στους δρόμους είναι-ήταν παραπάνω από εμφανέστατη.....Αγαπημένο Εδιμβούργο!

Κόρνα άκουσα μετά από αρκετούς μήνες στην γειτονική και Γλασκόβη

Θα συμφωνήσω με τον το προηγούμενο σχόλιο. Όλα ξεκινούν από την παιδεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε