Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Google calendar, ποδήλατο και καλές βόλτες ;)


Κάθε κρίση, σε όποια κατηγορία και αν ανήκει, κρύβει τις δικές της ευκαιρίες. Ευκαιρίες που με γνώμονα το κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία αξιόλογων ομάδων με κοινό όραμα και στόχο.

Τους τελευταίους μήνες ευδοκιμούν κινήματα με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις και κυρίως με ουσιαστικές δράσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι
atenistas  και το freeday.

To
freeday ξεκίνησε σαν μια απλή ιδέα και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια ποδηλατική γιορτή με εκατοντάδες ποδηλάτες στο κέντρο της πόλης. Κάθε παρασκευή το ραντεβού δίνεται στο Θησείο και δεκάδες Αθηναίοι οδηγοί συνεχίζουν να ξαφνιάζονται......Μέχρι να συμμετάσχουν και αυτοί.
Ίσως μόδα ίσως κίνημα ότι και να είναι το ποδήλατο σταδιακά γεμίζει τους δρόμους μιας πόλης που το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε μεγαλούπολη.
Άλλωστε το δρόμο το έχουν δείξει η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.

Το
ecylce.gr συγκέντρωσε όλες της ποδηλατοδρομίες της χρονιάς, από ολόκληρη την χώρα(!), στο ημερολογιακό εργαλείο της Google (Google calendar). Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο κάθε Google χρήστης μπορεί να ενσωματώσει τις εκδηλώσεις στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Ελπίζοντας στο πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων προτρέπουμε σε μερικά κλικ και καλές βόλτες......



Με αφορμή ο παρόν ποστ συγκεντρώσαμε τις σημαντικές ποδηλατικές δραστηριότητες της Αθήνας.

ONOMA info URL
Φίλοι ποδηλάτου Κάθε Τρίτη στις 9:30 στο Θησείο http://www.filoi-podilatou.gr/
FREEDAY Κάθε Παρασκευή στο Θησείο http://www.podilates.gr/
Critical Mass Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στο Σύνταγμα http://criticalmass.gr/
Έκθεση Αφισών “Η Ελλάδα ποδηλατεί”   http://podilatoellada.blogspot.com/
Νέα Μάκρη ποδήλατο   http://neamakripodilato.wordpress.com/
Περιστοπεταλίες   http://peristeropetalies.eu/site/
Κορυδαλλός ποδηλατώντας   http://korydallos-podilates.blogspot.com/
Ποδηλάτες Βόρεια   http://boreioipodilates.wordpress.com/
Ζωή Ποδήλατο   http://www.zoi-podilato.com/


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βρίσκω πολύ όμορφη ασχολία την ποδηλασία, ιδιως οταν συμπιπτει με την ομαδικότητα. Δεν μπρούσα να μην θυμηθώ και να γελάσω, όντας 34ων, την τελευταία φορά που δοκίμασα να ξανακάνω ποδήλατο ύστερα απο, ένας Θεός ξέρει, πόσα χρόνια, και μέσα σε 15 λεπτά κατάφερα να με στειλω στο νοσοκομείο! :)
Ο χρήστης Ibis είπε…
@DimisB
Το σημαντικότερο στοιχείο για την ποδηλασία σε μετ εφηβική(;) ηλικία αποτελεί η θύμηση των παιδικών ποδηλατικών στιγμών.

Παράλληλα τα ποδήλατα αποτελούν ιδανικό παράδειγμα εξανθρωπισμού των μεγαλουπόλεων.

Ελπίζουμε να επέστρεψε-ς-ποδηλατικά μετά τον τραυματισμό :)

Ibis
Ο χρήστης Beethoven είπε…
Μπράβο για μια ακόμη όμορφη και χρήσιμη δημοσίευση.
Είναι εξαιρετικό το ποδήλατο και η ποδηλασία. Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, υπάρχουν πολύ όμορφα πάρκα με όμορφες ποδηλατικές διαδρομές. Όποιος έχει επισκεφτεί τις πρωτεύουσες των σκανδιναβικών χωρών, έχει καταλάβει τι σημαίνει ποδήλατο σε μια μεγαλούπολη και όχι μόνο στα πάρκα. Δυστυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε ποδηλατόδρομους, κυρίως όμως δεν έχουμε τις προϋποθέσεις για να κάνουμε ποδήλατο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν :
στο παντελώς εχθρικό περιβάλλον για ποδηλάτες (και πεζούς) στην πρωτεύουσα
στη μεγάλη ρύπανση της Αθήνας
στην έλλειψη δικτύου ποδηλατόδρομων και γενικότερης υποδομής για ποδηλάτες αλλά και για ανάπηρους και πεζούς
στη νοοτροπία των κατοίκων

Για να κάνεις ποδήλατο, απαιτούνται πολλά πράγματα σε συνδυασμό, τα οποία να δημιουργήσουν κατάλληλες προϋποθέσεις. Απαιτούνται :
πολιτική βούληση και αγάπη για το ποδήλατο
μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, υποχρεωτικά στα σχολεία
πολεοδομικός σχεδιασμός που να προβλέπει δίκτυο ποδηλατόδρομων αλλά και πεζόδρομων
μέτρα για δραστικό περιορισμό των αυτοκινήτων και των ρύπων τους και αναβάθμιση των μέσων μαζικής κυκλοφορίας
δραστικά μέτρα για την προστασία του ποδηλάτη, έναντι αδιαφορίας και τροχαίου ατυχήματος
δημιουργία μεγάλων περιοχών, φιλικών για τους πεζούς και τους ποδηλάτες
κοινωνική ευαισθησία στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι έχουν παρατηθεί στην τύχη τους
οικολογική συνείδηση των κατοίκων

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα δούμε συστηματικά ποδηλάτες στην Αθήνα. Τώρα τελευταία κάτι πάει να κινηθεί από τη μεριά του υπουργείου περιβάλλοντος. Κάποιες πεζοδρομήσεις βασικών οδικών αξόνων έχουν αναγγελθεί (και δημιουργία ποδηλατοδρόμων) και αναπλάσεις περιοχών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν στα χαρτιά και στα ωραία λόγια. Η τωρινή υπουργός ασχολείται χρόνια με θέματα ποδηλάτου, έχει πολλά σχετικά δημοσιεύματα και βιβλία (πχ εδώ). Αρκεί να μην ξεχάσουν το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής που πρέπει υποχρεωτικά να μπει στα σχολεία.
Ο χρήστης Marioneta είπε…
Η ακριβέστερη φράση που είχα διαβασει κάποτε κάπου εδώ μέσα είναι: Όταν όλοι κάνουν ποδήλατο, οι Έλληνες ασχολούνται με την τιμή της βενζίνης.. (κάπως έτσι)

Περιμένω πως και πως την Παρασκευή!!!

Καλές Ποδηλατοβόλτες...
Ο χρήστης Ibis είπε…
@Marioneta
H τόσο ουσιαστική αναφορά προέρχεται από την L.A woman

@Beethoven
Τα σχόλια σου συνεχίζουν να είναι σφαιρικά ουσιαστικά και άκρως ρεαλιστικά. Ἤ τοποθέτηση σου μας βρίσκει σύμφωνους τονίζοντας τον ρόλο της παιδείας-ᾱγωγής που ίσως αποτελούν αιτίες για πολλά ελληνικά "δρώμενα".

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Ένα Aκόμα Tείχος..... Ένα Ακόμα Παράθυρο Στην Ελευθερία Και Το Όνειρο

Μαγεία να μπορείς να μπαίνεις σε μια σκηνή, σε μια εικόνα και σε έναν ήχο. Ο συνδυασμός τους σε ταξιδεύει μακριά, σε μέρη και καταστάσεις που ναι μεν έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό το ταξίδι σου προσφέρει ο κινηματογράφος. Μέσα στην διαδικτυακή μου πρωινή βόλτα, παρέα με καφέ και ήλιο, διαβάζω ( ερτ ): Σαν σήμερα το 1940 ... η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβ ραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι. Νιώθω το ταξίδι να επαναλαμβάνεται. Πηγαίνω πίσω αρκετά χρόνι α. Ως φοιτητής ψάχνω τρόπο να περάσω ένα ευχάριστο χειμωνιάτικο βράδυ. Νοικιάζω την εκπλη κτική ταινία του Roman Polanski ' 'The pianist'' με την μοναδική ερμηνεία του Adrien Brody. Ρεαλισμός, συναίσθημα, μέσα σε ένα ξεχωριστό μουσικό και σκηνοθετικό κινηματογραφικό δρόμο. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές είπα να παρατηρήσω την θέα από το παράθυρο που βρίσκεται μπροστά μου. Το ερέθισμα υπάρχει. Η θέα της γνώσης αξίζ

Σε 'Οσες Γλώσσες Και Να Το Προφέρεις Είναι Μόνο Μία

Ahm(Arabic),Matka(Belarusan),Majka(Bosnian),Mae(BrazilianPortuguese),Majka(Bulgarian), Mati,Majka (Croatian),Abatyse(Czech),Mor(Danish),Moeder,Moer(Dutch),Mother,Mama, Mom(English),Patrino, Panjo(Esperanto),Ema(Estonian),Aiti(Finnish),Mere,Maman(French), Mutter(German), Mana(Greek) , Salentino,Makuahine(Hawaiian),Ma,Maji(Hindi), AnyaFu(Hungarian),Induk,Ibu,Biang,Nyokap(Indonesian), Mathair(Irish),Madre,Mamma (Italian),Okaasan,Haha(Japanese),Amma(Kannada),Daya(Kurdish), Uma(Ladino),Mater(Latin), Motina(Lithuanian),Omm(Maltese),Madre(Norwegian), Mytyr(Old,Greek), Maman(Persian), Matka,Mama(Polish),Mae(Portuguese),Maica(Romanian),Mat'(Russian),Majka(Serbian), Mati(Slovenian),Madre,Mama,Mami(Spanish),Mama,Mzazi,Mzaa(Swahili),Mamma,Mor,Morsa (Swedish), Anne,Ana,Valide(Turkish),Mati(Ukrainian),Mare(Venetian),Mam(Welsh) Σε όσες γλώσσες και να το προφέρεις μάνα είναι μόνο μία. Ξεχωριστή πηγή ζωής, συναισθημάτων και ενέργειας. Χρόνια πολλά μητέρα,μάνα, μανούλα . Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλε