Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SignsΜερικές φορές δυσκολεύεσαι και ίσως δεν θες να δεις τα σημάδια.
Όποια και να είναι αυτά.
Αρχή ή ....τέλος.
Αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο που ήταν, είναι και θα είναι σημείο αναφοράς.-Το βίντεο είναι HD και ίσως απαιτεί αρκετό χρόνο για να φορτώσει. Αξίζει να το δείτε χωρίς διακοπές.
-H ταινία μικρού μήκους έχει βραβευτεί με το χρυσό λιοντάρι Cannes Lions 2009 International Advertising Festival(info).
-Σκηνοθεσία : Patrick Hughes
-To soundtrack μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Σχόλια

Ο χρήστης dimi είπε…
πολύ καλή δουλειά...και κυρίως ρεαλιστική...Σου δείχνει απόλυτα τους στείρους ρυθμούς της καθημερινότητας μεσα από τη μοναξιά και πως όλο το "είναι" του καθενός αλλάζει όταν φυσήξει ένα δροσερό αεράκι ενδιαφέροντος και ίσως έρωτα..γιατί όχι?
Όσο για τα σημάδια..είναι παντού γύρω μας και είναι άπειρα και είναι όσα και τα μονοπάτια της ζωής..το αν και ποιά θα επιλέξεις να δείς εξαρτάται απο το μονοπάτι που έχει επιλεξει- συνειδητά η μη- ο κάθενας να διαβεί.
Ο χρήστης Ibis είπε…
@dimi
Well done...
Όλα τα σημάδια μπροστά μας είναι & τα βλέπουμε. Το δύσκολο είναι να καταλάβουμε αν τα "βλέπουμε" όλα.
Υπάρχουν αυτά που αποφεύγουμε, αυτά που δεν θέλουμε να δούμε και αυτά που θέλουμε να δούμε.

Όλα τα signs οδηγούν στην πραγματικότητα και στον ρεαλισμό.Μερικές φορές το συναίσθημα κυριαρχεί μέχρι νεοτέρας.
Στο τέλος η πραγματικότητα κερδίζει.....
Κέρδισε....

Ibis
Ο χρήστης dimi είπε…
Οδηγούν στην πραγματκότητα και το ρεαλισμό ή οδηγούν απλά σε μια πραγματικότητα που αντέχεις να βιώσεις?
Σχετικό...
Δεν είναι αρνητικό πάντως να χάνεις την αυτοκυριαρχία σου και να παραδίνεσαι στη δίνη των συναισθημάτων και στην πραγματικότητα που έχεις επιλέξει να πλάσεις..
Μάλλον δυσάρεστο το βρίσκω όταν η πραγματικότητα σε έχει επιλέξει και σε έχει κερδίσει τελικά..
Μη ξεχνάς ότι η πραγματικότητα σαν όρος είναι επίσης πολύ σχετικός..
υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες για τον καθένα..
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
ομολογουμένως ενδιαφέρον βίντεο! Απορώ αν στην βράβευση οδήγησε το εύπεπτο μήνυμα που περνάει σε 1η ανάγνωση [τύπου LACTA]ή τα υπαρξιακά θέματα που υπονοούνται..

Ούτως ή αλλιώς ο τίτλος και μόνο, λακωνικός και περιεκτικός, υποδηλώνει τη θέση των δημιουργών: ένα σημάδι η ταινία, διαφορετικό για τον καθένα. θέτει ερωτήματα, νομίζω, και όχι απαντήσεις!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ