Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mobywave Festival : Μετονομασία ή Ακύρωση

Το φετινό Rockwave Festival χαρακτηρίστηκε από χρώμα ηλεκτρονικό, απόχρωση ethnic και λίγες -έως ελάχιστες- πινελιές rock.
Η αρχή και το τέλος του festival (υπάρχουν αμφιβολίες για τον αν ο όρος ταιριάζει πλέον στο συγκεκριμένο μουσικό event) ήταν η ξεχωριστή μουσική του Moby.
Gogol Bordelo ανεβάζουν την διάθεση που ο Νεοϋορκέζος μουσικός απογειώνει με το hight light της μέρας. Μέχρι εκεί. Μετά....μετά τι? Τέλος......Αποχωρήσεις, ακυρώσεις, παράπονα και μια εταιρία που ηθικά και επαγγελματικά υπέστη τεράστιο πλήγμα. Ποια μουσική σε ποιο festival?Ένα κλικ στη Σκωτία για το πλούσιο fringe festival(events) και ένα κλικ στην Αγγλία. Τα σχόλια περιττεύουν.

Πριν καν νιώσουμε την μουσική ο ίδιος ο Moby ακυρώνει ένα festival που δεν έγινε ποτέ. Ένα μουσικό παζλ που δεν μπόρεσε να βρει τα κομμάτια του, ένα μουσικό πανηγύρι που δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει πανηγύρι. Ακυρώνει με ένα δυνατό και ουσιαστικό live. Προτείνουμε λοιπόν την πρωτοποριακή μετονομασία σε Mobywave Festival. Ωστόσο έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι αρχίζουν να σκέφτονται και την οριστική ακύρωση.

Θέλουμε πολλούς extreme ways για να κάνουμε ένα πραγματικό μουσικό festival. Ως τότε απολαμβάνουμε τον υπέροχο OropoVibe και ταξιδεύουμε με τις ανατρεπτικές μουσικές του ταλαντούχου μουσικού.-Ευχαριστούμε τον φίλο Βασίλη για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ