Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυριακή 14 Ιουνίου 1987 - Με Τα Μάτια Ενός 6χρονου Πιτσιρικά

team1987-314Ιουνίου 1987. Βράδυ Κυριακής. Πανηγύρια σε δρόμους, πλατείες, σπίτια, σε κάθε ελληνική γωνιά. Στα μάτια ενός εξάχρονου πιτσιρικά όλα μοιάζουν μαγικά και το βλέμμα της απορίας κυριαρχεί σε κάθε εικόνα που περνά από μπροστά του.

Κρατημένος στο χέρι της μεγάλης αδελφής κινείται για να πανηγυρίζει σαστισμένος από τις πρωτόγνωρες κινήσεις ενθουσιασμού και υπερηφάνειας που ξετυλίγονται δίπλα του. Για τα πρώτα του χρόνια η εμπειρία πρωτόγνωρη, ξεχωριστή. Μαζί με τους teenagers των 80’s τρέχει στους δρόμους χαρούμενος, σαστισμένος ακολουθώντας το πλήθος της γειτονίας, του σχολείου, της περιοχής. Τι ατυχία για την στιγμή! Από τα πανηγύρια οι αντοχές του τον προδίδουν και με την στοργική συντροφιά επιστρέφει στο σπίτι για να παρακολουθήσει την συνέχεια.

Olt_Time_Memories_by_soulm4nΔεν είχε συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα. Έπρεπε να κάνει υπομονή μερικά χρόνια για να συλλάβει την αξία εκείνης τη βραδιάς. Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και όλες τις γενιές που βίωσαν με ξεχωριστό τρόπο την “πρώτη” ελληνική αθλητική στιγμή. Εκείνη η Κυριακή αποτέλεσε την αφετηρία της ελληνικής αθλητικής αναγέννησης. Το έναυσμα για χιλιάδες παιδεία να στραφούν στον αθλητισμό, στις αρχές, στις αξίες και τα ιδεώδη του. Ίσως και για εκείνον, αφού μετά από μερικούς μήνες βρέθηκε με την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια. Για 11 μοναδικά χρόνια που αναπολεί και ευχαριστεί. Τα καρπώνεται και τα βιώνει. Ακόμα! 22 χρόνια μετά.

Ακολούθησαν, ακολουθούν και άλλες μεγάλες αθλητικές στιγμές αλλά εκείνη ήταν και είναι ξεχωριστή. Εύγε!

Σχόλια

Ο χρήστης Antipariafwni είπε…
siglonistiko post! an kai 84sarhs to epitevgma tou evrobasket mou emiaze kati toso kontino ala kai toso makrino taftohrona, se simio na anatrihiazw akoma kai simera sto akousma tou final count down!!!
na einai evlogimeno, mias kai den to ezisa alla htan gia mia dekaetia stihiomeno mesa mou me apotelesma na vazw afthn thn epitihia pio panw kai apo to euro!!!
Ο χρήστης L.A. woman είπε…
Εύγε!
Κυρίως στους εξάχρονους που έχουν προσλαμβάνουσες για τα ωραία και τα μεγάλα!
Αλλά και στους τριαντάχρονους, που η μνήμη τους δεν έχει ατροφήσει!

Νομίζω πως γι'αυτούς ακριβώς παίζανε τότε..
Ο χρήστης Ibis είπε…
@Antipariafwni
Συμφωνώ. Ολοι ανατριχιάζουμε με το τραγούδι των Europe που μας φέρνει εικόνες του 87. Ας συνεχίσουν αυτές οι στιγμές να αποτελούν πρότυπα για την αθλητική μας παιδεία.

@L.A. woman
Παίζανε για ΟΛΟΥΣ μας.
Πως να ξεχάσεις τέτοιες στιγμές...;
Απλά δεν γίνεται.

Το ποστ βγήκε μόνο του σε μερικά λεπτά. Χωρίς προετοιμασία χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική στιγμή ήταν-είναι.

YG:Τι έκανε αυτός ο Γκάλης στον τελικό!!Απίστευτος.
Θαυμάστε...
μπασκετικό ταλέντο
Ο χρήστης admin είπε…
έχουμε μέλλον στο μπάσκετ... στο ποδόσφαιρο τι κάνουμε!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ