Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βγάλε Το Ποδήλατο Από Το Ψυγείο Και Πάμε Βόλτα

Σε μια πόλη που μοιάζει περισσότερο φιλόξενη για τα αυτοκίνητα παρά για τους κατοίκους της, το ποδήλατο δεν μπορεί παρά να δυσκολεύεται να επιβιώσει στους ασφυκτικά γεμάτους Αθηναϊκούς δρόμους. Η πολιτεία και οι τοπικές αρχές αδυνατούν να προσφέρουν όχι μόνο κίνητρα για την χρήση των ποδηλάτων αλλά και τις κατάλληλες υποδομές.

Ποδηλατοδρόμοι δεν υπάρχουν και μετατρέπονται σε αποκλειστικό προνόμιο για τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις(στην Γερμανία υπάρχουν ξεχωριστά φανάρια για τους ποδηλάτες). Η είσοδος ποδηλάτων στο μετρό απαγορεύεται, και ο Αθηναίος ποδηλάτης μάχεται μεταξύ λαμαρίνας και πολιτικής ανικανότητας να διατηρηθεί πάνω στο ποδήλατο του.

Θαυμασμός για πόλεις που το ποδήλατο κυριαρχεί. Καρδίτσα, Λάρισα χαρακτηρίζονται ως ποδηλατικοί παράδεισοι για την σύγχρονη Ελλάδα.

Χωρίς να σταθούμε περαιτέρω στα κακώς κείμενα, παρακινούμε και υποστηρίζουμε την 2η διεθνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί σε 33(!) πόλεις και νησιά της Ελλάδος. Μην το σκέφτεσαι

ΒΓΆΛΕ ΤΟ ΠΟΔΉΛΑΤΟ ΑΠΌ ΤΟ ΨΥΓΕΊΟ
ΚΑΙ
ΠΆΜΕ ΒΌΛΤΑ


- Και μια μικρή απορία: Το υπουργείο συγκοινωνιών και επικοινωνιών δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια;
- Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο podilates.gr
- Υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια βάλαμε και εμείς το τεχνολογικό μας λιθαράκι στην δημιουργία της αφίσας για το νησί της Αντιπάρου.

Η επίσημη αφίσα της Αντιπάρου για την Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία

Σχόλια

Ο χρήστης L.A. woman είπε…
Aααχ είναι ποοοολλλλάαααα τα λεφτά Ibis!! Γιατί να προωθήσουν το ποδήλατο?? Δωρεάν και φτηνή μετακίνηση? Ε? Γιατί?
Και τα τέλη ταξινόμησης? Για να "κινηθεί" η αγορά!?! Πως θα πανηγυρήσουν ότι τα μείωσαν? Ε?
Και τα τέλη κυκλοφορίας?? μόνιμο χαράτσι και έσοδο του κράτους!? Που, αν κατάλαβα καλά, πάλι θα αυξηθούν για να "λύσουν" τα προβλήματα του ανυπολόγιστου προυπολογισμού του 2010?? ε??
Και οι αυτοκινητο-πωλήσεις? Που, αν και πάλι κατάλαβα καλά, είναι τόσο σημαντικές για την οικονομία που οι αυξομειώσεις τους αποτελούν πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία!? Ε?
Και οι βενζίνες?? Ε? και.. και..
Ξαναβάλτε, λοιπόν, όλοι το αγαπημένο ποδηλατάκι στην κατάψυξη μέχρι νεωτέρας ή απλά διοργανώστε μόνοι σας, πού και πού, καμιά γιορτή- θα σας αφήσουν και θα χειροκροτήσουν κιόλας!! Αρκεί από Δευτέρα να βάλουμε όλοι την μίζα εμπρός και τα κεφάλια μέσα!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία φωτογραφία, και τίτλος!

V.
Ο χρήστης Ibis είπε…
LA woman συμφωνώ απόλυτα.Ωστόσο διαβάζοντας τις τελευταίες γραμμές από το σχόλιο σου μου βγαίνει κάτι ριζοσπαστικό,κάτι αντιδραστικό,κάτι ......σε κουκουλοφόρο του διαδικτύου. Αντιστέκομαι και αλλάζω τον τίτλο του post.

Βγάλε τα Cayenne από το ψυγείο και πάμε βόλτα σε κανένα πεζοδρόμιο!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ω γλυκύ μου έαρ

Εγκώμια - Επιτάφιος Θρήνος - Αι γενεαί πάσαι ( Στάση Τρίτη ) Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος; Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω; Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι. Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον. Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους. - Ολόκληρο το τροπάριο εδώ και εδώ [ Φωτογραφία ] : boston

Mέχρι Tο Eπόμενο Tέλος

http://www.gastónviñas.com.ar     Αγναντεύοντας την διαδικτυακή του παρουσία το ibisclub.blogspot.com ολοκληρώνει το   ταξίδι του στην ελληνική blogoσφαιρα... μέχρι το επόμενο... Τα λέμε σύντομα από το νεό μας διαδικτυακό σύννεφο . Οι ibis σκέψεις.....θα μας συνοδεύουν και στο Running Scenes . “Nothing is more powerful than an idea whose time has come.” - Victor Hugo

18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας – Έτος Αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο

Το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Έλληνα ποιητή. Το ibis blog συνεχίζει τις αναφορές του σπουδαίο πνευματικό και σας παρουσιάζει τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας. Μια σπουδαία ποιητική αναφορά που ίσως αποτελεί την πιο εκφραστική,συναισθηματική και συνάμα πλούσια γλαφυρή, περιγραφή της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Την ρωμιοσύνη μην την κλαις..... Ο Γιάννη Ρίτσος συλλαμβάνεται από την χούντα και εξορίζεται στην Γυάρο, την Σάμο και την Λέρο. Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο ποιητής συνθέτει τα ποιήματα και τα στέλνει κρυφά στον αυτοεξόριστο Μίκη που βρίσκεται στην Γαλλία. Ο ποιητής γράφει τα τετράστιχα μετά από παρότρυνση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης βρίσκεται στο Παρίσι και μελοποιεί (1971 – 1973) τα 18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας τα οποία παρουσιάζονται στις 17/01/73 στο Albert Hall. Η επιρροή στο στίχο από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα της εποχής είναι κάτι παραπάνω από εμφ